خواص و مضرات و زمان مصرف دمنوش نعناع فلفلی برای لاغری

نعناع فلفلی

خواص و مضرات و زمان مصرف دمنوش نعناع فلفلی برای لاغری در دسته پزشکی و سلامت سایت علم سرا

نعناع فلفلی

همانطور که میدانید گیاه نعناع فلفلی از گیاهان علفی پایا و معطر است که گونه ای هیبرید بین نعناع (Mentha spicata) و پونه آبی (Mentha aquatica) است . رشد این گیاه تا ارتفاع ۹۰-۳۰ است و دارای ساقه صاف می باشد که در برش عرضی، سطح مربعی دارد و ریشه آن افشان و گوشتی است و برگها به رنگ سبز تیره همراه با رگبرگهای قرمزرنگ، به طول ۹-۴ سانتی متر و پهنای ۴-۵/۱ سانتی متر هستند. ساقه و برگهای آن معمولاً پرزدار می باشند.

توضیحاتی در مورد نعناع فلفلی

هدف این سایت بالا بردن سطح اطلاعات عمومی شماست ،  لطفا پیش از مصرف هر گیاه دارویی با متخصص طب سنتی مشورت کنید.بخصوص در کودکان و در دوران بارداری و شیردهی ، در ادامه با ما همراه باشید.نعنا فلفلی دارای کاربردهای فراوان خوراکی و موضعی است و خواص ضد میکروبی دارد. این گیاه به همراه اسطوخودوس شاید پرکاربردترین اسانس در جهان باشد. به معنای واقعی کلمه، فقط چند مشکل معدود بدنی، سلامتی، و ذهنی وجود دارد که نعناع فلفلی نمی‌تواند تاثیر مثبتی روی آنها داشته باشد. یکی از کاربردهای خوب روغن نعناع فلفلی قطعا دفع حشرات است! مطالعه‌ای که در سال گذشته در اسرائیل منتشر شد ۷ محصول تجاری مختلف را برای دفع حشرات مورد مطالعه قرار داد. همان‌طور که انتظار دارید، روغن معطر طبیعی نعناع فلفلی برای دفع پشه (که ترکیبی از دارچین، اوژنول، گل شمعدانی، نعناع، و روغن علف لیمو بود) به عنوان موثرترین دفع‌کننده‌ی حشرات شناخته شد. دیگر مطالعات نشان دادند که اگر ۰.۱ میلی‌لیتر از روغن نعناع فلفلی را روی بازوهای‌تان بمالید، به مدت ۱۵۰ دقیقه به طور کامل پشه‌ها از شما دور خواهند ماند. محققان اشاره کردند که بعد از ۱۵۰ دقیقه، اثر روغن نعناع کاهش می‌یابد، و باید دوباره تکرار شود.در این مطلب از سایت جسارت در مورد عملکرد و خواص مصرف چای و دمنوش گیاه نعناع فلفلی چیست صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

نعناع فلفلی چیست

نعنا فلفلی (نام علمی: Mentha piperita) گونه‌ای نعناع است، گیاهی است از رده دولپه‌ای‌های پیوسته گلبرگ که از سبزی‌های خوراکی و دارویی است. نعناع فلفلی گیاهی معطر و از گونه‌های معروف نعناع است که از پیوند نعناع آبی و نعناع زینتی یا تند به‌وجود آمده است. این گیاه دارای برگ‌های سبز تیره و خوشبو است و ۶۰ تا ۹۰ سانتی‌متر رشد می‌کند. نعناع فلفلی برای اضافه کردن عطر یا طعم به مواد غذایی، محصولات آرایشی، صابون‌ها، خمیردندان‌ها، دهانشویه‌ها و سایر محصولات به‌کار می‌رود و ممکن است برخی مصارف دارویی نیز داشته باشد. برگ‌های نعناع فلفلی (منتا پیپریتا) می‌توانند به‌صورت خشک یا تازه در تهیه‌ی چای به‌کار روند. نعناع فلفلی که در اصل بومی اروپاست، امروزه در سراسر جهان کشت می‌شود. روغن آن در کنار روغن اسطوخودوس، یکی از پرکاربردترین روغن‌هاست.

گیاه شناسی نعناع فلفلی

گیاهی است علفی و چند ساله، دارای ساقه‌های خزنده (استولون) و ساقه‌های زیر زمینی (ریزوم)، ساقه اش چهارگوش به رنگ قرمز مایل به بنفش که برگ‌های بیضوی شکلی به صورت متقابل روی آن قرار می‌گیرند. گل‌های آن به رنگ بنفش هستند و میوه اش کپسولی به رنگ قرمز است که دارای بذرهایی بدون توان رویشی می‌باشد.

دارو شناسی نعناع فلفلی

نعناع با نام علمی Mentha piperita حاصل تلاقی گونه‌های نعناع آبی و نعناع معمولی و از گیاهانِ بومی شمال آفریقا و مدیترانه است. این گیاه، سال ۱۷۲۱ میلادی، در لیست رسمی دارویی انگلستان گونهٔ مستقلی ثبت شد که ویژگی اصلی آن، درمان سرماخوردگی و سردرد است. از دو هزار سال قبل تاکنون از گونه‌های مختلف نعناع به عنوان ادویه و دارو استفاده می‌شود. نعناع فلفلی حاوی مانتول و تانن کم است. دم کرده نعناع فلفلی برای تقویت معده و روده و دستگاه گوارش، ضد نفخ، یرقان (زردی) و ضد سنگ‌های صفراوی مصرف می‌شود. استنشاق بوی نعناع فلفلی، برای رفع سرماخوردگی و عفونتهای گلو بسیار مفید است. اما نعناع کوهی به دلیل داشتن منتول خیلی بیشتر از نعناع فلفلی دارای خواص و قدرت بیشتری می‌باشد که بیشتر در صنایع خمیر مسواک، آدامس، اسانس‌ها استفاده می‌شود، و قدرت بالاتری به تمامی زیرشاخه های خانواده نعناع دارد.

تاریخچه نعناع فلفلی

عرق نعنا فلفلی یک حس خنکی در بدن ایجاد می‌کند و دارای اثر آرام بخش بر روی بدن است، به طوری که اگر به صورت موضعی استفاده شود می‌تواند درد عضلات را تسکین بدهد. این گیاه همچنین دارای خواص ضد میکروبی است بنابراین می‌تواند بوی بد دهان را از بین ببرد و مشکلات گوارشی را تسکین دهد. نعناع فلفلی گونه‌ای دو رگه از نعناع دشتی و نعنای آبی است. روغن معطر این گیاه به روش تقطیر با بخار آب از قسمت‌های هوایی تازه‌ی گیاه تهیه می‌شود. فعال‌ترین مواد تشکیل دهنده‌ی نعناع فلفلی عبارتند از منتول (۳۵-۴۵٪) و منتون (۱۰-۳۰٪). اگر بخواهیم به لحاظ بالینی صحبت کنیم، روغن نعناع فلفلی به خاطر خواص ضد تهوع و اثرات تسکین دهنده‌اش بر پوشش معده و روده‌ی بزرگ به دلیل توانایی‌اش درکاهش اسپاسم‌های عضلانی توصیه می‌شود. نعناع فلفلی نه تنها یکی از قدیمی‌ترین گیاهان اروپایی است که برای اهداف دارویی استفاده شده‌است، بلکه دیگر مطالب تاریخی نیز استفاده از آن را به طب سنتی چینی و ژاپنی نسبت داده‌اند. این گیاه در اساطیر یونانی نیز ذکر شده‌است به این ترتیب که دختری به نام منتا (نعناع) توسط پلوتو که عاشق‌اش شده بود به یک گیاه تبدیل شد. پلوتو از مردم خواست که همیشه این گیاه را تقدیر کنند. مدارکی متعلق به ۱۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در رابطه با فواید روغن نعناع فلفلی برای سلامتی و همچنین کاربردهای آن در چندین هرم در مصر یافت شده‌است.

کاربرد نعناع فلفلی

برخی از رایج‌ترین کاربردهای روغن نعنا فلفلی عبارتند از: – درد معده را کاهش می‌دهد. – مشکلات گوارشی را تسکین می‌دهد. – بوی بد دهان را از بین می‌برد. – سردرد را تسکین می‌دهد. – خواص ضد میکروبی دارد. – تمرکز ذهنی را بهبود می‌دهد. – دستگاه تنفسی را تمیز می‌کند. – انرژی را افزایش می‌دهد. – عضلات سفت را شل می‌کند. – یک جایگزین طبیعی و مقرون به صرفه برای دارو است. صادقانه بگویم، من نمی‌توانم هیچ دلیلی پیدا کنم برای این‌که کسی در کره‌ی زمین نخواهد روغن نعناع فلفلی را در کابینت داروهای‌اش در خانه نداشته باشد!

نعناع فلفلی یک شل‌ کننده بسیار موثر عضلات

روغن معطر گیاه نعنا فلفلی یک مسکن طبیعی و شل‌کننده بسیار موثر عضلات است. این گیاه به ویژه در تسکین درد کمر، درد عضلات و دور کردن سردردهای تنشی مفید است. یک مطالعه نشان می‌دهد که استفاده از روغن نعناع به صورت موضعی سبب تسکین درد مرتبط با فیبرومیالژیا و سندرم درد میوفاسیال می‌شود. این مطالعه همچنین نشان داد که روغن نعناع فلفلی، اکالیپتوس، منتول، کپسایسین و دیگر فرآورده‌های گیاهی نیز می‌توانند برای تسکین درد مفید باشد.

نعناع فلفلی و سینوس‌ ها

استنشاق روغن نعنا فلفلی اغلب می‌تواند بلافاصله سینوس‌های شما را باز کند و به تسکین خارش گلو کمک کند. نعناع فلفلی به عنوان یک خلط‌ آور عمل می‌کند و می‌تواند به بهبود سرماخوردگی، سرفه، سینوزیت، آسم و برونشیت کمک کند و شما را سریع خوب کند

نعناع فلفلی و مفاصل

زمانی که مفصل‌ های شما دردناک می‌شوند، استفاده از کمی روغن نعناع خالص در ترکیب با روغن اسطوخودوس می‌تواند عضلات را در حالی که خودتان گرم و خشک هستید، مانند حمام یخ، سرد کند.

احساس سیری با نعناع فلفلی

استشاق عرق نعناع فلفلی می‌تواند جلوی خوردن هله هوله و تنقلات را بگیرد و کمک‌تان کند که سریع‌تر احساس سیری کنید. اگر نمی‌خوانید هنگام خوردن شام دستگاه بخور به همراه‌ داشته باشید، استفاده از چند قطره روغن نعناع فلفلی را روی شقیقه‌ها یا قفسه‌ی سینه‌تان امتحان کنید یا چند بار بوی آن را از بطری‌اش به طور عمیق استنشاق کنید.

اشکال دارویی نعناع فلفلی

نعناع فلفلی می‌تواند به‌شکل برگ‌های خشک یا تازه موجود باشد که در غذا یا به‌عنوان چای به‌کار می‌روند. از روغن ضروری یا اسانس این گیاه در تنتورها (مایعی که از تأثیر الکل یا اتر بر جوهرهای مواد گیاهی یا حیوانی یا معدنی به‌دست آید) مرهم‌های سینه و کرم‌ها استفاده می‌شود. همچنین می‌تواند به‌شکل کپسول روکش‌دار روده‌ای نیز مصرف شود. این کپسول‌ها پس از بلعیدن در داخل روده باز می‌شوند. اسانس نعناع فلفلی یک روغن غلیظ است که به‌وسیله‌ی تقطیر با بخار آب از گیاه آن استخراج می‌شود. این گیاه به‌شکل کاملا تازه یا تا حدی خشک‌شده، قبل از شکوفه دادن، استفاده می‌شود. ترکیب‌های شیمیایی موجود در روغن نعناع فلفلی عبارت‌اند از: منتول (۴۰٫۷ درصد)؛ منتون (۲۳٫۴ درصد)؛ منتیل استات؛ ۱٫۸ سینئول؛ لیمونن؛ بتا-پینن؛ بتا-کاریوفیلن. روغن این گیاه مانند سایر روغن‌های ضروری نباید به‌صورت خوراکی مصرف شود و قبل از استفاده روی پوست باید حتما با یک روغن حامل رقیق شود.

نعناع فلفلی و سندرم خستگی مزمن

به عنوان یک جایگزین غیر سمی برای نوشابه‌های انرژی‌زای خطرناک، چند بار عطر نعناع فلفلی را استنشاق کنید. این کار شما را در سفرهای جاده‌ای طولانی، در مدرسه یا هر زمان دیگری که لازم است بیش از همیشه کار و فعالیت کنید، کمک می‌کند. برای کسانی که مبتلا به سندرم خستگی مزمن هستند روغن نعناع فلفلی می‌توان تمرکز و دقت را بهبود بخشد.

شامپو نعناع فلفلی

۲ تا ۳ قطره از عرق نعناع فلفلی‌تان را به نرم‌کننده و شامپویی که هر روز صبح استفاده می‌کنید، اضافه کنید تا پوست سرتان تحریک شود، توانایی ذهن‌تان افزایش بیابد، و خواب از سرتان بپرد! از آنجا که نعناع فلفلی یک ضدعفونی‌کننده‌ی بسیار قوی است می‌تواند به از بین بردن شوره‌ی سر و شپش کمک کند.

نعناع فلفلی یک درمان سنتی

نعنا فلفلی یک درمان سنتی محبوب برای تعدادی از بیماری‌هاست. گمان می‌رود این گیاه دارای اثرات آرام‌بخش باشد. این گیاه برای درمان نفخ شکم، درمان دردهای قاعدگی، درمان اسهال، تهوع، درمان اضطراب مرتبط با افسردگی، بهبود دردهای عضلانی و عصب، سرماخوردگی، سوء‌ِهاضمه و سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر به‌کار می‌رود. ۱. سوء‌ِهاضمه باتوجه به‌گفته‌ی مرکز پزشکی دانشگاه مریلند (UMM) نعناع فلفلی، عضلات معده را آرام می‌کند و گردش صفرا را بهبود می‌بخشد. درنتیجه برای افرادی که سوء‌ِهاضمه دارند، مناسب است. بااین‌حال نباید افراد مبتلابه بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) از آن استفاده کنند. ۲. سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر مطالعات علمی نشان داده‌اند که نعناع فلفلی در شکل‌های مختلف می‌تواند به درمان علائم سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر (IBS) کمک کند. این علائم عبارت‌اند از: درد؛ نفخ؛ اسهال؛ گاز معده. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۸ در مجله‌ی پزشکی بریتانیا منتشر شد، نتیجه گرفت که نعناع فلفلی به‌عنوان ماده‌ای ضداسپاسم در درمان IBS مفید است. خواص ضداسپاسم، خواصی هستند که شدت و تعداد دفعات اسپاسم عضلانی یا حرکات غیرارادی را کاهش می‌دهند. برخی مطالعات نشان داده‌اند که نعناع فلفلی می‌تواند به کاهش درد ناشی از IBS کمک کند. مطالعه‌ای منتشرشده در سال ۲۰۱۳ اعلام کرد که این گیاه در درمان درد شکمی در بیمارانی که به‌علت IBS دچار اسهال می‌شوند، مفید است. گروهی تحقیقاتی از دانشگاه آدلاید در استرالیا نتیجه گرفت که نعناع فلفلی، کانالی ضددرد را در روده‌ی بزرگ فعال می‌کند که باعث کاهش درد التهابی در روده می‌شود.

روغن نعناع فلفلی

روغن نعناع فلفلی به‌طور گسترده‌ای برای آرام‌کردن تحریک و بهبود خارش پوست و همچنین کاهش قرمزی به‌کار می‌رود. روغن نعناع فلفلی باید همیشه قبل از استفاده‌ی موضعی یا مالیدن روی پوست، رقیق شود. یک روش خوب برای رقیق‌کردن این روغن، مخلوط‌کردن ۲۵ میلی‌لیتر از یک روغن حامل مانند روغن معدنی یا روغن زیتون با ۳ تا ۵ قطره از این روغن ضروری است. قبل از استفاده، مقدار کمی از آن را روی ساعدتان امتحان کنید تا مطمئن شوید که دچار حساسیت پوستی نمی‌شوید. بااین‌حال شواهد علمی چندانی وجود ندارد که از این کاربرد نعناع فلفلی پشتیبانی کند یا آن را انکار کند.

نعناع فلفلی و سردرد

ثابت شده است که مالیدن روغن نعناع فلفلی رقیق‌شده روی پیشانی در درمان سردرد تنشی مؤثر است. یک مقاله در «پزشک خانواده‌ی آمریکا» می‌گوید که روغن نعناع فلفلی دارای اثرات آرام‌بخشی در آرام‌کردن عضلات و تسکین افرادی است که در طول یک تنقیه باریم (آزمایشی رادیوگرافی جهت تشخیص بعضی از بیماری‌های روده بزرگ) دچار اسپاسم کولونی می‌شوند. نویسندگان این مقاله به دو آزمایش اشاره می‌کنند که نشان می‌دهد استفاده‌ی موضعی از روغن نعناع فلفلی می‌تواند به کاهش علا‌ئم سردرد تنشی کمک کند. یکی از آنها دریافت که روغن این گیاه در تسکین درد به‌اندازه‌ی تیلنول یا پاراستامول مؤثر است. روغن نعناع فلفلی توانایی بهبود گردش خون، درمان روده و آرام کردن عضلات منقبض شده را دارد. همه‌ی این اختلالات می‌توانند سردرد تنشی یا میگرن ایجاد کنند، به همین دلیل روغن نعناع فلفلی یک درمان طبیعی بسیار عالی برای سردرد است. مطالعه‌ای که توسط محققان در کلینیک عصب‌شناسی در دانشگاه کیل آلمان صورت گرفت، نشان داد که ترکیبی از روغن‌ها، که حاوی روغن نعناع فلفلی نیز باشد “اثر ضد درد قابل‌توجهی همراه با کاهش حساسیت نسبت به سردرد‌ها دارند.” روغن‌ها برای تسکین درد روی پیشانی و شقیقه‌ها مالیده شدند.

نعناع فلفلی برای دندان

روغن نعناع فلفلی به مدت بیش از ۱۰۰۰ سال برای تازه کردن نفس به طور طبیعی استفاده شده‌است. با توجه به مطالعات، روغن نعناع فلفلی بهتر از دهان شویه‌ی شیمیایی کلرهگزیدین در کاهش کرم‌خوردگی دندان‌ها عمل می‌کند. شما می‌توانید خمیر دندان و مایع شستشوی دهان خانگی درست کنید، یا یک قطره از این روغن را زیر زبان‌تان بگذارید و به دنبال آن یک لیوان آب بنوشید، این کار بوی بد دهان را از بین می‌برد.

تحقیقات در مورد نعناع فلفلی

در زمان نوشته شدن این مقاله، ۳۰۲ مطالعه‌ی علمی روی روغن معطر نعناع فلفلی و ۲۲۹۷ مورد در مورد منتول صورت گرفته‌است. باور کنید که نتایح تحقیقات صورت گرفته قطعی هستند و هیچ مشکلی ندارند! اگر گنجاندن این درمان قدرتمند را در زندگی روزمره‌تان تبدیل به یک عادت بکنید، به شما قول می‌دهم که زندگی شما به شیوه‌هایی بیش‌تر از حد تصورتان تغییر خواهد کرد. به عنوان مثال، مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۲ در دانشگاه ایالتی کلیتون انجام شد، توانایی روغن نعناع فلفلی را برای کاهش تهوع و استفراغ بعد از عمل مورد آزمایش قرار داد. حالت تهوع که به طور کلی به عنوان یک عارضه‌ی جانبی شایع در بیهوشی عمومی رخ می‌دهد، در حدود یک سوم از تمام آدم‌هایی را که تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند با میزان شدت متفاوت مبتلا می‌کند. برای مادرانی که فقط سزارین داشته‌اند، حالت تهوع می‌تواند تاثیر منفی داشته باشد چرا که به احتمال بسیار زیاد در شیر مادر تداخل ایجاد می‌کند و می‌تواند مادر را از آن تجربه‌ی الفت و محبت فوق‌العاده با نوزاد‌ش دور کند. این مطالعه چگونگی واکنش ۳۵ مادر را به این آروماتراپی باستانی بررسی کردند و کشف کردند که عرق نعناع فلفلی نه تنها در کاهش تهوع و استفراغ بعد از عمل کاملا موثر است، بلکه به طور قابل‌توجهی سطح حالت تهوع این شرکت‌کنندگان را در مقایسه با زنانی که داروهای تهوع مصرف کرده بودند، کاهش داد. فقط یک قطره روغن نعناع فلفلی که روی معده مالیده شود یا به صورت داخلی مصرف شود می‌تواند سوء هاضمه را به سرعت رفع کند. توانایی زیاد نعناع فلفلی برای کمک به رفع مشکلات دستگاه گوارش به تازگی توسط جامعه‌ی علمی مورد بررسی قرار گرفته‌است. تحقیقات جدید نشان داده‌اند که نعناع فلفلی می‌تواند مقاومت آنتی‌بیوتیکی را بهبود دهد و بدن‌تان را از شر استفاده بیش از حد از آنتی‌بیوتیک‌های تجویزی و مواد شیمیایی دیگر که بدن‌تان را تحت تاثیر قرار می‌دهند، خلاص کند. شاید یکی از دلایل این‌که این گیاه در درمان سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر تا این حد موثر است، همین باشد. یک مطالعه‌ی ترکیبی پزشکی روی تمام مطالب نوشته شده در مورد توانایی نعناع فلفلی برای درمان سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر (IBS) اخیرا منتشر شد. محققان این مطالعه از روی ۹ پژوهشی که بررسی کرده بودند اظهارکردند که: “روغن نعناع فلفلی برای بهبود کلی علائم IBS و بهبود درد شکم به طور قابل‌توجهی بهتر از دارونما عمل می‌کنند.” آنها به این نتیجه رسیدند که: “روغن نعناع فلفلی یک درمان بی‌خطر، موثر و کوتاه مدت برای سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر است.”

منبع : jesarat

علائم و درمان و ورزش برای کمر درد سیاتیک در بارداری چیست

درد سیاتیک

علائم و درمان و ورزش برای کمر درد سیاتیک در بارداری چیست در دسته پزشکی و سلامت سایت علم سرا

درد سیاتیک , درد سیاتیک پای راست , درد سیاتیک در بارداری , درد سیاتیک در لگن

همانطور که میدانید درد سیاتیک یا سیاتالژی (به انگلیسی: Sciatalgia) که گاهی به سادگی سیاتیک (به فرانسوی: Sciatique) (به انگلیسی: Sciatica) نامیده می‌شود، به مجموعه علایمی گفته می‌شود که در اثر تحت فشار قرار گرفتن یا تحریک شدن عصب سیاتیک حاصل می‌شوند .

توضیحاتی در مورد درد سیاتیک

درد سیاتیک به کمر دردی گفته می‌شود که به دلیل مشکل عصب سیاتیک بوجود آمده است. عصب سیاتیک عصب بزرگی در بدن است که از قسمت پایینی کمر تا پشت هر دوپا کشیده می‌شود. هنگامی که چیزی به این عصب صدمه می‌زند یا به آن فشار وارد می‌کند، سبب کمردرد می‌شود که تا قسمت باسن، نشیمنگاه و پشت ران پا نیز ممکن است ادامه یابد. البته ۹۰ درصد افراد مبتلا به کمردرد سیاتیکی بدون عمل جراحی بهبود می‌یابند.در این مطلب از سایت جسارت در مورد علائم و درمان و ورزش برای درد سیاتیک در دوران بارداری صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

درد سیاتیک چیست

درد سیاتیک یا سیاتالژی که در انگلیسی به ان Sciatalgia می گویند که گاهی به سادگی سیاتیک (به فرانسوی: Sciatique) (به انگلیسی: Sciatica) نامیده می‌شود، به مجموعه علایمی گفته می‌شود که در اثر تحت فشار قرار گرفتن یا تحریک شدن عصب سیاتیک حاصل می‌شوند. سیاتیک نام یک عصب است. اصطلاح سیاتیک در حقیقت مربوط به دردی است که در طول عصبی به همین نام انتشارمی‌یابد. این عصب طولانی‌ترین عصب داخل بدن شما است که از لگن تا انتهای پا ادامه دارد و در طول مسیر خود به شاخه‌های متعددی تقسیم می‌شود. هرگونه فشار بر روی این عصب می‌تواند باعث ایجاد درد در تمام طول عصب شود (یعنی مسیری که از کمر شروع می‌شود و از پشت پا پایین می‌آید و تا پاشنه پا می‌رسد) البته علائم ممکن است از یک درد خفیف تا ناتوانی و از کارافتادگی کامل متغیر باشد و گاهی ممکن است با احساس خارش، سوزش، بی‌حسی و ضعف عضلانی هم همراه باشد. این درد به‌طور تدریجی شروع شده و با گذشت زمان افزایش می‌یابد و در هنگام نشستن، برخاستن، عطسه یا سرفه‌کردن بدتر می‌شود. ویژگی آن هم این است که معمولاً فقط یکی از اندام‌های تحتانی شما را درگیر می‌کند. در موارد خیلی شدید بیماری، شاید حتی کنترل مثانه یا روده نیز از دست برود. این وضعیت اخیر، بسیار نادر، اما بسیار خطرناک است

انواع درد سیاتیک

فتق دیسک بین مهره‌ای دژنراتیو دیسک (تخریب دیسک‌های بین مهره ای در قسمت کمری) تنگی کانال نخاعی (ستون مهره‌ها در قسمت کمری) بیماری اسپوندیلولیستزی (که در آن یک مهره به آرامی بر روی مهره دیگر و رو به جلو می‌لغزد). سندرم پیریفورمیس هم نام اختلالی است که در اثر اسپاسم عضله‌ای (گرفتگی عضلانی) به همین نام ایجاد می‌شود. این عضله در نزدیکی عصب سیاتیک قرار دارد و اسپاسم آن باعث فشار بر عصب و بروز درد سیاتیکی می‌شود. تومورهای نخاعی که بر روی ریشه‌های عصبی فشار وارد می‌کنند. سوانحی نظیر تصادفات اتومبیل یا ضرب دیدن ستون مهره‌ها که موجب آسیب به اعصاب می‌شوند تومورهای خود عصب سیاتیک که البته بسیار شایع هستند. در برخی موارد هم هیچ‌گاه علتی جهت بیماری سیاتیک یافت نمی‌شود. درد سیاتیک یکی از دلایل شایع درد کمر و پا است و فتق دیسک بین مهره‌ای از علل شایع ایجاد آن است. با این حال درد سیاتیک خود تنها یک علامت است و یک بیماری نیست، و عاملی که باعث ایجاد تحریک در عصب می‌شود را باید بیماری دانست.

علائم درد سیاتیک

رایج‌ترین نشانه‌ی سیاتیک درد قسمت پایینی کمر، باسن و نشیمنگاه و پشت ران پا وجود دارد . معمولا درد فقط در یکی از پاها بروز می‌کند و با نشستن، سرفه کردن یا عطسه کردن افزایش می‌یابد. در بعضی موارد ممکن است پا بی‌حس یا ضعیف شود. نشانه‌های سیاتیک یکباره ظاهر می‌شود و ممکن است چند روز یا چند هفته باقی بماند. ۸۵ درصد آمریکایی‌ها در طول زندگی خود نوعی از کمردرد را تجربه می‌کنند. اما همیشه این کمردردها مربوط به عصب سیاتیک نیست. در بیشتر موارد، در نتیجه‌ی کشیده شدن یا گرفتگی عضلات قسمت پایینی پشت است. مشخصه‌ی درد سیاتیک ادامه یافتن آن در پا می‌باشد. گاهی این درد شبیه به گرفتگی عضله پا است که ممکن است چند روز ادامه یابد.

علل درد سیاتیک

بیشتر کسانی که به کمردرد سیاتیکی مبتلا می‌شوند بین ۳۰ تا ۵۰ سال سن دارند. در زنان هنگام حاملگی احتمال ابتلا به چنین مشکلی بیشتر است. دلایل دیگر ممکن است مربوط به بیرون زدگی دیسک کمر یا آرتروز ستون فقرات باشد. دلیل ۱: بیرون زدگی دیسک کمر. رایج‌ترین دلیل سیاتیک، بیرون‌زدگی دیسک است. در واقع دیسک‌ها مانند بالشتک‌هایی بین مهره‌های ستون فقرات هستند. این دیسک‌ها با بالارفتن سن، ضعیف‌تر و آسیب‌پذیرتر می‌شوند. گاهی اوقات هسته‌ی ژلاتینی این دیسک‌ها از بین مهره‌ها بیرون می‌آید و به عصب سیاتیک فشار وارد می‌کند. تقریباً از هر ۵۰ نفر یک نفر در دوره‌ای از زندگی خود دچار این مشکل می‌شود. یک چهارم این افراد نشانه‌هایی دارند که بیش از شش هفته ادامه می‌یابد. دلیل ۲ : تنگی مجرای نخاع. بافت طبیعی مهره‌ها گاه ممکن است سبب تنگی مجرای نخاع شود و به عصب سیاتیک فشار وارد کند. این مشکل در افراد بالای ۶۰ سال بیشتر دیده می‌شود. دلیل ۳ : سندروم پیریفورمیس. پیریفورمیس یک عضله است که در داخل استخوان لگن است. این عضله، آخرین مهره‌ی کمر را به بالای استخوان ران وصل می‌کند. اگر این عضله دچار گرفتگی شود، ممکن است بر عصب سیاتیک فشار وارد کند و سبب درد سیاتیکی شود. سندروم پیریفورمیس در بین زنان شایع‌تر است. دلیل ۴ : ممکن است قراردادن کیف پول در جیب پشت شلوار،سبب تحریک عضله‌ی پیریفورمیس شود. البته فکر نکنید که پول زیاد سبب درد می‌شود! اما کیف پول اگر بزرگ باشد و در جیب پشتی شلوار جای داده شود، ممکن است به ماهیچه‌ی پیرفورمیس فشار وارد کند و سبب تحریک آن شود و به دنبال آن دردهای سیاتیکی بروز کند. بهتر است کیف پول خود را در جیب‌های پیراهن یا جیب جلویی شلوار قراردهید. دلیل ۵ : آسیب یا عفونت. دلایل دیگر درد سیاتیکی ممکن است در اثر آسیب عضلانی، عفونت یا شکستگی باشد. بطور کلی، هر بیماری که سبب فشار یا تحریک عصب سیاتیک شود، باعث بروز دردهای سیاتیکی نیز می‌شود.

تشخیص درد سیاتیک

(۱) پزشک شما برای تشخیص ممکن است ناحیه درد را از شما بپرسد، یا از شما بخواهد که حرکت اسکوات انجام دهید، یا روی انگشتان پا راه بروید یا پایتان را بدون خم شدن زانو بلند کنید. این آزمایش‌های عضلانی به پزشک کمک می‌کند که دریابد آیا عصب سیاتیک تحت فشار است یا نه. (۲) تصویر برداری: ممکن است پزشک برای شما عکس یا MRI‌ تجویز کند.

کاهش درد سیاتیک

(۱) سرد کردن یا گرم کردن موضع : این کار را برای کاهش درد سیاتیک می‌توانید در منزل انجام دهید: یک حوله‌ی گرم یا یک بسته یخ را به مدت ۲۰ دقیقه هر دو ساعت یکبار در محل درد قراردهید. امتحان کنید تا ببینید کدامیک از این دو حالت بیشتر درد را تسکین می‌دهد. (۲) درمان دارویی : می‌توانید برای تسکین موقتی درد از مسکن‌های بدون نسخه مانند استامینوفن و داروهای ضد تورم غیر استروئیدی مانند آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن استفاده کنید. پزشک ممکن است تزریق استروئیدی را برای کاهش درد تجویز کند. (۳) کشش عضلانی. هنگامی که درد سیاتیک رو به کاهش گذاشت، سعی کنید تحرک بدنی داشته باشد. در واقع حرکت به کاهش درد و تورم سیاتیک کمک می‌کند. یک متخصص فیزیوتراپی می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند.

عوارض درد سیاتیک

اگر همراه با این درد، بی‌اختیاری ادرار یا مدفوع دارید، حتماً به پزشک مراجعه کنید. این حالت ممکن است نشانه‌ی یک فوریت پزشکی باشد که برای جلوگیری از آسیب دائمی، نیاز به جراحی داشته باشد. خوشبختانه چنین عوارضی بسیار نادر هستند و دردهای سیاتیکی بعد از چند هفته و بدون هیچ پیامدی از بین می‌روند.

پیشگیری درد سیاتیک

اگر یکبار مبتلا به درد سیاتیکی شده‌اید، ممکن است دوباره هم به آن دچار شوید. اما با بعضی اقدامات می‌تواند احتمال بروز آن را کاهش دهید: – ورزش منظم – حفظ شکل صحیح بدن هنگام نشستن یا راه‌رفتن – برای بلند کردن اجسام سنگین حتما روی زانوها بنشینید.

عصب سیاتیک چیست

عصب سیاتیک از جمله بزرگترین و طولانی ترین عصب ها در بین اعصاب بدن می باشد که در عین حال درگیری ان می تواند برای بیماربسیار درد سرساز هم باشد. عصب سیاتیک که از ناحیه تحتانی ستون مهره ها و از مجاورت دیسک های پایینی کمر منشا گرفته و به سمت استخوان لگن و با سن امتداد می یابد و سپس از پشت ران وارد ساق پا می شود. عصب سیاتیک وقتی درگیر می شود ممکن است هر نقطه ای از عصب درد را نشان دهد در شرایطی که بقیه قسمت ها فاقد درد باشد. با توجه به اینکه رگ سیاتیک در پشت ساق پا به دو شاخه تقسیم می شود، یکی از پشت ساق پا به کف پا می رود ودیگری از کناره خارجی ساق و روی مچ پا می گذرد ، بنابراین ممکن است فردی دارای درد تنها در قسمت خارجی ساق پا و بدون کمر درد باشد اما علت ، درد سیاتیکی است.

بیماری سیاتیک چیست

بیماری سیاتیک به صورت کلاسیک به دردی گفته می شود که در قسمت تحتانی کمر ی یا باسن ایجاد می شود و در پا انتشار می یابد و با سوزن سوزن شدن پا و ضعف پا همراه است. علائم سیاتیک ممکن است دارای طیفی از علایم از کمردرد تا ناله پاها باشد. درد سیاتیک ممکن است به علت فشار دیسک کمر روی این عصب ایجاد شود و یا ناشی از تحریک مهره های جابجا شده در کمر باشد یا حتی اسپاسم یک عضله در لگن به نام پریفورمیس می تواند موجب تحریک عصب سیاتیک شود. باید بدانیم سیاتیک و دیسک کمر به نوعی تعاریف مختلف یک واژه می باشند. ما امروزه در کیلنیک های پیشگام با بیمارانی برخورد می کنیم که مثلا با درد زانو مراجعه می کنند و قصد تعویض مفصل را دارند درحالیکه علت اصلی مشکل آنها یک درد نامعمول سیاتیک می باشد و وقتی بیمار درمان دقیق و پیشرفته سیاتیک را دریافت می کند کلا تعویض مفصل را فراموش می کند. و با درمان غیرجراحی سیاتیک دردش فراموش می شود. این درد در مردان بیشتر شیوع دارد گرچه در زنان و خصوصا بعد از بارداری هم کم دیده نمی شود. این درد معمولا در افراد با سن و سال بین ۳۰ تا ۵۰ سال شایع تر است اما امروزه و با شیوع زندگی پشت میز نشینی و بر عکس گاهی حرکات غلط در باشگاه های ورزشی این بیماری را در هر سنی حتی نوجوانان می بینیم.بسیاری از بیماران سیاتیک صرفا به عنوان یک درد انتشاری از لگن به پشت ران و ساق پا می دانند در حالیکه ممکن است درد به صورت کلاسیک نباشد و مثلا بینار گاهی فقط در یک قسمت از مسیر عصب سیاتیک یا حتی فقط انگشت پا درد را احساس کند.

درد سیاتیک و دیسک کمر

علت ایجاد درد سیاتیک به دلیل ایجاد فشار به عصب سیاتیک و یا وارد آمدن ضربه به ناحیه کمر می باشد. در حقیقت سیاتیک نشانه ای از مشکلی دیگر است که در ناحیه آسیب دیده ایجاد شده است. در حقیقت حرکت دیسک بین مهره ای که بسیار دردناک می باشد عضله باسن را درگیر می کند. درد عصب سیاتیک هنگامی ایجاد می شود که فشار بروی عصب سیاتیک وارد شود. یکی از رایجترین دلایل درگیری عصب سیاتیک و درد ان اختلالات دیسکی مانند بیرون زدگی یا لغزندگی دیسک کمر می باشد دیسک کمر زمانی ایجاد می شود که مواد داخل دیسک براثرفشار های که در طول زمان به صورت تدریجی و یا به صورت ناگهانی به دیسک وارد می شود دیسک را پاره و یا حتی بدون پارگی تحریک کند و به عصب سیاتیک فشار وارد کند البته هرچند شایعترین علت گرفتگی عصب سیاتیک دیسک کمرمی باشد ولی گرفتگی ماهیچه های لگنی و خصوصا عضله پریفورمیس هم می تواند با فشار بر روی عصب سیاتیک باعث بروزعلایم سیاتیک شود (سندروم پریفورمیس). سایر علل درد سیاتیک که شبوع کمتری دارند عبارتند از عفونت ویا ، تومورهای ستون فقرات یا حتی تومور عصب سیاتیک هر عاملی که موجب کشیدگی و فشار بر روی شکم شود می تواند موجب استعداد ابتلا و درگیری بیشتر سیاتیک شود از جمله درد عصب سیاتیک در بارداری و چاقی. بنابراین هرچند چاقی شکمی و دردسیاتیک با هم بدون ارتباط نمی باشند اما این واژه که بیماران تصور می کنند تنها به علت چاق شدن دچار درد سیاتیک شده اند اشتباه می باشد.

نشانه های درد سیاتیک

در برخی افراد دردهای سیاتیک ممکن است همانند سوزن سوزن شدن همراه با درد مبهم در ناحیه باسن باشد. در افراد دیگر نیز درد ممکن است شدت درد به حدی باشد که فرد توان حرکت نداشته باشد. معمولا درد سیاتیک یک طرفه بوده و تنها در یک سمت باسن احساس شود. در برخی دیگر از افراد نیز ممکن است احساس درد شدیدی در ناحیه ای از پا و یا لگن احساس شود و بی حسی در ناحیه ای دیگر از پا احساس شود. درد پا ممکن است در ناحیه ساق پا و یا کف پا حس شود. در این حالت پای دردناک ممکن است با ضعف نیز همراه باشد. درد سیاتیک افزایش یابنده و تدریجی است. فشار روی اعصاب سیاتیک موجب درد آزار دهنده معمولاً در کپلها می شود که تا ران و ساق پا و حتی کف پا کشیده می شود . ذرگیری عصب سیاتیک غالباً با ضعف و بی حسی و خواب رفتگی همراه است . تحریک دیسک کمر و التهاب مفصل کمر و مهره ها می تواند موجب التهاب عصب سیاتیک شوند سیاتیک در شما ممکن است دردهای شدیدی ایجاد کند که ازناحیه کمرشروع می شود و به پایین و به سمت ساق پا تیر می کشد. درد ها درارای یک طیف می باشد و از دردهای گاهگاهی یا احساس یک بی حسی و یا کرختی در پاها دردهای شدید ناتوان کننده ای که اجازه راه رفتن را از فرد می گیرد متفاوت باشد. از طرفی درد سیاتیک می تواند به تدریج یا ناگهانی ایجاد بشود. درد سیاتیک شبیه به گرفتگی و سنگینی در پاها هم توصیف می شود و اغلب می تواند با سوزش و مورمور همراه باشد و یا حتی ضعف را در پی داشته باشد. یکی ازمواردی که درد رگ سیاتیک را از دردهای دیگر در ناحیه کمر متمایز می سازد این است که بسیاری از موارد دردهای سیاتیکی به زیر زانو انتشار دارد . درد سیاتیک که در اثر درگیری دیسک کمر ممکن است با انجام بعضی فعالیت ها مانند عطسه، سرفه، و راه رفتن شدیدتر بشود. درد و علائم درد سیاتیک اغلب درمراحل اولیه بیشتر است چون دراین مرحله التهاب وفشارعصب سیاتیک بیشترمی باشد. این درد ها اغلب بعد از درمان گرفتگی عصب سیاتیک به صورت صحیح کاهش می یابد. زمان تقریبی بهبودی بین۴ تا ۸ هفته است. چنانچه فشار بر روی عصب سیاتیک کمر زیاد باشد ضعف شدیدی در ساق پا که حتی در اثر عدم توجه می تواند به لاغری عضلات پاها بیانجامد و اختلال درعملکرد روده و بی اختیاری ادرارو مدفوع ایجاد می شود، این علایم به نوعی اورژانس پزشکی محسوب می شوند و در این موارد است که نیاز به جراحی می باشد. بنابرابن حتی شدید ترین دردهای سیاتیکی ممکن است توسط متخصص طب فیزیکی و بدون جراحی درمان شود.

درد سیاتیک و درمان آن

بسیار مهم است که درمان سیاتیک از ابتدا توسط یک متخصص طب فیزیکی درمان شود چون طولانی شدن و درمان ناقص آن درد را بسیار شدید . طولانی و برگشت پذیر می کند. استراحت مطلق ۳ روزه , البته دوره استراحت نباید خیلی طولانی شود زیرا استراحت مطلق مانع از ریکاوری و بر گشت سریع بیمار به زندگی روزمره می شود و درد ممکن است روند درمان دیسک کمر و سیاتیک را هم به تاخیر بیاندازد.ولی با این حال افراد مبتلا به سیاتیک باید برای یک دوره طولانی از انجام فعالیت های شدید و سنگین ویا طولانی خودداری کنند و فقط فعالیت های سبک را انجام دهند انجام فعالیت های ملایم روند بهبودی بیماررا کم کرده و التهابات را کم می کند.

درد سیاتیک و دارو

مصرف داروهای تسکین دهنده مانند استامینوفن و داروهای ضدالتهاب بدون استروئید مانند بروفن و ناپروکسن می تواند به درمان کمک کند ولی مصرف درست این داروها با دوز ضد التهابی که توسط پزشک متخصص تجویز وتعیین می شود علاوه بر اثر تسکینی اثرات ضد التهابی و درمانی دارد. گرفتگی ماهچه ها در درد سیاتیک هم به عنوان علت و هم معلول مطرح شده است و مصرف داروهای شل کننده عضلات مانند باکلفن می تواند مفید باشد زمانیکه درد خیلی شدید باشد حتی تجویز داروهای مخدرمانند (پتیدین ومورفین) لازممی شود داروهای دیگری که ممکن است مصرف شود شامل مصرف داروهای ضدافسردگی درمیزان دوز پایین ویا دراوهای ضد تشنج می باشد که باعث کاهش تحریک عصب ها شده وتزریق کورتن درناحیه اپیدورال کمری است

درد سیاتیک و ازن درمانی

امروزه و با پیشرفت علم پزشکی یکی از نوین ترین درمان ها برای درمان غیر جراحی سیاتیک تحت عنوان ازن درمانی سیاتیک یا درمان سیاتیک با گاز ازن رایج شده است. در این روش ابتدا به ریشه عصب درگیر به صورت دقیق تشخیص داده می شود و سپس از تزریق گاز ازن در محل های منشا و عامل درد استفاده می شود. تزریق گاز ازن یا اوزون تراپی به کمک انرژی فوق العاده ای که ایجاد می کند ، سبب کاهش التهاب در عصب سیاتیک و آزاد سازی آن می شود و بیماران در طی سه تا پنج جلسه درمان ازن می توانند بهبودی فوق العاده ای را تجربه کنند. در کلنیک پیشگام بعد از تزریق گاز ازن جهت درمان سیاتیک ، مانیپولاسیون ستون فقرات و استفاده از تکنیک های جا اندازی و کشش عصب سیاتیک همزمان و توسط دکتر سپهریان انجام می شود که موجب اثر بهتر این روش در کنترل درد سیاتیک می شود.

درد سیاتیک و فیزیوتراپی

درمان های فیزیوتراپی مانند درمان های دستی ستون فقرات و مانیپولاسیون ، به کار بردن متناوب یخ و گرما و لیزر درمانی کمر , اموزش تمرینات تخصصی برای درمان درد عصب سیاتیک اشاره کرد. درمان دستی ستون فقرات ممکن است به ازاد سازی عصب سیاتیک و کاهش معجزه آسای درد سیاتیک منجر شود. بهترین درمان سیاتیک از بین مدالیتی های فیزیوتراپی لیزر پرتوان می باشد. کلنیک طب فیزیکی پیشگام مفتخر است که جدیدترین لیزر پرتوان موجود در کلنیک های پیشرفته آمریکا را برای درمان بیماران خود به صورت علمی در کنار سایر روش ها استفاده می کند.

درد رگ سیاتیک و علل آن

درد رگ سیاتیک در واقع یک علامت است، نه یک بیماری. درد عصب سیاتیک، درد پا است که در اثر فشار به عصب ایجاد می‌شود و عمدتا دلیل آن بیرون‌زدگی دیسک یا جابه‌جایی مهره‌ کمر است.

عصب سیاتیک بزرگ‌ترین عصب نخاعی بدن است که گاهی به دلایل مختلفی از جمله دیسک کمر یا مشکلات عضلانی، دردناک می‌شود و افراد را دچار مشکلاتی مانند کمردرد یا بی‌حسی پا می‌کند. امروزه بسیاری از افراد به این مشکل دچار می‌شوند و برخی نیز دردهای دیگر را با درد سیاتیک اشتباه می‌گیرند.

گرفتگی رگ سیاتیک علاوه بر درد، ضعف و بی‌حسیِ پاها و انگشتان پا را به دنبال دارد که قدم زدن و حتی ایستادن را نیز تحت شعاع خود قرار می‌دهد. درد سیاتیک عوامل مختلفی دارد که آسیب دیدن ستون فقرات و عفونت از جمله آن‌ها است. البته دلایل گرفتگی رگ سیاتیک زیاد است ولی می‌توان آن را با مصرف مواد طبیعی به سرعت تسکین داد.

علائم ناشی از درد رگ سیاتیک

۱. در قسمت زانو احساس ضعف می‌کنید

اگر در یکی از زانوها احساس ضعفی کنید که در سراسر پا هم کشیده می‌شود، می‌توان ادعا کرد که یکی از علائم سیاتیک را دارید. عصب سیاتیکی، طولانی‌ترین عصب نخاعی بدن است که از پایین‌ترین مهره‌ی ستون فقرات به پاها کشیده شده است. زمانی که این عصب فشرده شود، عملکرد آن مختل و منجر به احساسات ناخواسته‌ای مانند درد، ضعف و سوزن‌سوزن شدن می‌شود. اگرچه درد کمر بسیار رایج است (و اغلب تشخیص را برای پزشکان دشوار می‌کند)، درد و ضعف در یک پا مانند پرچم قرمزی برای پزشکان عمل می‌کند. دکتر مایر می‌گوید: بیماران معمولا به خاطر درد به اورژانس می‌روند اما در حقیقت این ضعف است که بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد، پس اگر احساس ضعف کردید حتما به دنبال درمان بروید.

۲. نمی‌دانید درد ناشی از سندروم پیرفورمیس است یا از علائم سیاتیک

اگر به‌عنوان یک دونده‌ی حرفه‌ای ماراتن برای مسابقه بعدی تمرین نمی‌کنید یا روی تردمیل نمی‌دوید، علامت خوبی است که نشان می‌دهد درد پای‌تان بر اثر عصب سیاتیک است و دچار سندرم نادر پیریفورمیس که عمدتا گریبان‌گیر ورزشکاران می‌شود، نیستید. نکته‌ی جالب این است که سندرم پیریفورمیس علائمی دقیقا شبیه به سیاتیک دارد: درد، سوزن‌سوزن شدن و بی‌حسی که از باسن شروع می‌شود و پا را نیز درگیر می‌کند. اما در این سندرم، ماهیچه‌ی پیریفورمیس (که در نزدیکی بخش فوقانی مفصل ران قرار دارد) به جای مهره‌ی کمر، با فشار بر عصب حساس، باعث مشکل و درد می‌شود.

درد کمر

۳. نمی‌توانید بگویید دقیقا کدام نقطه از بدن‌تان درد می‌کند

گاهی اوقات ممکن است، دردی که شما فکر می‌کنید درد سیاتیک است، واقعا درد ناشی از عصب نباشد و ریشه در عوامل دیگری مانند ماهیچه و مشکلات عضلانی داشته باشد. «اطراف عضلات پایین کمرتان را فشار دهید و ببینید که آیا می‌توانید نقطه‌ای پیدا کنید که بر درد شما تأثیر داشته باشد یا خیر. اگر با فشار دادن بتوانید احساس درد را تحریک کنید (البته نه فشار ملایم، فشاری برابر با ۲ تا ۴ کیلو)، درد شما به احتمال زیاد عضلانی است که در اثر کوتاه و سفت شدن ماهیچه ایجاد می‌شود. اگر عضله‌ای در چنین موقعیتی قرار بگیرد، ضخیم‌تر می‌شود و مواد مغذی و خونی را که به آن نیاز دارد، دریافت نمی‌کند. پس زمانی که بر این عضلات سفت‌شده، فشار وارد می‌کنید (مخصوصا برآمدگی کوچک و حساس در مرکز)، آنها درد را به سراسر بدن ارسال می‌کنند».

۴. آزمایشی وجود دارد که به تنهایی نمی‌توانید انجام دهید

این آزمایش، تستی اصلی است که پزشکان برای تشخیص سیاتیک ناشی از دیسک کمر از آن استفاده می‌کنند؛ به این ترتیب که که کاملا دراز می‌کشید، سپس کسی که آزمایش را انجام می‌دهد، پای کشیده شده‌ی شما را حدود ۳۰ الی ۷۰ درجه بلند می‌کند. دردی که از این آزمایش ایجاد می‌شود (دردی که در تمام پا، زیر زانو و گاهی تا انگشتان پای شما پخش می‌شود) نشان‌دهنده‌ی درد سیاتیک است. دلیل درد این آزمایش این است که زمانی که پای‌تان (پایی که تحت تأثیر سیاتیک قرار دارد و درد می‌کند) را می‌کشید، عصب سیاتیک هم با آن کشیده می‌شود و اگر ریشه‌ی عصب تحت فشار باشد، از طریق حرکت کشش، درد را احساس می‌کنید.

۵. مجبور شوید بیش از اندازه به دستشویی بروید

نظور ما چند بار بیشتر بیدار شدن در شب نیست، منظور از دست دادن کنترل روده و مثانه‌ است. دکتر آلن هیلیبرند (Alan Hilibrand)، سخنگوی آکادمی جراحان ارتوپدی آمریکا می‌گوید: وقتی چنین چیزی با درد معمولی سیاتیک همراه می‌شود، پزشکان آن را با «عمل جراحی اورژانسی» درمان می‌کنند. این مورد بسیار نادر است اما اگر ستون فقرات این‌گونه بر عصب فشار وارد کند، می‌تواند منجر به آسیب دائمی بر عملکرد روده و مثانه شود؛ پس اگر چنین علائمی در خود مشاهده کردید، حتما فورا به پزشک مراجعه کنید.

اما خبر خوب این است که: طبق گفته‌های دکتر هیلیبرند، در ۸۰ درصد مواقع، سیاتیک به خودی خود درمان می‌شود (اینکه دقیقا چگونه، بحثی جداگانه است و پزشکان نمی‌توانند به توافق برسند که آیا مهره‌ی کمر به جای خود باز می‌گردد یا اینکه عصب در این حالت، دیگر اذیت نمی‌شود). دکتر مایر می‌گوید اکثر افرادی که دچار درد عصب سیاتیک حاد می‌شوند، به تدریج بهبود می‌یابند یا مشکل‌شان حدودا در طول ۹۰ روز برطرف می‌شود. در این مدت، می‌توان دردهای سیاتیک را با داروهای مسکن و ضد التهاب یا درمان فیزیکی کنترل کرد. اما اگر این علائم بیش از ۳ ماه ادامه یابند، به احتمال زیاد، عمل جراحی بهترین گزینه‌ی درمان است.

درمان درد رگ ساتیک با روشهای ساده

۱٫ درمان درد سیاتیک با زردچوبه

خواص ضدالتهابی زردچوبه بسیار قدرتمند بوده و به همین دلیل برای درمان گرفتگی سیاتیک بسیار مفید است. به همین منظور می‌توانید یک قاشق چایخوری زردچوبه را داخل یک فنجان شیر داغ ریخته و حل کنید. اگر خواستید می‌توانید مقدار کمی دارچین و عسل نیز به آن اضافه کنید. همچنین از مکمل‌های زردچوبه نیز استفاده کنید.

۲٫ درمان درد سیاتیک با طب سوزنی

طب سوزنی برای تسکین دردهای عضلانی بسیار مفید است. طب سوزنی با تحریک نقاط مختلف بدن دستگاه عصبی را به شکلی مثبت تقویت می‌کند.

۳٫ درمان درد سیاتیک با ماساژ

ماساژ درمانی نیز به دلیل تقویت گردش خون در درمان سیاتیک موثر است، به ویژه اگر عامل آن اسپاسم عضلانی باشد. ماساژ روزی یک مرتبه نقاط حساس به شما کمک شایانی خواهد کرد. البته می‌توانید یک فنجان روغن کنجد را با سه قاشق غذاخوری پودر جوز ترکیب کرده و حرارت دهید. سپس پس از خنک شدن می‌توانید از آن برای ماساژ دادن استفاده کنید. این نوع ماساژ را هفته‌ای دو تا ۳ بار تکرار کنید.

۴٫ درمان درد سیاتیک با کمپرس سرد و گرم

درمان به کمک کمپرس سرد و گرم می‌تواند به سرعت درد سیاتیک را تسکین دهد، زیرا کمپرس سرد موجب بی‌حس شدن درد و کاهش تورم می‌شود و از طرف دیگر، کمپرس گرم موجب آزاد شدن عضله می‌گردد. شما می‌توانید این رویه را مرتب به مدت ۲ ساعت تکرار کنید.

۵٫ درمان درد سیاتیک با کِرِم کپسایسین

ترکیب کپسایسین موجود در فلفل‌های تند (سبز و قرمز) یافت شده و علت تندی آن‌ها محسوب می‌شود. شما می‌توانید پماد آن را خریداری کرده و روزی ۳ یا چهار مرتبه روی بدنتان بمالید.

۶٫ درمان درد سیاتیک با دانه‌های شنبلیله

دانه شنبلیله دارای خواص ضد التهابی بی‌شماری است که می‌تواند کمک بزرگی در درمان سیاتیک، نقرس و آرتریت روماتوئید برساند. نحوه آماده‌سازی ضماد دانه شنبلیله بدین شکل است: آسیاب کردن دانه‌ها و اضافه کردن آن‌ها به یک فنجان شیر. سپس ترکیب را تا زمانی که حالت خمیری پیدا کند، بجوشانید. سپس محصول نهایی را روی محل درد مالید و اجازه دهید چند ساعت به همین حالت باقی بماند.

۷٫ درمان درد سیاتیک با پوست درخت بید سفید

پوست درخت بید سفید به دلیل وجود گلیکوزیدها و سالیسین آثار تسکین دهنده قوی و خواص ضد التهابی دارد. شما باید روزانه ۱۲۰ میلی‌گرم مکمل پوست درخت بید سفید یا ۲۴۰ میلی‌گرم سالیسین را به مدت ۲ یا ۳ هفته مصرف کنید.

۸٫ درمان درد سیاتیک با ریشه گیاه علف گربه

ریشه سنبل الطیب یا علف گربه یا گیاه والرین (Valerian) در طب سنتی نیز فواید بی‌شماری دارد: اثر ضد تشنج، رفع ناراحتی‌های عصبی و هیستری، ضد اسپاسم و آرام بخش، تب بر، درمان بی‌خوابی، ضد کرم معده و روده، درمان میگرن، برطرف کردن دلهره، تشویش و نگرانی، کمک به درمان بیماری مالیخولیا، برطرف کردن درد سیاتیک، از بین برنده سکسکه مداوم، برطرف کردن درد سینه، و کمک به معالجه مرض قند.

شما علاوه بر مصرف مکمل این گیاه (۱۵۰ میلی‌گرم در روز به مدت دو تا سه هفته)، می‌توانید آن را به صورت چای نیز میل کنید. برای مصرف آن به صورت چای کافی است یک قاشق چایخوری ریشه خشک شده این گیاه را به یک فنجان آب اضافه کنید و پس از ۱۰ دقیقه جوشیدن آن را میل نماید.

۹٫ درمان درد سیاتیک با تمرین

یکی دیگر از روش‌های درمان سیاتیک انجام تمرین‌های ورزشی است. حرکت کششی “زانو به شکم” می‌تواند برای تقویت عضلات ناحیه شکم و کمر بسیار مناسب باشد. مطابق تصویر زیر، بر روی زمین دراز کشیده و یک پایتان را به سمت شکم خود بکشید. بیست ثانیه بر روی هر پا تمرکز کنید و سپس پای دیگر را بالا بیاورید. ضمناً انجام حرکات کششی یوگا نیز می‌تواند مفید باشد. البته اگر مشکل جسمی خاصی دارید، بهتر است پیش از انجام این تمرین‌ها، با پزشک خود مشورت کنید.

۱۰٫ درمان درد سیاتیک با حرکت دادن ستون فقرات

کایروپرکتیک (Chiropractic) زیر شاخه‌ای از درمان‌های مکمل بوده و نوعی درمان مشکلات سیستم اسکلتی بدن انسان محسوب می‌شود. شایع‌ترین کاری که در کایروپرکتیک انجام می‌شود، درمان کمردرد و درد گردن با مانیپولاسیون (حرکت دادن) ستون فقرات است. درمانگرهای کایروپرکتیک عقیده دارند که علت بسیاری از دردهای ستون مهره نیمه دررفتگی در مفاصل آن است و بنابراین می‌توان با انجام حرکاتی بر روی ستون مهره بیمار آن مفاصل را میزان یا جا اندازی کرد.

تمریناتی برای کاهش درد رگ سیاتیک

درمان درد سیاتیک با کشش پا به داخل شکم

یکی از ساده ترین تمرینات برای کاهش درد سیاتیک، انجام همین حرکت کششی است؛ اما ساده بودن آن به معنی بی تأثیر بودن این حرکت نیست؛ این حرکت یکی از حرکات کششی موثر ورزش پیلاتس است که باعث کشش عضلات کمر و لگن می شود.

می توانید این تمرین را به دو حالت انجام دهید، یکی از پاهای تان را داخل شکم جمع کرده یا اینکه هر دو پا را به صورت همزمان داخل شکم جمع کنید. چگونگی انجام حرکت با یک پا:به پشت دراز کشیده و عمل بازدم را انجام دهید؛ زانوی پای راست را داخل شکم جمع نموده و ۵ تا ۱۰ ثانیه در همین حالت بمانید؛ همزمانی که پای خود را می خواهید به حالت اولیه برگردانید، عمل دم انجام داده و سپس پای تان را عوض کرده و با پای سمت چپ این حرکت را تکرار کنید

این حرکت را برای پای چپ و راست حداقل ۸ تا ۱۰ بار تکرار کنید؛ اگر مشکل کمر درد ندارید، پای دیگر خود را در حین انجام حرکت کمی خم کنید، تا حرکت چالشی تر شود.

درمان درد سیاتیک با کشش هر دو پا به داخل شکم

به پشت دراز کشیده و هر دو پا را داخل شکم تان جمع کنید؛ دقت کنید که حتماً ستون فقرات تان صاف باشد؛ ۵ تا ۱۰ ثانیه در همین حالت مانده و آرام آرام پاهای تان را پایین بیاورید؛ این حرکت را ۸ تا ۱۰ بار برای هر دو پا تکرار کنید.

درمان درد سیاتیک با چرخش کمر

یکی دیگر از تمرینات ساده همین حرکت چرخش زانو است، که در عین سادگی دارای اثربخشی بسیاری است و چه بسا شما را از بسیاری دردها نجات خواهد داد.برای شروع حرکت، به پشت دراز کشیده و کف پاها را روی زمین بگذارید و زانوهای تان را خم کنید؛ حتماً در حین انجام حرکت، باسن تان باید بر روی زمین قرار داشته باشد.

به آرامی پاها را ابتدا به سمت چپ چرخانده و چند ثانیه نگه داشته و سپس به سمت راست بچرخانید و بعد از چند ثانیه به وضعیت اولیه شروع حرکت برگردید؛ این تمرین را ۸ تا ۱۰ بار تکرار کنید.

حرکت مار کبری

درمان درد سیاتیک با حرکت پل

انجام این حرکت، باعث تقویت عضلات کمر و عضلات سرینی بزرگ شده و در نتیجه از بروز دردهای سیاتیک جلوگیری خواهد کرد.
برای انجام حرکت، ابتدا به پشت دراز کشیده و زانوهای تان را خم کنید؛ دقت داشته باشید که کف دست ها و پشت دست تان بر روی زمین قرار گیرد؛ سپس باسن خود را منقبض کرده و از زمین بلند کنید تا بالاتنه و باسن تان در یک راستا قرار بگیرد؛ حالا ۵ ثانیه در همین حالت مانده و سپس به آرامی به وضعیت اولیه برگردید و باسن خود را روی زمین بگذارید؛ این حرکت را ۸ تا ۱۰ بار تکرار کنید.

درمان درد سیاتیک با حرکت مار کبری

حرکت کبری یکی از تمرینات بسیار مفیدی است که از حرکات یوگا الهام گرفته است؛ برای انجام صحیح این حرکت، ابتدا به روی شکم دراز بکشید، دست های خود را زیر شانه قرار داده و در حالت حرکت شنا قرار بگیرید؛ سپس در حالی که پاهای تان بر روی زمین قرار دارد، بالاتنه خود را بالا آورده و از زمین فاصله بگیرید؛ ۱۵ تا ۳۰ ثانیه در همین حالت مانده، سپس به آرامی بدن تان را پایین بیاورید؛ ۳ بار این حرکت را تکرار کنید.

بعد از گذشت ۴ الی ۶ هفته از استمرار تمامی علائم سیاتیک و دیسک کمر و نبود هیچ‌گونه علایٔم بهبودی، احتمال اینکه عمل جراحی به بیمار توصیه شود، بسیار زیاد است. نتایج تحقیقات نشان می‌دهند که کسانی که دیسک کمر خود را جراحی می‌کنند، ۳ ماه پس از جراحی نسبت به کسانی که عمل جراحی نمی‌کنند، درد و ناتوانیِ حرکتیِ کمتری دارند.

منبع : jesarat

همه چیز درباره خواص و طریقه مصرف گیاه کارلا یا خربزه تلخ

کارلا

همه چیز درباره خواص و طریقه مصرف گیاه کارلا یا خربزه تلخ در دسته پزشکی و سلامت سایت علم سرا

کارلا

همانطور که میدانید دانه های کارلا دارای انسولین گیاهی به نام پلی پپتید P است که مانند انسولین در پانکراس بدن ما عمل می‌کند. شما با مصرف دانه‌های میوه کارلا می‌توانید سطح قند خون خود را کاهش دهید.

توضیحاتی در مورد کارلا

گیاه کارلا یکی از سبزیجات معروف آسیای جنوبی است و در آمازون، آفریقای شرقی، جزایر واقع در دریای کارائیب و جنوب امریکا به منظور تأمین غذا و دارو کشت می شود و از خانواده کدوئیان است. گیاهی یکساله و تک پایه و به ظاهر مثل خیار است با تعدادی زگیل که روی سطح میوه آن قرار دارد با وجود اینکه طعم آن تلخ است. از کدوهای مغزی محسوب می شود. علاوه بر آن سبزی متنوعی است و مصارف چند بعدی دارد. گیاهی است که از ریشه، ساقه، برگ، میوه و تخم آن استفاده غذایی و دارویی عدیده ای می شود. میوه ی کارلا از نظر تغذیه مشابه سایر کدوهاست. اما ویژگی استثنایی کارلا سرشاری آن از ویتامین ث می باشد و نوع دیگری از آن سرشار از ویتامین آ است. ارزش دارویی کارلا برای تنظیم و کنترل دیابت و مبارزه با بیماری ها، موجب شده تا توجه دانشمندان سراسر جهان را به خود جلب نماید. اخیراً بذر یکی از ارقام کارلا از هندوستان وارد ایران شده و برای مصارف دارویی کشت شده است و می توان گفت تولید کارلا در مناطق گرمسیری ایران مثل سیستان و بلوچستان و هرمزگان و بوشهر امکان پذیر است. دیابت در ایران در حال رشد است و نوع دوم آن از رشد بیشتری برخوردار بوده که از مهم ترین علل این افزایش تغییر الگوهای زندگی و محیطی است. با توجه به تأیید منابع غنی و فراوان علمی، اعجازانگیز گیاه کارلا اثبات شده است و مهم ترین خاصیت آن درمان کننده دیابت است و کشور ما تاکنون از این گیاه دارویی ارزشمند محروم بوده است.در این مطلب از سایت جسارت در مورد طریقه و نحوه استفاده از میوه و گیاه کارلا یا خربزه تلخ چیست صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

کارلا چیست

گیاه کارلا یا میوه کارلا (karela) یکی از میوه هایی است که اکثرا نامش را هم نشنیده ایم ولی خواص بی نظیرو شگفت انگیزی دارد. گیاه کارلا در زبان لاتین Momordica و در زبان عمومی خربز‌ه‌ تلخ نام دارد. این گیاه در آسیا، آفریقا و جزایر کارائیب رشد می کند. خربزه‌ تلخ یا گیاه کارلا یکی از تلخ‌ ترین میوه‌های دنیاست. ولی انقدر فایده دارد که از قرن‌ها پیش کارلا را در طب سنتی آسیایی و آفریقایی به کار برده‌اند. شاید به جزات بتوان گفت اصلی ترین خواص گیاه کارلا درمان دیابت و مقابله با سلول های سرطانی است.

کارلا و درمان دیابت

مردم هند از میوه گیاه کارلا برای درمان محلی و سنتی دیابت ها کمک می گیرند.امار بدست امده دیابت در ایران در حال رشد است و نوع دوم آن از رشد بیشتری برخوردار است. شاید مهم ترین علت این افزایش تغییر الگوهای زندگی و محیطی باشد. پس از گیاه کارلا برای درمان دیابت میتوان استفاده کرد. درمان دیابت راههای مختلفی دارد که یکی از موثرترین انها مصرف گیاه کارلا است. گیاه کارلا یکی از سبزیجات معروف آسیای جنوبی است و در آمازون، آفریقای شرقی، جزایر واقع در دریای کارائیب و جنوب امریکا به منظور تأمین غذا و دارو کشت میشود . گیاه کارلا گیاهییست یکساله و تک پایه و به ظاهر مثل خیار است با تعدادی زگیل که روی سطح میوه میباشد. به گزارش اسان طب از ریشه، ساقه، برگ، میوه و تخم آن استفاده غذایی و دارویی می شود و شبیه کدو هاست. یکی از خواص گیاه کارلا وجود مقدار زیادی ویتامین ث در آن است. همچنین نوع دیگری از آن سرشار از ویتامین آ است. ارزش دارویی کارلا برای تنظیم و کنترل دیابت و مبارزه با بیماری ها، موجب شده تا توجه دانشمندان سراسر جهان را به خود جلب نماید. اخیراً بذر یکی از ارقام کارلا از هندوستان وارد ایران شده و برای مصارف دارویی کشت شده است و می توان گفت تولید کارلا در مناطق گرمسیری ایران مثل سیستان و بلوچستان و هرمزگان و بوشهر امکان دارد. درمان دیابت امیدواریم کشت این گیاه با موفقیت انجام شود و ایرانیان بتوانند از ان برای سلامتی خود استفاده کنند.

کارلا و سرطان

همچنین طبق اطلاعات بدست امده محققان دانشگاه سنت لوییس به این نتیجه رسیده‌اند که گوشت این میوه باعث تخریب سلول‌های سرطان سینه و ممانعت از متاستاز آنها خواهد شد. به گزارش آسان طب نتایج پژوهش دیگری که در مرکز مطالعات سرطان دانشگاه کلرادو انجام شده بیان میکند که آب این میوه باعث کاهش پیشرفت تومورهای موجود در پانکراس خواهد شد. محققان مشاهده کردند بعد از ۷۲ ساعت از تعداد تومورهای موش‌هایی که آب کارلا دریافت کرده‌اند به میزان ۹۰ تا ۹۸ درصد کاسته شده است. به عقیده‌ی محققان این میوه تأثیر زیادی در تخریب سلول‌های سرطانی دارد بدون این که عوارض جانبی شیمی درمانی را در پی‌داشته باشد. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که این میوه در تخریب سلول‌های سرطانی سینه، پانکراس، پروستات، کبد و کولون تأثیر دارد. این میوه همچنین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن مبتلایان به سرطان می‌شود.

خواص کلی کارلا

برخی از خواص گیاه کارلا به طور کلی عبارتند از : – درمان کننده دیابت – کشنده باکتریها، ویروس ها – کشنده سلول های سرطانی – کشنده سلول های سرطان خون – پیشگیری از تومورها – کاهش دهنده ی قند خون – کاهش دهنده فشار خون – کاهش دهنده دمای بدن – کاهش دهنده ی کلسترول – مقابله با بیماری مالاریا – دارا بودن خواص ضدویروسی – بهبود مشکلات گوارشی – کمک به درمان دیابت – کمک به کاهش وزن – تخریب انگل‌های روده – تسریع درمان جای سوختگی

کارلا و درمان سوختگی

گیاه کارلا یکی از گیاهان دارویی است که بسیاری از ما تا اکنون حتی نامش را هم نشنیده بودیم. این گیاه به شدت در درمان بیماری دیابت موثر است. خواص گیاه کارلا بسیار است. به عنوان مثال یکی دیگر از خواص گیاه کارلا مقابله با سلول های سرطانی است. همچنین جای سوختگی را سریع تر درمان می کند.

مصرف گیاه کارلا

گلوله‌های ژله‌ای قرمز رنگ، حاوی بذر کارلا است که درون میوه جای دارد و بسیار شیرین است. میوه کارلا وقتی هنوز نارس است خورده می‌شود، چون وقتی میوه‌اش می‌رسد، هم برای انسان و هم برای حیوانات سمی است. از کلیه ارقام کارلا هم به صورت خام در سالاد و هم به صورت پخته در کشورهای مختلف دنیا استفاده می‌شود. با توجه به تایید منابع غنی و فراوان علمی، اثرات اعجازانگیز این گیاه به خصوص در درمان دیابت و پایین آوردن میزان کلسترول، اثبات شده و کشور ما تاکنون از این گیاه دارویی محروم بوده است.

جغرافیای کارلا

کارلا یا خربزه تلخ، گیاه بومی مناطق گرمسیر با نام علمی Momordica charantia از خانواده کدوئیان Cucurbitacea است و ارقام وحشی و اهلی شده آن در مناطق گرمسیری پراکنده است. این گیاه بیشتر در هندوستان و جنوب چین، بومی است و در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری یافت می‌شود. یکی از میوه‌های بومی جنوب و شرق آسیا از قبیل سریلانکا، ویتنام، تایلند، مالزی، فیلیپین، پاکستان و جنوب چین است و در سطح محدودی از مناطق گرمسیری آمریکا نیز کشت می‌شود. در بخش‌های جنوبی ایالات متحده آمریکا برای رستوران‌های آسیایی کشت می‌شود. تاکنون هیچ منبعی به وجود آن در ایران اشاره نکرده است، اما اخیراً کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان، چهار رقم از آن را در مزارع دهستان کهیر شهرستان کنارک، مزارع بخش پلان در شهرستان چابهار و ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سیستان کاشته‌اند که عملکرد نسبتاً خوبی داشته و با همکاری دانشگاه زابل و تعدادی از دانشجویان دوره‌های فوق لیسانس و دکتری روی پارامترهای دیگر این گیاه تحقیق ادامه دارد. همچنین کاشت ارقام چهاگانه این گیاه در گلخانه نیز پاسخ مناسبی داده است.

اقلیم کارلا

کارلا بستری مشابه سایر کدوییان نیاز دارد. به طور طبیعی به صورت یک ساله کشت می‌شود، اما در زمستان در بعضی مناطق به صورت دایمی، نوع وحشی آن نیز می‌روید. این گیاه در اراضی پست و مناطقی با ارتفاع ۱۰۰۰ متر از سطح دریا خوب رشد می‌کند. نیاز به دمای حداقلی معادل ۱۸ درجه سانتی‌گراد برای رشد دارد. دمای مطلوب در محدوده ۲۴ تا ۲۷ درجه سانتی‌گراد است. این گیاه نسبت به سایر کدوها از تحمل دمای بالا برخوردار است اما در زمستان و یخبندان آسیب پذیر بوده و گیاه از بین می‌رود. خاک: باید عرض پشته‌ها حدود ۱۵۰ سانتی‌متر، ارتفاع پشته‌ها ۲۰ تا ۳۰ سانتی‌متر باشد. کارلا در انواع خاک رشد می‌کند، اما خاک شنی لومی به خوبی زهکشی شده برای کشت در هوای آزاد خوب است.PH مناسب خاک باید بین ۶ تا ۷/۶ باشد، اما تا PH 8 را تحمل می‌کند. استفاده از شبکه فوقانی و قیم به منظور بالا رفتن تاک‌های خزنده این گیاه استفاده می‌شود.

روش کاشت کارلا

روش کاشت کارلا درست همانند کاشت کدوها است. در اقلیم‌های خیلی سرد، بهتر است قبلاً در یک گلخانه کشت شوند و سپس در هوای مناسب به زمین اصلی منتقل گردند. روش اول، کاشت مستقیم بذر در مزرعه: برای کاشت بذرها هر ۵۰ سانتی‌متر یک سوراخ روی پلاستیک ها ایجاد می‌کنند و فاصله ردیف‌ها باید ۳ متر باشد. برای کاشت مستقیم بذر، در هر هکتار به ۵/۲ تا ۳ کیلوگرم بذر نیاز است. بذرها شب قبل از کاشت باید در آب خیسانده شوند. در داخل چاله‌ها تعداد ۲ تا ۳ بذر به عمق ۲ سانتی‌متر کاشته می‌شود. سرانجام بعد از یک هفته و حتی کمتر، سر از خاک در آورده و تا زمانی که چهار برگی می‌شود هنوز ضعیف است. روش دوم، تهیه نهال قابل انتقال (کشت غیر مستقیم): در کشت غیر مستقیم، هر دانه بذر را در یک گلدان پلاستیکی کوچک می‌کارند، یک برابر خاک گلدان و یک برابر دیگر ترکیبی از شن، کمپوست و پوشال برنج برای تهیه خاک، مناسب است. تعداد ۲ تا ۳ دانه بذر در هر گلدان کاشته و هر روز صبح آبیاری می‌شود. نهال‌ها بعد ۱۵ تا ۲۰ روز در حالی که ارتفاع آن‌ها ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متر است، آماده انتقال به زمین اصلی می‌شوند؛ سپس گیاه را از گلدان خارج و داخل زمین آماده شده می‌کارند. کارلا به سرعت و بلافاصله پس از دو هفته بعد از کاشت رشد می‌نماید و ساقه‌های رونده آن به صورت پیچکی حرکت می‌کند. برای رشد بهتر و همچنین برداشت آسان‌تر بهتر است از قیم‌ها و شبکه داربستی استفاده شود تا از نظر اندازه و راندمان محصول، نتیجه کار بهتر باشد و برداشت محصول و نگهداری آن به‌راحتی انجام شود.

خربزه چیست

خَربُزه گیاهی از تیره کدوییان که میوه‌اش درشت و شیرین و آبدار است. بوته آن کوتاه و ساقه‌هایش روی زمین می‌خوابد. خربزه گیاهی از خانواده Cucurbitaceae با نام علمی Cucumis melo var.inodorus است. خربزه جزو صیفی‌جات به‌شمار می‌آید. خربزه دارای مقدار زیادی ویتامین A,C و سلولز است. به‌طورکلی خانواده خربزه شامل انواع گرمک و طالبی نیز می‌شود که البته این دو نوع کم‌آب‌تر از خربزه هستند. خربزه شیرین توصیه بخوردن می‌شود معمولا هرچه رنگ خربزه زرد تیره مایل به نارنجی و خطوط سفید رنگ روی آن بیشتر باشد شیرین تر است

نحوه کاشت خربزه چیست

توصیه شده‌ است که این گیاهان بر ردیف‌هایی از برآمدگی‌های خاکی و به صورت گروهی یا دسته‌ای کاشته شود. کاشت به صورت جوی و پشته‌ای و توسط بذر یا نشا انجام می‌شود. شهرستان‌های تایباد و جیم آباد مشهد در خراسان رضوی ، گرمسار، سمنان و سرخه از مکان‌های مهم کشت خربزه در ایران می‌باشد که در این بین خربزه تایباد و جیم آباد مشهد به لحاظ طعم و کیفیت و شهرت در رتبه بالاتر قرار دارد

خواص خربزه

مصرف خربزه در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی نقش به سزایی دارد. میوه خربزه، نقش این میوه را در طراوت و شادابی پوست و جلوگیری از بیماری های لثه موثر دانست. میزان پتاسیم موجود در خربزه برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی – عروقی بسیار موثر است و مصرف این ماده غذایی نقش به سزایی در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی دارد. پیشگیری از بیماری های چشمی، جلوگیری از بیماری های عفونی، طراوات و شادابی پوست از جمله اثرات خربزه به علت داشتن این ویتامین است. خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های سنگ کلیه و مثانه مفید است؛ دراین بیماری ها باید نمک و فلفل کمتر خورده شود. خربزه سرشار از ویتامین هایA ،D وC و سلولز است. خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز می شود. خربزه چون دارای قند است بسیار چاق کننده بوده و تاثیر مفیدی در مبتلایان به سل و یا کم خونی ایجاد می کند. خربزه به دلیل دارا بودن پتاسیم بسیار مدر بوده لذا باعث دفع مواد زاید و سموم موجود در خون شده و به فعالیت و شستشوی مثانه و کلیه ها کمک کرده و از احتباس ادرار و سنگ مجاری ادرار ممانعت می کند. خربزه به واسطه آب زیاد، مواد قندی را فورا جذب خون کرده به همین سبب باعث بالا رفتن قند خون و رفع خستگی و گرمازدگی می گردد. در میان مواد قندی و معدنی خربزه آنزیم هایی وجود دارد که سرعت هضم غذا را زیاد کرده بدین لحاظ در کودکان موجب افزایش اشتها و فعالیت و رشد سلول های بدن و در سالمندان به فعالیت سلول های دستگاه گوارش و در نهایت رفع سستی و بی حالی منجر می شود. خربزه به دلیل مواد فیبری و به خاطر وجود طعم و اسانس هایی که دارد یک محرک قوی شیمیایی برای دستگاه گوارش است لذا بسیار ملین بوده و مصرف آن برای مبتلایان به نقرس، رماتیسم، بواسیر و خصوصا برای کسانی که از یبوست رنج می برند، بسیار توصیه می شود. همچنین این میوه تاثیر خاصی در تخلیه میکروب و عفونت های موجود در روده ها دارد. به دلیل آن که گوشت خربزه یک ماده ضد تورم به شمار می رود لذا به شکل ضماد روی سوختگی های سطحی پوست بدن استفاده می شود. خربزه باعث افزایش شیر در زنان شیرده می شود. مغز تخم خربزه ی بو داده طبیعت گرم دارد. خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و کم خونی مفید است. خربزه، رنگ چهره را روشن می کند و بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان می نماید.

خواص تخم خربزه

مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیت ادرار آور، نرم کنندهو افزایش دهنده میل جنسی است. تخم خربزه طبیعت گرم داشته و دارای چربی، پروتئین، آهن و ویتامینE است و مانند تخم کدو ادرارآور، پاک کننده کلیه، مثانه و کبد، مسکن سوزش مجاری ادرار، ملین و افزایش دهنده میل جنسی است و برای تب های شدید مفید است.۵- اگر گوشت خربزه را له کنید و به صورت مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد کرد. تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است.

خربزه و سنگ کلیه

خربزه دارای ویتامین A و C است و در ترمیم و تجدید سلول های بدن نقش مهمی را بر عهده دارد همچنین این میوه بسیار مُدر بوده و برای افرادی که به بیماری های کلیوی و سنگ کلیه مبتلا هستند، بسیار مفید است. خربزه به دلیل داشتن ویتامین A برای تقویت بینایی، خون سازی و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است،خربزه سرشار از ویتامین های A و C و سلولز است همچنین این میوه ملیّن بوده و برای درمان یبوست بسیار مفید است. خربزه برای اشخاص مبتلا به کم خونی بسیار مفید است، رنگ چهره را روشن می کند، رفع کننده یبوست است و به هضم غذا کمک می کند همچنین افزاینده ادرار و دفع کننده سنگ مثانه و کلیه است.

منبع : jesarat

خواص و عوارض مصرف اسپیرولینا و کلرلا برای لاغری چیست

اسپیرولینا

خواص و عوارض مصرف اسپیرولینا و کلرلا برای لاغری چیست در دسته پزشکی و سلامت سایت علم سرا

اسپیرولینا

قرص اسپیرولینا تهیه شده و ساخته شده از جلبک سبز و آبی است . این جلبک از نخستین اشکال حیات بر روی خاک زمین است . نام اسپیرولینا از شکل مارپیچی این جلبک برگرفته شده است . اسپیرولینا میتواند نقش بالقوه ای در رژیم غذایی افراد داشته باشد زیرا دارای طیف متنوعی از مواد مغذی و ویژگیهای کمک درمانی اثبات شده است. این جلبک از دوران باستان توسط اقوام مکزیکی و آفریقایی به عنوان غذا مصرف می شده است و از حدود ۳۰ سال قبل تاکنون تولید و مصرف آن به عنوان مکمل غذایی در کشورهای صنعتی و پیشرفته به شدت رونق یافته است.

توضیحاتی در مورد اسپیرولینا

هدف این سایت بالا بردن سطح اطلاعات عمومی شماست ،  لطفا پیش از مصرف هر گیاه دارویی با متخصص طب سنتی مشورت کنید.بخصوص در کودکان و در دوران بارداری و شیردهی ، در ادامه با ما همراه باشید.اسپیرولینا جلبک سبز- آبی میکروسکوپی ، مقوی ترین غذای سبز شناخته شده در جهان است. این گیاه به صورت معلق در آب رشد می کند به همین دلیل نیاز به ساختن دیواره سلولی که این دیواره به میزان زیادی دسترسی به مواد مغذی داخل سلول را محدود می کند، ندارد. این گیاه با بیش از ۶۰ درصد پروتئین حاوی بیشترین و قابل جذب ترین پروتئین گیاهی است. آمینو اسیدهای موجود در اسپیرولینا مشابه تخم مرغ بوده و کیفیت آن بوسیله سازمان غذا و کشاورزی آمریکا تأیید شده است. این گیاه منبع مواد مغذی است که درسایر غذاهای سبز یافت نمی شود . لینولئیک اسید، ویتامین و سولفولیپیدها از جمله موادی هستند که در این گیاه وجود دارند. علاوه بر این این اسپیرولینا منبع خوبی از بتاکارتن، کاروتنوئیدها، ویتامین ها و عناصر کمیاب است. اسپیرولینا حاوی میزان قابل ملاحظه ای کلروفیل، کارتنوئیدها، دیگر پیگمانهای گیاهی و رنگدانه ها است که در گیاهان سبز یافت می شوند . میزان چربی و کربوهیدرات این گیاه کم و کلسترول ندارد. از این رو برای استفاده از آن در افرادیکه رژیم لاغری می گیرند به دلیل مواد مغذی بالا و کربوهیدرات و چربی کم بسیار مناسب است.در این مطلب از سایت جسارت در مورد نحوه پرورش و عوارض مصرف قرص جلبک اسپیرولینا چیست صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

آشنایی با قرص اسپیرولینا

-منبع غنی از پروتئین (حاوی ۱۸ اسید آمینه ضروری و غیر ضروری) -منبع غنی از فیبر و پلی ساکاریدها -حاوی انواع ویتامین و مواد معدنی -سرشار از اسید های چرب ضروری مانند امگا-۳، امگا-۶ و گاما لینولنیک اسید (GLA) -حاوی کلروفیل یا همان هموگلوبین گیاهی (خون سبز) -دارای انواع ترکیبات آنتی اکسیدان نظیر بتاکاروتن، فیکوسیانین، لوتئین، زآگزانتین -حاوی ترکیب منحصر به فرد Spirulina Growth Factor موثر در رشد و ترمیم سلولها

کاربرد های اسپیرولینا

کاربردهای زیادی برای اسپیرولینا نام برده شده است که مهمترین انها عبارتند از -مکمل غذایی مناسب برای ورزشکاران -کمک به تنظیم فشار خون و کاهش کلسترول -کمک به بهبودی افراد مبتلا به سوء تغذیه و لاغری مفرط -کمک به درمان افراد مبتلا به دیابت بخصوص دیابت تیپ ۲ -پیشگیری از انواع سرطان به علت داشتن ظرفیت بالای آنتی اکسیدانی -تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از عفونت های ویروسی مانند آنفلوآنزا و کمک به بهبود بیماری -کمک به درمان کم خونی و تامین ویتامین B₁₂ جهت افراد گیاه خوار و سالمندان -کمک به رفع خستگی مزمن و کاهش استرس -کمک به کاهش علائم التهاب مفاصل بعلت داشتن اثرات ضد التهابی -کمک به کاهش عوارض بیماری های آلرژیک و پیشگیری از حملات -بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رفع یبوست -محافظت از کبد و بهبود عملکرد آن -میزان مصرف روزانه اسپیرولینا -برای بزرگسالان دریافت ۲ تا ۳ گرم در روز و در کودکان نصف تا یک چهارم این مقدار توصیه شده است.

اسپیرولینا چیست

اسپیرولینا (به انگلیسی: Spirulina) نوعی جلبک سبز-آبی از شاخه سیانوباکترها است که به دو گونه Arthrospira maxima و Arthrospira plantensis اطلاق می شود. این جلبک در دریاچه های منطقه گرمسیری و مناطق نیمه گرمسیری رشد می کند که آب های آن قلیایی بوده و سرشار از کربنات و بی کربنات است. اسپرولینا بیشتر در آفریقا، آسیا، آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی یافت شده و می‌تواند غذای جانوران یا انسان ها باشد.[۱] امروزه اسپیرولینا بیشتر به عنوان مکمل غذایی در صنعت داروسازی (به شکل قرص یا پودر) به کار می رود. همچنین در صنایع آبزی پروری، آکواریوم و ماکیان نیز از آن استفاده می شود

اسپیرولینا و کبد

کبد به جهت تخریب و دفع سموم از بدن ما و همینطور نگهداری و انبارکردن مواد مغذی که توسط خون حمل می شوند نقشی بسیار حیاتی بازی می کند . مهمترین مواد مغذی برای کبد پروتئین ها و ویتامین ها هستند که پروتئین ها بخش اعظم کبد را تشکیل می دهند و ویتامین ها به علمکرد صحیح آن کمک می کنند . کمبود پروتئین و ویتامین ها می تواند در نهایت منجر به آسیب و یا متوقف شدن کامل عملکرد کبد شود . اسپیرولینا غذایی است با مقادیرفراوان از پروتئین های با کیفیت و ویتامین ها. از طرفی درمان اصلی برای بیماری های کبد بر روی یک رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی متمرکز می باشد . در همین ارتباط گزارش هایی وجود دارد که نشانگر افزایش سرعت بهبودی بیماری های کبد در صورت درمان همزمان با اسپیرولینا هستند . اعتقاد ما بر اینست که این اثرات به دلیل وجود پروتئین و ویتامین های ضروری بدن در اسپیرولینا می باشد از طرفی ، در بیماری های کبد معولا” فرد بیمار از کمبود پتاسیم در بدن رنج می برد و چون اسپیرولینا حاوی مقدار پتاسیم مناسبی می باشد می تواند یک اثر افزایشی در بهبود بیماری های کبدی داشته باشد . بهمین خاطر است که عنوان می شود اسپیرولینا در سلامت کبد نقش بسزایی دارد.

مصرف اسپیرولینا

وقتی اسپیرولینا به صورت منظم مصرف می شود،بدن بیشتر قلیایی می شود . سوخت و ساز بدن به طور کلی فعال تر می شود . سلول ها شاداب تر و سیستم ایمنی بدن قوی تر می شود . علاوه بر این ، نه تنها به علت تجدید حیات سلول ها سلامتی فرد حفظ می شود بلکه می توان انتظار داشت که بهبودی چشمگیری نیز در وضعیت ظاهری فرد ملاحظه شود که در وضعیت پوست و موی افراد نمود پیدا می کند. به همین دلیل است که می توان با قدرت اعلام کرد،اسپیرولینا یک غذای فوق العاده است که به شما هم سلامتی وهم زیبایی را هدیه می دهد.

خواص اسپیرولینا برای پوست

اسپیرولینا یک جلبک طبیعی است که خواص سلامتی و زیبایی شگفت آوری دارد.این جلبک منبع بسیار غنی از پروتئین و مواد مغذی میباشد و در واقع کاملترین ماده غذایی بوده که از لحاظ علمی تا کنون کشف شده است. برخی از خواص اسپیرولینا برای سلامتی پوست به شرح زیر میباشد: درخشان کردن پوست: خواص ویژه اسپیرولینا شامل بهتر و درخشانتر کردن پوست است.این جلبک حاوی مقادیر بسیار بالایی از ویتامینهای A,C,E, و مجموع ویتامینهای B و همچین فسفر،آهن،کلسیم،روی،مس،منیزیم،و سلنیوم بوده که برای روشن و درخشانتر شدن پوست ضروری بوده و از طرفی در از بین بردن رادیکالهی آزاد که سبب خستگی و شل شدن پوست میشوند بسیار موثر است. خاصیت ضد پیری: از اسپیرولینا میتوان به عنوان یک مکمل برای جلوگیری از پیر شدن و همچنین رفع پیری پوست استفاده کرد.این جلبک حاوی مقادیر بسیار زیادی ویتامینE بوده که به پوست کمک کرده تا خودش را ترمیم کند و از طرفی تیروزین موجود در اسپیرولینا باعث متوقف شدن فرایند پیری در پوست شده و به رفع چین و چروک کمک میکند. اکسیژن رسانی به پوست: اسپیرولینا منبع غنی از انواع اکسیدانها از جمله(SOD) بوده که به اکسیژن رسانی به پوست کمک میکند و به طور غیر معمولی حاوی مقادیر زیادی GLA بوده که سبب بهینه شدن حالت کشسانی پوست میشود

اسپیرولینا و دیابت

دیابت یک اختلال ناشی از کمبود هورمون انسولین در بدن است وعلت اصلی کاهش ترشح این هورمون نیز پرخوری است. در نتیجه، جهت پیشگیری و بهبود این وضعیت در ابتدا لازم است که عادات غذایی بررسی گردد.آنچه که مهم است آن است که برای جلوگیری از مصرف بیش از حد کالری، باید یک رژیم غذایی مغذی و متعادل داشت تا از اسیدی شدن وضعیت بدن جلوگیری نمود .به همین دلیل است که گفته می شود اسپیرولینا در پیشگیری از دیابت موثر است ؛ زیرا در حالی که از نظر داشتن کالری پایین است ، حاوی مقادیر زیادی از ویتامین B1 (که باعث بهبود سوخت و ساز قندها در بدن می شود ) ، ویتامین B2 (که با کمک به سوزاندن کالری مانع از چاقی می شود ) و ویتامین B6 (که در ساخت هورمون انسولین در بدن نقش دارد ) می باشد .علاوه بر این ها، اسپیرولینا یک مکمل قلیایی است که به بازگشت حالت اسیدی خون به حالت قلیایی کمک شایانی می کند و از همین روست که از اسپیرولینا به عنوان محصول غذایی ایده آل برای جلوگیری و بهبود بیماری دیابت نام برده می شود.

اسپیرولینا و کم خونی

کم خونی وضعیتی است که معمولا” ناشی از نبود آهن کافی در بدن است . همیشه برای جلوگیری از بیماری کم خونی، به ما توصیه شده است که رژیم غذایی خود را با غذاهای حاوی مقادیر فراوان آهن مانند : جگر، سویا و اسفناج غنی نماییم . با این حال ، اگر آهن با پروتئین و ویتامین C همراه نباشد ، هضم و سرعت جذب آن پایین می آید . بنابراین ، به سادگی و با مصرف معمولی غذاهای غنی از آهن ، ما فواید آنها را دریافت نخواهیم کرد . به بیان دیگر، اسپیرولینا نه تنها حاوی مقدار آهن بیشتری از جگر است ، بلکه حاوی مقادیر زیادی پروتئین و کلروفیل خون ساز نیز می باشد . هضم و جذب میزان آهن آن نیز بسیارعالی است ، بنابراین می توان گفت که اسپیرولینا در مبارزه با کم خونی بسیار موثر می باشد .

ترکیبات و مواد تشکیل دهنده اسپیرولینا

مواد مغذی: پروتئین اسپیرولینا بیش از %۵۵ ( %۵ پروتئین در خمیر سویا، %۳در شیر، %۲۳در پنیر، %۱۸ در گوشت) بالاترین میزان پروتئین موجود در غذاهای طبیعی است. پروتئین از اسید آمینه تشکیل شده است و اسپیرولینا حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری است. از آنجاییکه اسپیرولینا دیواره سلولی ندارد پروتئین موجود در آن به راحتی جذب بدن می شود. اسپیرولینا منبع غنی از پروتئین با چربی کم، کالری کم و بدون کلسترول بوده و مانند دیگر منابع پروتئین مانند گوشت و لبنیات پرچرب، پر کالری و دارای کلسترول نیست. اسید های آمینه : اسید های آمینه موجود در اسپیرولینا شامل والین، ایزو لوسین، لوسین، فنیل آنالین، متیونین، لیزین، تریپتوفان، ترونین، سیستیئن، تیرو زین، هیستیدین، آرژنین، آلانین، آسپارتیک، اسید گلایسین، پرولین و سرین مشابه تخم مرغ بوده و کیفیت آن به وسیله سازمان غذا و کشاورزی آمریکا تایید شده است. کربو هیدرات ها : اشکال اولیه کربو هیدرات ها در اسپیرولینا قند Glycogen و Rhamnose است که به راحتی بدون دخالت انسولین جذب می شوند. همچنین اسپیرولینا شامل %۴ – ۸ فیبر می باشد. رنگدانه ها: رنگ تیره اسپیرولینا به خاطر وجود غلظت های بالایی از سه رنگدانه طبیعی شامل کاروتنوئیدها، کلروفیل و فیکوسیانین است که این رنگها متابولیسم حیاتی بدن را تنظیم می کنند. مهمترین پیگمان موجود در اسپیرولینا فیکوسیانین است. این پیگمان آبی اثرات بسیار مهمی دارد ویکی از مهم ترین اثرات آن تحریک کردن سیستم ایمنی بدن است. چربی ها : چربی ها از اسید های چرب تشکیل شده اند. بدن انسان به منبع غذایی اسید های چرب غیر اشباع که برای حفظ فعالیت های حیاتی بدن ضروری است نیاز دارد. اسید های چرب نقش خود را در پروسه های حیاتی بدن ما با تبدیل شدن به پروستاگلندین ها ایفا می کنند. اسپیرولینا حاوی اسید چرب ضروری غیر اشباع به نام گامالینولئیک اسید (GLA) است. گامالینولئیک اسید پیش ماده پروستاگلندین هاست که فرایندهای زیادی را در بدن کنترل می کنند. بعداز شیر مادر اسپیرولینا تنها منبع GLA است. اسپیرولینا منبع غنی از این مواد (بیش از %۱/۳) بیشتر از سایر جلبک ها می باشد. ترکیب اسیدهای آمینه غیر ضروری در توده پودر اسپیرولینا: در۱۰۰ گرم پودراسپیرولینا: اسیدهای آمینه غیر ضروری ۰۶/۳ گرم آرژنین – ۱۱/۴ گرم آلانین – ۷۴/۵ گرم آسپارتیک اسید – ۰۲/۸ گرم گلوتامیک اسید – ۵۸/۲ گرم گلایسین – ۰۹/۱ گرم هیستیدین – ۰۴/۲ گرم پرولین – ۴۷/۲ گرم سرین رنگدانه های موجود در توده پودر اسپیرولینا: در ۱۰۰ گرم توده پودر اسپیرولینا ترکیبات: کلروفیل آ (۲۹/۱ گرم ) – کاروتن کل (۱۵۷ میلی گرم ) – زانتوفیل (۸۱ میلی گرم )- فیکوسیانین (۵۶/۷ گرم ) – کارتنوئیدهای عمده (بتا کاروتن ۲۰۱میلی گرم ) زاگزانتین (۷۲ میلی گرم ) – ND لوتئین مواد مغذی در ۱۰۰ گرم ۷۰-۵۵ گرم پروتئین کل – ۹-۶ گرم چربی کل – ۱۰-۲ گرم فیبرکل – ۲۰۰۰-۸۰۰ میلی گرم کلروفیل – ۶۶۲ گرم خاکستر – ۱۵- ۱۰ گرم پلی ساکاریدها – ۶۷/۶ گرم رطوبت – ۲۵۸ میلی گرم بتاکاروتن – ۹۱۴ میلی گرم فسفر – ۱۸۶ میلی گرم سدیم – ۱۷۱میلی گرم کلسیم – ۲۶۰میلی گرم منیزیم – ۱۷۷۰ میلی گرم پتاسیم – ۷۵ میلی گرم آهن – ۵ میلی گرم روی – ۶۱/۰ میلی گرم اسید فولیک – ۲۰-۲ میلی گرم ویتامین E – ۴-۵/۱ میلی گرم ویتامین B1 – ۵-۳ میلی گرم ویتامین B2 – ۲۰۰-۱۴ میلی گرم ویتامین B3- 1-5/0 میلی گرم ویتامین B6- 5/0-2/0 میلی گرم ویتامین B12 – ۲۵/۰ میلی گرم بیوتین آنزیم ها: آنزیم های موجود در این گیاه تغییرات شیمیایی لازم در داخل بدن را تسریع می کنند. سوپر اکسید دیسموتازها و گلوتاتیون پراکسیداز، از مهمترین آنزیم های موجود در اسپیرولینا هستند. گفته می شود این آنزیم ها اثرات آنتی اکسیدانی داشته و پروسه پیر شدن را به تعویق می اندازند. گلوکولیپید ها و سولفولیپیدها: دو ماده یاد شده چربی های موجود در اسپیرولینا را می سازند.این دو ماده بطور چشمگیری مقاومت بدن را در برابر عفونت های ویروسی افزایش می دهند. پلی آمین ها: این مولکول باعث بوی مخصوص اسپیرولینا می شوند و همچنین مسئولیت سالم نگه داشتن غشای سلولی به عهده آنهاست. میزان پلی آمین ها در اسپیرولینای تازه بسیار بالاست. با قرار گرفتن اسپیرولینا در مجاورت نور و حرارت، پلی آمین ها از بین می روند. ویتامین: اسپیرولینا غنی ترین و تنها منبع گیاهی ویتامین شامل ویتامین های: بتاکاروتن، ویتامین E، ویتامین K1، ویتامین K2، ویتامین B1، ویتامین B2، نیاسین، پانتوتنیک اسید، ویتامین B6 ، بیوتین، اسید فولیک، ویتامین B12 و اینوزیتول که یکی از مواد ضروری برای آزادسازی انرژی در بدن و بهتر کار کردن دستگاه عصبی است، می باشد. مواد معدنی : شامل: روی، آهن، منیزیم، پتاسیم، سدیم، فسفر، کلسیم، سولفور، سلنیم، کبالت، کروم و منگنز. آهن برای تشکیل هموگلوبین و تقویت سیستم ایمنی ضروری است. آهن موجود در اسپیرولینا به آسانی هضم و جذب میشود. پیگمان فیکوسیانین موجود در اسپیرولینا دستیابی زیستی آهن موجود در آن را افزایش می دهد. همچنین آهن موجود در اسپیرولینا هیچ گونه واکنش آلرژیک ایجاد نمی کند. افرادی که کمبود آهن دارند می توانند آهن خود را از اسپیرولینا دریافت کنند.

ارزش غذایی اسپیرولینا

میزان هضم و جذب بالای یک ماده، ارزش غذایی بالای آن را نشان می دهد. به دلیل دیواره سلولی نازک اسپیرولینا، دیواره این موجود به راحتی شکسته می شود. با آزمایشات انجام شده روی حیوانات مختلف %۹۵ اسپیرولینا بدون انجام هیچ فرایندی روی دیواره آن، در بدن حیوانات هضم و جذب می شود.

اسپیرولینا و لاغری

امروزه توجه به اسپیرولینا جهت کمک به داشتن یک رژیم لاغری سالم و مناسب افزایش یافته است . روش رژیم لاغری با اسپیرولینا اینگونه است که آن را ۳۰ دقیقه تا یک ساعت قبل از زمان وعده غذایی مصرف می کنند . به دنبال مصرف آن قبل از غذا ، اسپیرولینا آب جذب می کند و منبسط می شود و به این ترتیب باعث سرکوب اشتها و کمک به جلوگیری از پرخوری می شود . بعلاوه ، اسپیرولینا غذایی است حاوی مقادیر زیاد از انواع مختلف مواد مغذی که می تواند نگرانی ناشی ازبهم خوردن تعادل مواد مغذی بدن را که ممکن است حاصل رژیم لاغری باشد برطرف نماید . افرادی هستند که مصرف منظم و روزانه اسپیرولینا را شروع کرده اند و پس از چندین هفته گزارش کرده اند که واقعا” شروع به کم کردن وزن کرده اند. آنچه که مهم است دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم شامل ترکیبی از وعده های غذایی متعادل و مکمل اسپیرولینا می باشد.

نحوه مصرف اسپیرولینا

هر قرص اسپیرولینا حاوی ۵۰۰ میلی گرم اسپیرولینا است. میزان مصرف: میزان توصیه شده (سروینگ سایز): برای کاهش علایم مربوط به خستگی مزمن، روزانه ۶ قرص (معادل ۳ گرم) همزمان، یا در دوزهای منقسم استفاده شود و یا طبق تجویز پزشک مصرف شود. برای کاهش چربی های خون و قند خون روزانه بین ۸-۴ قرص (معادل ۴-۲ گرم) همزمان، یا در دوزهای منقسم استفاده شود و یا طبق تجویز پزشک مصرف شود. برای بروز اثرات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی مصرف روزانه ۸-۶ گرم اسپیرولینا توصیه می شود. Reference: Hypolipidemic, Antioxidant, and Antiinflammatory Activities of Microalgae Spirulina, Cardiovascular Therapeutics 28 (2010) e33–e45 زمان مصرف: قبل از هر وعده غذایی ** جهت مصرف کودکان (زیر ۱۲ سال) میزان مصرف به نصف مقادیر بالا می بایست کاهش یابد . موارد احتیاط و یا منع مصرف: مصرف اسپیرولینا درافراد مبتلا به نقرس، بیماری های حاد و مزمن کلیه و به طور کلی بیماری هایی که نیاز به محدودیت مصرف پروتئین دارند، باید زیر نظر پزشک استفاده شود. اسپیرولینا در افرادی که از داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی استفاده می کنند منع مصرف دارد.

رشد اسپیرولینا

اسپیرولینا به صورت طبیعی در دریاچه های نمکی رشد می کند، ولی به دلیل اینکه معمولا این دریاچه ها آلوده هستند،استفاده از اسپیرولینایی که در شرایط استاندارد و محافظت نشده رشد نکرده باشد خطرناک است. مکمل اسپیرولینای FEBICO با کیفیت بالا و با استفاده از آخرین فناوری زیستی تولید میشود. اسپیرولینای تولید شده در FEBICO، با استفاده از آب های چشمه های معدنی کشت داده می شود. اسپیرولینا تمام مواد معدنی و ویتامین های موجود در این آبها را جذب کرده، سپس بعد از شستشو و خشک کردن، محصول سالم و طبیعی اسپیرولینا تولید می شود.

معرفی اسپیرولینا

اسپیرولینا یک جلبک سبز تیره رنگ است با میزان زیادی ویتامین، مواد معدنی و غیره؛ به طوری که به معدن طلای غذایی شهرت دارد. آزتک‌ها از همان اوایل قرن بیستم از این جلبک استفاده می‌کردند و سپس از سال ۱۹۷۰ آوازه‌ی آن به بیشتر کشورهای دنیا رسید. در سال ۱۹۷۹ نخستین شرکت‌های تولیدکننده‌ی محصولات غذایی پای این جلبک را به آمریکا باز کردند. امروزه ایالات‌متحده‌ی آمریکا، چین، تایلند، ویتنام، هند، مکزیک و شیلی جزو بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های این جلبک هستند. بزرگ‌ترین کشورهای مصرف‌کننده‌ی آن نیز ژاپن، روسیه، هند و آفریقا به خصوص کشورهای قحطی‌زده هستند. خوشبختانه کشت این محصول در ایران نیز شروع شده است و محصولات آن به صورت قرص در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد.

منبع : jesarat

خواص و مضرات مصرف گیاه روناس برای رنگ مو چیست

روناس

خواص و مضرات مصرف گیاه روناس برای رنگ مو چیست در دسته پزشکی و سلامت سایت علم سرا

روناس

طبع گیاه روناس گرم و خشک است و برای درمان نرمی استخوان، تسکین درد سیاتیک، رفع بی‌حسی دست و پا و برخی بیماری‌های پوستی مفید است . روناس از تیره گیاهی روبیاسه و از گیاهان چند ساله بوده که از ریشه آن، یکی از بادوامترین رنگهای قرمز طبیعی به نام آلیزارین به دست می آید و به همین دلیل جزء یکی از گیاهان رنگ‌دار صنعتی محسوب می‌گردد.

توضیحاتی در مورد روناس

روناس که نام علمی آن Rubia tinctorum است نام یک گونه از سرده روناس است. گیاهی است که به حالت خودرو در مناطق مدیترانه، در شمال آفریقا و بعضی مناطق آسیا می‌روید. ساقه این گیاه پوشیده از خارهای ریز می‌باشد و ارتفاع آن تا حدود دو متر می‌رسد. روناس با استفاده از خارهای ریزی که دارد به دیوار و درختان می‌چسبد و بالا می‌رود. برگهای آن بیضی، نوک تیز و دراز بوده که به صورت گروهی و به شکل چتر از کنار ساقه بیرون می‌آید. گل‌های روناس کوچک و به رنگ زرد مایل به سبز می‌باشد. میوه آن گوشتی و به رنگ تیره‌است. ریشه آن به نام روناس معروف است به رنگ قرمز تیره و به صورت دراز، باریک و استوانه‌ای می‌باشد. دارای طعمی تلخ و گس بوده و قسمت مهم این گیاه از نظر طبی به‌شمار می‌آید. از ریشه روناس در قدیم برای رنگرزی پارچه و نخ استفاده می‌شده‌است. در این مطلب از سایت جسارت در مورد همه چیز درباره آشنایی با گیاه روناس در طب سنتی صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

ترکیبات شیمیایی روناس

همانطور که می دانید این گیاه در صنایع رنگسازی کاربرد دارد و ریشه این گیاه دارای ماده‌ای رنگی به نام جوهر روناس می‌باشد که برای رنگرزی بکار می‌رفت ولی بعد از اینکه توانستند این ماده را به طریقه شیمیایی تهیه کنند کشت آن برای تهیه آلیزارین متوقف گردید.

روناس در طب سنتی

این گیاه از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. بازکننده گرفتگی‌ها در بدن است. ادرارآور است و حبس‌البول را درمان می‌کند. برای معالجه بیماری فلج آن را با عسل مخلوط کرده و به بیمار بدهید. ترشح شیر را زیاد می‌کند. درد سیاسترا رفع می‌کند. یبوست‌های سخت را معالجه می‌کند. اشتهاآور است. قاعده‌آور است. خارش پوست را برطرف می‌کند بدین منظور می‌توان از ضماد استفاده کرد یا اینکه جوشانده آن را در وان حمام بریزید و مدتی در آن استراحت کنید. اوره خون را پائین می‌آورد. جوش خوردن استخوان شکسته را تسریع می‌کند. تورم را در بدن از بین می‌برد. از کمپرس جوشانده روناس برای رفع بیماری‌های پوستی استفاده کنید در آذر بایجان و اردبیل به نام «بویاق» معروف است پودر آن را با عسل مخلوط کرده وبا آتل بر روی محل شکستگی استخوان می‌بندند

دم کرده روناس

دم کرده: یک قاشق مرباخوری ریشه خرد شده روناس را در یک لیوان آب جوش ریخته، بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. مقدار مصرف آن نصف فنجان سه بار در روز است. جوشانده روناس: ۱۰ گرم ریشه روناس را در یک لیتر آب ریخته و بگذارید برای مدت ده دقیقه بجوشد. این جوشیده را در وان حمام بریزید و برای رفع بیماری‌های پوستی در آن استراحت کنید.

مضرات روناس

همان‌طور که گفته شد این گیاه ترشح ادرار را زیاد می‌کند و فشار آن را بالا می‌برد بنابرین ممکن است در اثر استفاده زیاد ایجاد خون در ادرار کند و در اینصورت بهتر است که روناس با کتیرا خورده شود.

روناس برای شکستگی استخوان

در طب سنتی کرمانشاه روناس (رینیاس در کردی) با زرده تخم مرغ کردی به شکل ضماد برای شکستگی استخوان همراه با آتل به مدت سه روز استفاده می‌شود. در آذر بایجان و اردبیل به نام «بویاق» معروف است آن را با عسل مخلوط کرده وبا آتل بر روی محل شکستگی استخوان می‌بندند

گیاه روناس

این گیاه گیاهی است که به حالت خودرو در مناطق مدیترانه، در شمال آفریقا و بعضی مناطق آسیا می روید. ساقه این گیاه پوشیده از خارهای ریز است و ارتفاع آن تا حدود دو متر می رسد. روناس با استفاده از خارهای ریزی که دارد به دیوار و درختان می چسبد و بالا می رود. برگ های آن بیضی، نوک تیز و دراز بوده که به صورت گروهی و به شکل چتر از کنار ساقه بیرون می آید.روناس از هندوستان، چین، سریلانکا، ایالات متحده، اندونزی، افریقای شمالی و دیگر مناطق جهان می‌آید. روناس، به خانواده قهوه مرتبط است. طول آن به ۹۰ تا ۱۲۰ سانتیمتر می‌رسد و گل‌های زرد کوچک دارد.۱۰۰ گرم پودر روناس، ۵۰ گرم پودر پوست پرتقال خشک شده، ۵۰ گرم زردچوبه، ۵۰ گرم چوب صندل را مخلوط کرده و خمیر درست کنید. خمیر را بر پوست گذاشته و اجازه دهید خشک شود. سپس با آب بشویید. این کار به از بین رفتن آکنه کمک می‌کند.

گل های روناس

گلهای این گیاه کوچک و به رنگ زرد مایل به سبز می باشد . میوه آن گوشتی و به رنگ تیره است. ریشه آن به نام روناس معروف است به رنگ قرمز تیره و به صورت دراز ، باریک و استوانه ای می باشد . دارای طعمی تلخ و گس بوده و قسمت مهم این گیاه از نظر طبی محسوب می شود. از ریشه روناس در قدیم برای رنگرزی پارچه و نخ استفاده می شده است.

طرز استفاده روناس

▪ دم کرده:یک قاشق مربا خوری ریشه خرد شده روناس را در یک لیوان آب جوش ریخته . بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. مقدار مصرف آن نصف فنجان سه بار در روز است. ▪ جوشانده روناس: ۱۰ گرم ریشه روناس را در یک لیتر آب ریخته و بگذارید برای مدت ده دقیقه بجوشد . این جوشیده را در وان حمام بریزید و برای رفع بیماریهای پوستی در آن استراحت کنید .

ریشه روناس

ریشه این گیاه مدر است و میزان اوره موجود در خون را کاهش می دهد و کسانی که مشکل اوره دارند باید روناس مصرف کنند

کشت روناس در ایران

  این گیاهدر قدیم در ایران به صورت سنتی در تبریز، ارومیه، اراک، فارس و یزد کشت می‌گردید و امروزه نیز به صورت خودرو در استان مرکزی و ساوه به صورت علف هرز در باغها در و در استان فارس نیز به صورت گیاه مرتعی مشاهده می‌شود. ریشه این گیاه علاوه بر استفاده در صنایع رنگرزی، دارای طعمی تلخ و گس بوده و قسمت مهم این گیاه از نظر طبی محسوب می‌شود.

آشنایی با روناس

نام های دیگر این گیاه رودک، سورچاه، پاس کوه، دودانگ، فوه، عروق الصباغین است. روناس گیاهی است به بلندی حدود دو متر و دارای ساقه ای پوشیده از خارهای ریز و کج که با مقطع چهار گوش می باشد. گل های آن کوچک و به رنگ زرد مایل به سبز و میوه ی آن گوشتی با غشای کمی ضخیم می باشد. ریشه ی آن به رنگ سرخ تیره، طویل و استوانه ای به حجم یک قلم تحریر و رنگ داخلش سرخ روشن است و طعمی تلخ و گس دارد. در تابستان گل می دهد و زمان برداشت ریشه اواخر تابستان تا اوایل پاییز است. این گیاه به طور وحشی در مناطق مدیترانه ای اروپا، آسیا، آفریقای شمالی، و قفقاز انتشار دارد. در ایران در بیشتر مناطق در ری، دماوند، در مناطق غربی در اراک، تبریز، خوی و یزد، خاست، دلیمان، بلوچستان، هریرود و سایر مناطق می روید.

روناس کوهی

در نواحی دیگر از ایران و در مناطق شمال، فارس، ارسباران، اشنویه، در دامنه های البرز در هرزویل، لشکرک، در میان کوه بین اراک و کاشان، خاجستان، نهاوند و کرمان نوعی دیگر دیده شده است که برای تقویت معده و پاک کردن آن از مواد لزج مفید است، درد قلب و معده را تسکین می دهد، مسهل است و ترشح شیر و ادرار را زیاد می کند، برای این منظور آب دم کرده ی برگ و سرشاخه های جوان آن را بنوشید. ضماد میوه ی روناس کوهی برای درمان جرب پوست نافع است.

ریشه روناس کوهی

خوردن کوبیده آن برای مقابله با نیش افعی و سایر گزندگان سمی تریاق نافع است، رفع فلج و سستی اعضا، فراموشی، سرفه های کهنه، درد و پهلو مفید است. اگر چهار گرم گرد آن را با کتیرا، آب و عسل مخلوط کرده و بخورید، مسهلی قوی است که با استفراغ همراه است و ترشح ادرار و شیر را افزایش می دهد. پخته آن در روغن زیتون را ضماد کنید برای رفع بواسیر، نرم کردن سختی ها، تسکین تمام دردهای سرد و رفع چرک زخم ها نافع است. تذکر : برای طحال مضر است و زیاده روی در مصرف آن ایجاد اختلال در ذهن و عقل می کند و چون خیلی سمی است در مصرف آن باید خیلی احتیاط شود و زیر نظر پزشک باشد.

عوارض مصرف روناس

این گیاه در تحقیقات انسانی، جای خاصی ندارد. برخی افراد معتقدند می‌تواند باعث سرطان شود و برخی دیگر معتقدند ممکن است از سرطان جلوگیری کند اما این گیاه، در داروسازی چینی، کاربرد بسیاری دارد. به نظر من، روناس، اگر به صورت متعادل مصرف شود، می‌تواند بسیار مفید باشد، مخصوصا برای مشکلات پوستی و دیگر مشکلات. اما مثل همیشه، زنان باردار، شیرده یا کودکان نباید از روناس استفاده کنند. توصیه من این است که روناس، باید تحت نظارت یک استاد گیاه شناس یا متخصص طب سنتی چینی مورد استفاده قرار بگیرد.

شکستگی استخوان چگونه است

شکستگی استخوان از جمله مهمترین آسیب های بدن است که بدنبال ضربه ایجاد می شود.هر گونه تغییر شکل استخوان بدنبال ضربه، شکستگی نامیده می شود. به زبان دیگر اگر نیرویی که به استخوان وارد می شود بیش از حد تحمل آن بوده و بتواند شکل استخوان را تغییر دهد می گوییم شکستگی ایجاد شده است. این تغییر شکل ممکن است به اشکال متفاوت ظاهر شده و با شدت و ضعف همراه باشد. گاهی شکستگی بسیار واضح است. در این حال ضربه موجب می شود استخوان به دو و یا حتی چند تکه کاملا جدا از هم تبدیل شود. گاهی شدت ضربه وارده به حدی است که موجب خرد شدن استخوان می شود. سالها طول میکشد تا یک شکستگی کاملا جوش بخورد. عوامل زیادی در جوش خوردن شکستگی ها نقش دارند مانند سن بیمار، نوع استخوان شکسته شده، شدت نیرویی که به استخوان وارد شده و آن را شکسته است، صدمه نسج نرم همراه، باز یا بسته بودن شکستگی، وجود عفونت، بیماری های زمینه ای، تغذیه و داروهای مختلف.

همه چیز در مورد شکستگی استخوان

شکستگی‌ها به سه دسته بسته، باز و پیچیده تقسیم می‌شوند که در نوع بسته پوست سالم باقی‌مانده و زخمی نمی‌شود، در نوع باز شکستگی باعث پاره‌شدن پوست می‌شود به گونه‌ای که شکستگی با زخم ارتباط پیدا می‌کند و در نوع سوم باعث صدمه خوردن اعضای دیگر مانند رگ یا اعصاب می‌گردد. آزمون‌های رایج مکانیکی روی استخوان برای بدست آوردن خواص مکانیکی استخوان مانند سختی و مدول یانگ، انرژی جذب شده (چقرمگی)، کرنش نهایی و استحکام نهایی از تست‌های مکانیکی مختلفی استفاده می‌شود.همان طوری‌که می دانیم استخوان ناهمسان گرد است و رفتار مکانیکی اش تحت بارگذاری در راستاهای متفاوت فرق می‌کند. استخوان انسان در فشار را بیشت از کشش و کشش را بیشتر از برش می‌تواند تحمل کند. کشش: در سطح میکروسکوپی، شکست برای استخوانی که تحت بارگذاری کششی قرار گرفته عمدتاً به خاطر گسستگی cement‌ها و کشیده شدن حفرات جایگاه سلول‌های استئوبلاست (osteons) اتفاق می افتد. نوع شکستگی که در تنش رخ می دهد شکست عرضی (transverse fracture) است در استخوان‌های درازمعمولاً شکستگی در جایی رخ می دهد که حجم بیشتری از استخوان اسفنجی وجود داشته باشد فشار: در سطح میکروسکوپی، شکستگی ایجاد شده در اثر بارگذاری فشاری عمدتاً به خاطر ترک خوردگی مایل در محل حفرات جایگاه سلول‌های استئوبلاست (osteons) است آن نوع از شکستگی که در فشار رخ می دهد اریب با زاویه ۳۰ درجه و به خاطر نیروهای برشی است. تعداد کمی شکستگی‌ها صرفاً به علت بارگذاری فشاری باشند در استخوان‌های درازمعمولاً شکستگی در جایی رخ می دهد که حجم بیشتری از استخوان اسفنجی وجود داشته باشد. خمش: خمش ترکیبی از بارگذاری کششی و فشاری است. معمولاً یک طرف استخوان تنش کششی را تحمل می‌کند و طرف دیگر تنش فشاری را. از آنجا که استخوان ناهمسانگرد(assymmetrical) است تنش فشاری و کششی که می‌تواند تحمل کند برابر نیستند نوع شکستگی که در خمش رخ می دهد شکست عرضی است چون همان طور که اشاره شد تحمل استخوان در برار کشش کمتر از فشار است شکست در سمتی از محور خنثی اتفاق می افتد که کشش را تحمل می‌کند. خمش سه نقطه ایی: سه نیروی وارده بر جسم دو گشتاور برابر تولید می‌کنند، که هر کدام محصول یکی از دو نیروی خارجی و فاصله آن تا محور چرخش ( نقطه وسط که بار آنجا اعمال می‌شود و اگر بارگذاری به تسلیم منجر شود با فرض همگن و همسانگرد بودن جسم، در نقطه‌ای اعمال نیروی وسط شکسته می‌شود.) در استخوان یزرگسالان همان طور که اشاره شد شکست در سمتی از استخوان اتفاق می افتد که کشش را تحمل می‌کند. در استخوان بچه‌ها ممکن است شکست به علت کمانش ناشی از فشار ایجاد شود خمش چهار نقطه ایی: دو کوپل وارده بر جسم دو گشتاور برابر تولید می‌کنند. اندازه ی گشتاور وارده در خمش در سراسر منطقه بین این دو نیرو یکسان است. ساختار در ضعیف‌ترین نقطه خود در این فاصله می شکند.

منبع : jesarat

خواص و مضرات مصرف روغن کرچک برای مو و ابرو چیست

روغن کرچک

خواص و مضرات مصرف روغن کرچک برای مو و ابرو چیست در دسته پزشکی و سلامت سایت علم سرا

روغن کرچک

همانطور که میدانید روغن کرچک (Castor oil) دارای فواید گوناگونی است که به عنوان یکی از درمان های خانگی مورد توجه عموم افراد است. این روغن حاوی اسید ریسینولئیک و چند اسید چرب دیگر، خواصی دارد که آن را محصول مناسبی برای مراقبت از پوست، مخصوصاً پوست صورت می کند.

توضیحاتی در مورد روغن کرچک

شاید برایتان جالب باشد ولی روغن کرچک از فشردن دانه‌ی گیاه کرچک استخراج می‌شود. روغن کرچک نخستین بار در هندوستان و آفریقا تولید شد. از این روغن که حاوی خواص ضد باکتری و ضد التهابی است،‌ می‌توان در ساخت انواع صابون‌ها، لوازم آرایشی، روغن‌های ماساژ، منسوجات، و داروها استفاده کرد؛ از این رو، روغن کرچک برای سلامتی و زیبایی انسان فواید بی‌شماری به همراه دارد. پس، جای تعجب نیست که بدانیم قرن‌ها است از روغن کرچک برای مقاصد پزشکی و درمانی استفاده می‌شود.در این مطلب از سایت جسارت در مورد همه چیز درباره خواص و مضرات مصرف روغن کرچک برای مو صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

روغن کرچک چیست

روغن کرچک نوعی روغن نباتی است که از دانه‌های گیاه کرچک به دست می‌آید. این روغن موارد استفادهٔ زیادی داشته و دارای ترکیب بی‌نظیری است. ۹۰ درصد روغن کرچک، از اسیدهای چرب ریسینولیک که اشباع‌نشده هستند تشکیل یافته‌است. روغن کرچک که از گیاه کرچک به دست می آید یکی از بهترین روغن هایی است که مصریان باستان از آن برای درمان التهاب چشم و به عنوان یک درمان طبیعی برای مراقبت از پوست و مو استفاده می کردند. در هند روغن کرچک را به عنوان تسکین دهنده درد و خواص ضد باکتریایی آن استفاده می کنند.

کاربرد داخلی و خارجی روغن کرچک

روغن کرچک هم کاربرد داخلی ( خوراکی) دارد و هم کاربرد خارجی ( روی بدن). استفاده از این روغن می‌تواند باعث تقویت و بهبود وضعیت دستگاه ایمنی بدن شود؛ هم چنین، این داروی طبیعی خانگی می‌تواند در درمان ناراحتی‌ها و بیماری‌های فراوانی از جمله بیماری پارکینسون، تصلب بافت چندگانه یا ام ‌اس، ریزش مو، فلج مغزی، روماتیسم و آرتروز، یبوست، آفتاب سوختگی، ساییدگی پوست، قارچ پوستی، میگرن و غیره موثر باشد.

تقویت دستگاه ایمنی بدن با روغن کرچک

سلامت دستگاه ایمنی نقش مهمی در محافظت از بدن در برابر انواع بیماری‌ها ایفا می‌کند. برای داشتن سبک زندگی سالم، مصرف روغن کرچک می‌تواند جزء یکی از ضروریات باشد، زیرا این روغن قادر است وضعیت دستگاه ایمنی بدن را بهبود ببخشد. این قابلیت جزء یکی از خواص روغن کرچک برای سلامتی به شمار می‌رود. مصرف روغن کرچک می‌تواند تولید گلبول‌های سفید را در دستگاه گردش خون افزایش دهد. از این رو، برای تقویت دستگاه ایمنی و پیشگیری از بروز عفونت‌ها می‌توانید از روغن کرچک استفاده کنید. پس از گذشت ۲۴ ساعت، تولید گلبول‌های سفید در بدن‌تان افزایش خواهد یافت.

از بین بردن خال با روغن کرچک

استفاده از روغن کرچک به عنوان یکی از درمان‌های خانگی موثر برای از بین بردن خال و زگیل به شمار می‌رود. به همین خاطر نیز تصمیم گرفتیم آن را در فهرست خواص روغن کرچک برای سلامتی و زیبایی قرار دهیم. استفاده از روغن کرچک می‌تواند خال‌ها و زگیل‌ها را از روی پوست‌تان برطرف کند. تنها کافی است روغن کرچک را با فشار ملایم و یکنواخت به مدت چند دقیقه بر روی نواحی پوست که خال یا زگیل در آن‌ها روییده است، بمالید.

از بین بردن میخچه‌ با روغن کرچک

اگر میخچه‌های روی پوست‌تان بسیار آزارتان می‌دهد،‌ روغن کرچک با قابلیت‌های فوق‌العاده‌اش می‌تواند از این وضعیت خلاص‌تان کند. روغن کرچک سرشار از اسیدهای چرب است که در نرم کردن میخچه‌ها و مرطوب سازی پوست بسیار موثر هستند. تکه پنبه‌ای را به روغن کرچک آغشته کنید و به مدت چند ساعت روی میخچه‌ها قرار دهید. بعد از گذشت حدود یک هفته نتیجه‌ی قابل توجهی را مشاهده خواهید نمود.

روغن کرچک و القای درد زایمان

کمک به القای درد زایمان (اینداکشن) یکی دیگر از خواص روغن کرچک برای سلامتی است. اسید ریسینلیدیک موجود در روغن کرچک می‌تواند باعث تحریک انقباضات شود. هم‌چنین این روغن به مادران کمک می‌کند، در طول فرایند زایمان درد کم‌تری را تحمل کنند. با وجود این، چنان‌چه قصد دارید در جایی غیر از بیمارستان زایمان نمایید و از این خاصیت روغن کرچک نیز بهره‌مند شوید،‌ پیش از انجام هر کاری با پزشک یا مسئول مراقبت‌های پزشکی مشورت نمایید.

قارچ پوستی و روغن کرچک

درماتوفیتوز یا قارچ پوستی نوعی عفونت قارچی پوست است که آن را می‌توان با داروها و مواد ضد عفونی درمان نمود. روغن کرچک قادر است عفونت‌ها قارچی پوست نظیر قارچ پوستی را درمان نماید؛ و این قابلیت روغن کرچک نیز از اسید آندسیلنیک موجود در آن سرچشمه می‌گیرد و اثبات شده است

کاربرد روغن کرچک

روغن کرچک و مشتقات آن را در تهیهٔ سوپ، روغن هیدرولیک و روغن ترمز، رنگ، جوهر، انواع آستر، پلاستیکهای مقاوم در برابر سرما، واکس و دیگر مواد براق‌کننده، نایلون، عطر و … به کار می‌برند. سم ریسین، از فراورده‌های جانبی است که ضمن تهیهٔ روغن کرچک به دست می‌آید. تنها یک درصد از روغن کرچک تولید شده در سراسر جهان را صرف مصارف دارویی یا تولید فراورده‌های مفید برای سلامتی می‌کنند. از روغن کرچک برای درمان یبوست و همچنین، به عنوان مادهٔ استفراغآور استفاده می‌شود (در مواردی که لازم است فرد استفراغ نموده و محتویات معده خود را به هر دلیل تخلیه نماید). مصرف زیاد روغن کرچک در زنان باردار می‌تواند سبب زایمان زودرس در آن‌ها شود. البته مصرف بسیار زیاد آن (مثلاً یک بطری روغن) می‌تواند کشنده باشد. روغن کرچک بدبو و بدمزه است و از این رو مشهور است. اگرچه کرچک گیاهی بومی در مناطق آسیای جنوبی و مدیترانه و شرق آفریقا و هندوستان می‌باشد، امروزه تقریباً در همه دنیا گسترش پیدا کرده‌است. به‌طور کلی در کلیه مناطقی که از نظر شرایط آب و هوایی مناسب باشد به صورت خودرو تکثیر و گسترش می‌یابد. همچنین به عنوان گیاهی تزئینی و قیمتی در پارکها و مکانهای عمومی مورد استفاده قرار می‌گیرد. گیاه فوق در شرایط گلخانه و در دمای حدود ۲۰ درجه سانتی گراد می‌تواند حدوداً تا ارتفاع ۲ تا ۳ متر در سال رشد نماید. یخبندان و سردی هوا عاملی است که رشد و نمو گیاه را محدود می‌کند به‌طوری‌که در دمای کمتر معمولاً به شکل بوته و ارتفاعی کمتر رشد می‌نماید. اگر چه گیاه کرچک در مناطق سردسیر مانند جنوب انگلستان نیز توانسته رشد داشته باشد و همچنین در ایالاتی از کانادا و آمریکا مانند جنوب کالیفرنیا و لس آنجلس.

گیاه شناسی کرچک

نام علمی: Ricinus Communis نام انگلیسی: Castor bean plant کرچک‌ها گیاهانی یک پایه بوده و روی گل آذین خوشه، به رنگ سبز و در بعضی از انواع گل‌های یک پایه قرمز بدون گلبرگ. گل‌های نر به رنگ زرد مایل به سبز با پرچم خامه‌ای و روغن دار برجسته در خوشه‌ای تخم مرغی شکل به طول حداکثر ۱۵ سانتی‌متر. گل‌های ماده، در قسمت فوقانی خوشه به رنگ قرمز و برجسته قرار گرفته‌اند. میوه کرچک به صورت کپسول کروی و خاردار متمایل به سبز (یا قرمز-ارغوانی) می‌باشد که در هنگام رسیدن سخت و شکننده می‌شود و دانه‌ها به شکل بیضوی پهن و و به شکل دانه‌های لوبیا و دارای پوسته براقی می‌باشند؛ که درون آن‌ها یک مغز کرم یا سفید بسیار روغنی قرار دارد. دانه گیاه متمایل به رنگ قهوه‌ای و تا حد زیادی سمی بوده، ریسین یک پروتئین بسیار سمی است که در دانه‌های کرچک وجود دارد. پوست این دانه‌ها حاوی این سم است که یکی از کشنده‌ترین سموم طبیعی دنیا است. دانه‌های کرچک دارای یک زائده زگیل مانند به نام Caruncle هستند، که نوعی از Elaiosome است. ترویج و پراکندگی دانه‌های Caruncle توسط مورچه‌ها صورت می‌پذیرد.

نام گذاری گیاه کرچک

نام ریسینوس (Ricinus) بر گرفته از یک اصطلاح لاتین به معنای “کنه سگی” می‌باشد. علت این نامگذاری شباهتی بود که میان دانه این گیاه و کنه‌هایی که معمولاً در سگها دیده می‌شود. در واقع این اسم به دانه‌ها نسبت داده شده چون دانه‌ها در این گیاه بخش مهمتری هستند. اسم عام و متعارف “روغن کرچک – Castor oil” احتمالاً جایگزینی برای نام Castoreum می‌باشد؛ که یک ماده اصلی در صنعت عطرسازی و همچنین به عنوان طعم دهنده استفاده می‌شود که از غدد ترشحی مقعد و مثانه خشک شده سگهای آبی گرفته می‌شود. کرچک یک نام متعارف دیگر به نام “دستان حضرت مسیح” یا “Palm of Christ” دارد که برگرفته از شهرت و توانایی روغن کرچک در شفای زخم و درمان درد می‌باشد

خواص درمانی روغن کرچک

روغن کرچک استفاده‌های زیادی در پزشکی و درمانی دارد و همچنین کاربردهای مختلف دیگری نیز دارد. عصاره الکلی برگ‌های کرچک، بر روی موشهای آزمایشگاهی نشان داده است که از کبد در مقابل آسیب دیدگی از سموم حفاظت می‌کند. یکی از کاربردهای روغن کرچک دارویی مصرف آن به عنوان یک داروی ملین است، روغن کرچک یک ملین طبیعی و قوی است. عصاره‌های متانولیکی برگ‌ها در تست ضدمیکروبی در مقابل باکتری‌های بیماری‌زا در موشها آزمایش شده و موشها خواص ضد میکروبی نشان داده‌اند. لازم است ذکر شود که عصاره‌ها سمی نمی‌باشند. پوسته هسته لوبیایی شکل کرچک در دوزهای پایین‌تر بر روی سیستم اعصاب مرکزی تأثیر گذاشته است. در دوزهای بالاتر موشها به سرعت مرده‌اند. عصاره آب پوست ریشه کرچک علایم درد را در موشها نمایان می‌کند. خواص ضد حساسیتی یا آنتی هیستامینی و ضد التهابی نیز در عصاره الکلی پوسته کرچک دیده شده‌است.

عصاره کرچک

عصاره کرچک خواص حشره کش و کنه کش دارد که به‌طور مثال بر ضد کنه haemaphysalis bispinosa یا انگل‌هایی مانند hamatophagous و Hippobosca maculate می‌باشد. مردم قبایل بودو (Bodo) در کشور هندوستان از برگ‌های این گیاه برای تغذیه و پرورش کرم ابریشم استفاده می‌کنند. روغن کرچک برای نرم نمودن و روغن کاری موتورها نیز کاربرد دارد و به عنوان مثال در هواپیماهای جنگ جهانی اول مورد استفاده بود و همچنین برای برخی از ماشینهای مسابقه و بعضی هواپیماهای مدل. البته باید توجه داشت که هرگز نباید با محصولات نفتی مخلوط گردد؛ لذا روغن کرچک در خیلی از مواقع جایگزین مناسبی برای روغنهای مصنوعی می‌باشد.

سمیت کرچک

مقدار سمیت دانه‌های کرچک خام به درصد و اندازه سم ریسین بستگی دارد. اگر چه مقدار دوز کشندگی سم برای بزرگسالان در حدود ۴ تا ۸ دانه هسته شناسایی شده، اما در حقیقت گزارشات ناشی از مسمومیت افراد از این دانه‌ها بسیار نادر می‌باشد. بر اساس گزارشهای کتاب گینس در سال ۲۰۰۷، این گیاه سمی‌ترین گیاه در جهان محسوب شده بود. با وجود این، خودکشی از طریق بلعیدن دانه‌های کرچک در کشورهایی مانند هندوستان که این گیاه به صورت خودرو در کنار جاده‌ها می‌روید هیچ وقت گزارش نشده. چرا که مسمومیت با ریسین بسیار دردآور و نامطبوع بوده و در عین حال همراه با تهوع، اسهال، تپش قلب، کاهش شدید فشار خون و حملات شدید می‌باشد. هر چند، سم حاصل از کرچک طی فرایندهایی خاص با غلیظ نمودن عصاره آن بسیار شباهت به عمل عصاره‌گیری در بادام دارد. اگر ریسین بلعیده شود نشانه‌های آن حدوداً تا ۳۶ ساعت بعد نمایان می‌شود اما در عرض ۲ تا ۴ ساعت بعد اثر گذاشته و فرد را به کشتن می‌دهد؛ که این علایم با احساس برافروختگی در دهان و حنجره آغاز و شامل دردهای شکمی، اسهال خونی (که خود به تنهایی در طی چند روز متوالی تمام آب بدن فرد را کشیده و باعث مرگ می‌گردد) و کاهش شدید فشار خون می‌باشد؛ که پس از گذشت ۳ تا ۵ روز شخص می‌میرد مگر اینکه قبل از بروز و گسترش علائم فوق به‌طور کامل شستشو داده و سم زدایی شود. مسمومیت زمانی رخ می‌دهد که دانه‌های کرچک توسط حیوانات یا حتی انسان‌ها شکسته و جویده شوند، به‌طوری‌که دانه‌های سالم و نجویده شده بدون خارج نمودن سم از سیستم دستگاه گوارشی عبور و دفع می‌شود. مقدار سم برای کشتن حیوانات به قرار ذیل می‌باشد: ۴ دانه برای خرگوش، ۵ دانه برای گوسفند، ۶ دانه یا بیشتر برای اسب، ۷ دانه برای خوک و ۱۱ دانه برای سگ و اردکها در برابر این سم کاملاً مقاوم بوده به‌طوری‌که حدوداً ۸۰ دانه ممکن است باعث مرگ در آن‌ها گردد. این سم یک محافظ طبیعی در برابر شپش نیز می‌باشد؛ لذا ماده ریسین در صنعت برای تولید حشره کش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین برای تولید اسیدی جهت قارچ کشی هم کاربرد دارد. لازم است ذکر شود که روغن کرچکی که برای مصارف داخلی و خارجی در بازار وجود دارد به هیچ عنوان سمی نبوده.

ترکیبات شیمیایی کرچک

ترکیبی از سه نوع ترپنوئید (ضد باکتری و ضد سرطان) و توکوفرول در کرچک یافت شده. در عصاره کرچک ترکیباتی شامل هیدروکسی کاتها، متوکسی، اپوکسی، اکسو اسیدها و غیره می‌باشد. نیمی از دانه‌های کرچک را روغن تشکیل می‌دهد. روغن کرچک دارای ریسی نولیین می‌باشد که گلیسیرید اسید ریسینولییک است. از ریسین تفکیک شده عصاره متانول نیز به دست می‌آید. روغن کرچک یک روغن گیاهی به دست آمده با فشار دادن دانه‌های گیاه کرچک است. (ریسینوس کامیونیس) نام مشترک روغن کرچک که از آن گیاه نام خود را احتمالاً به عنوان جایگزینی برای کاستریوم استفاده می‌کند پایگاه محصولات مراقبت از پوست خشک شده غدد باشد. (کاستور در لاتین) روغن کرچک یک مایع زرد رنگ بسیار کم رنگ و بی‌رنگ با طعم مشخص و بویی یک باره برای اولین بار است. نقطه جوش آن ۳۱۳ درجه فارنهایت و ۵۹۵ درجه سانتی گراد می‌باشد و چگالی آن ۹۶۱ کیلوگرم بر متر مکعب می‌باشد. این تری گلیسیرید که در آن در حدود ۹۰ درصد از زنجیره اسید چرب ریسینو لئیک می‌باشد. اولئیک اسید و لینولئیک اسید از دیگر اجزای قابل توجه می‌باشند. روغن کرچک و مشتقات آن در ساخت صابون‌ها روان‌کننده‌ها مایعات هیدرولیک و ترمز رنگ پوشش‌ها جوهر پلاستیک مقاوم در برابر سرما واکس و پالش نایلون مواد دارویی و عطر استفاده می‌شود. روغن کرچک معروف به عنوان یک منبع از اسید ریسینولئیک اشباع با اسید چرب ۱۸ کربنه می‌باشد. در میان اسیدهای چرب اسید ریسینولئیک غیرمعمول است که در آن یک گروه عاملی هیدروکسیل بر روی کربن ۱۲ قرار دارد. این گروه عاملی باعث می‌شود تا روغن کرچک و اسید ریسینوئیک از باقی چربی‌ها قطبی تر شوند. واکنش‌های شیمیایی از گروه الکل و همچنین مشتق شیمیایی را اجازه می‌دهند که با اکثر دیگر دانه‌های روغنی ممکن نیست. چرا که از محتوای اسید ریسینولئیک است روغن کرچک یک ماده شیمیایی با ارزش در مواد خام است و دارای قیمت بالاتر نسبت به سایر روغن دانه‌ها می‌باشد. به عنوان مثال در ژوئیه ۲۰۰۷ روغن کرچک در حدود ۰٫۹۰ دلار در ایالات متحده آمریکا به فروش می‌رسد. در حالی که روغن سویا روغن آفتاب گردان و روغن کانولا در حدود ۰٫۳۰ دلار به فروش می‌رسد. گیاه کرچک در یک گونه گیاه گلدار در خانواده فرفیون است. آن را متعلق به یک جنس چند وجهی می‌دانند. تکامل کرچک و ارتباط آن با گونه‌های دیگر در حال حاضر در حال مطالعه با استفاده از ابزارهای مدرن ژنتیکی می‌باشد. بذر آن دانه کرچک نام دارد که با وجود این لوبیا درست نمی‌باشد. کرچک بومی در حوضه جنوب شرقی دریای مدیترانه شرق آفریقا و هند است. اما در سراسر مناطق گرمسیری به عنوان یک گیاه زینتی کشت می‌شود. دانه کرچک منبع روغن کرچک می‌باشد که دارای طیف گسترده‌ای از کاربردها می‌باشد. دانه‌ها شامل ۴۰ تا ۶۰ درصد روغن که غنی از تری گلیسیرید و عمدتاً ریکینولئین می‌باشد هستند. دانه شامل سمی می‌باشد که در حال حاضر با غلظت‌های کمتر در سراسر گیاه وجود دارد. گونه‌های گیاهی نامربوط فتسیا ژاپنی در ظاهر مشابه می‌باشند ولی به عنوان گیاه کرچک نادرست است. گیاه روغن کرچک می‌تواند تا حد زیادی در عادت رشد و ظاهر آن متفاوت باشد. پرورش دهندگان برای تولید روغن در طیف وسیعی از ارقام برگ و رنگ گل تنوع داده‌اند. سرعت رشد گیاه برابر با یک درختچه چند ساله است که می‌تواند به اندازه یک درخت کوچک حدود ۱۲ متر یا ۳۹ فوت رشد کند. اما این درختچه نسبت به سرما مقاوم نیست. این گیاه برگ‌های براق ۱۵ الی ۴۵ سانتی‌متری دارد و دارای برگ‌هایی با ۵ تا ۱۲ لوب عمیق با بخش‌های دندانه دار درشت است. در برخی از انواع آن برگ‌ها در ابتدا مایل به قرمز ارغوانی تیره یا برنز هستند. در زمان جوانی به تدریج در حال تغیر به رنگ سبز تیره می‌شوند و گاهی تمایل به قرمز دارد. البته در بعضی از گونه‌ها برگ‌ها از همان ابتدا به رنگ سبز هستند در حالی که در عین حال دیگررنگدانه‌ها رنگ سبز را از بخش‌های کلروفیل دار همانند برگ ساقه و میوه‌های جوان اند به‌طوری‌که آن‌ها در سراسر زندگی گیاه به صورت چشمگیر ارغوانی به قهوه‌ای قرمز در سراسر زندگی گیاه باقی می‌مانند. گیاهان با برگ‌های تیره را می‌توان در هنگام رشد با برگ سبز یافت؛ بنابراین حداقل احتمالاً تنها یک ژن واحد کنترل تولید رنگدانه در برخی از ارقام وجود دارد. ساقه‌ها (کروی و کپسول بذر خاردار) نیز در رنگ‌های متفاوت وجود دارند. کپسول میوه برخی از گونه‌ها زرق و برق دار تر از گل می‌باشد. روغن کرچک یک روغن گیاهی است که با فشار دادن دانه‌های گیاه کرچک به دست می‌آید.

یبوست و روغن کرچک

وقتی صحبت از خواص روغن کرچک به میان می‌آید، نمی‌توان خاصیت آن را در درمان یبوست نادیده گرفت. خواص قدرتمند ملینی موجود در روغن کرچک، آن را به یکی از درمان‌های خانگی و طبیعی موثر برای یبوست تبدیل کرده‌اند. تنها کافی است هنگام صبح یک قاشق چای خوری روغن کرچک میل کنید. البته توجه داشته باشید، زنان باردار نباید از این روش برای درمان یبوست‌شان استفاده نمایند.

آرتروز و روغن کرچک

استفاده از روغن کرچک می‌تواند دردهای ناشی از آرتروز را تسکین دهد؛ زیرا این روغن دارای خواص ضد التهابی است. به همین دلیل تصمیم گرفتیم این مورد را نیز به فهرست خواص روغن کرچک برای سلامتی و زیبایی اضافه کنیم. آیا از درد مفاصل رنج می‌برید؟ فقط کافی است برای رسیدن به حس آرامش و رهایی از درد، کمی روغن کرچک گرم را بر روی نواحی دردناک ماساژ دهید.

منبع : jesarat

خواص و فواید مصرف گیاه رازک برای پسردارشدن چیست

گیاه رازک

خواص و فواید مصرف گیاه رازک برای پسردارشدن چیست در دسته پزشکی و سلامت سایت علم سرا

گیاه رازک

همانطور که میدانید کاربرد اصلی گیاه رازک در تولید ماءالشعیر به دلیل طعم تلخ آن است. از عصاره ی رازک به عنوان طعم دهنده در غذا و صنعت نوشابه سازی استفاده  می شود. در زمان گذشته از خاصیت مُدر بودن آن استفاده می شد. از کاربرد های سنتی آن میتوان به درمان انقباضات روده ای، بیماری سل، سرطان و التهاب مثانه اشاره کرد . حمام کردن در وان زوائد حاصل از تخمیر رازک، تأثیر جوان کننده دارد و برای دفع مشکلات قاعدگی موثر است.

توضیحاتی در مورد گیاه رازک

هدف این سایت بالا بردن سطح اطلاعات عمومی شماست ،  لطفا پیش از مصرف هر گیاه دارویی با متخصص طب سنتی مشورت کنید.بخصوص در کودکان و در دوران بارداری و شیردهی ، در ادامه با ما همراه باشید.رازک گیاهی دارویی است. کاربرد آن بیشتر در ساخت آبجو است. رازک از راستهٔ گل سرخ (Rosales) و تیرهٔ شاهدانگان (Cannabaceae)، جنس رازک‌ها (Humulus) است. نام‌های دیگر آن: ککیمور، حشیشه‌الدینار، رَزَک، همل و گل خمل می‌باشد. ۱. طبع آن سرد است. ۲. رازک تقویت کننده معده می‌باشد. ۳. مدر می‌باشد از دمکرده این گیاه قبل از غذا یک فنجان بنوشند. ۴. برای تصفیه خون مقدار ۱۵ – ۱۰ گرم از میوه رازک را دم‌کرده یک فنجان قبل از غذا به مدت ۷ روز بنوشند. ۵. عرق‌آور می‌باشد از دمکرده این گیاه یک فنجان صبح و عصر به مدت یک هفته بنوشند. ۶. جهت دفع کرم معده و انگل مقدار ۴ گرم در ۲۰۰ سی‌سی آب‌جوش دم‌کرده قبل از غذا یک فنجان بنوشند. ۷. برای درمان سل از دمکرده این گیاه روزی ۳ فنجان به مدت یک هفته بنوشند زیرا رازک ضد باکتری سل می‌باشد. برای مشاهده ادامه این پست به ادامه مطلب مراجعه فرمایید. ۸. جهت تسکین درد مفاصل و تومورهای سرد و اولسرهای غانقرایایی سرشاخه‌های جوان این گیاه را در آب جو جوشانده در محل درد بگذارند. ۹. برای درمان نقرس از دمکرده این گیاه نوشیده و طبق روش شماره ۸ بصورت ضماد بگذارند. ۱۰. جهت رفع عوارض خنازیری مقدار ۳ گرم در ۲۰۰ سی‌سی آب‌جوش دم‌کرده صاف نموده میل کنند. ۱۱. جهت بحران‌های کبدی، یرقان و سنگ کیسه صفرا ۱۵ گرم میوه خشک این گیاه را در یک لیتر آب به مدت ۱۵ دقیقه دم‌کرده قبل از هر غذا یک فنجان بنوشند. ۱۳. جهت قاعدگی سخت میوه این گیاه را جوشانده با کمی عسل مخلوط نموده قبل از غذا بنوشند. ۱۴. زیاده‌روی در خوردن آن باعث یائسگی زودرس می‌شود. ۱۵. زیاده‌روی در خوردن آن باعث یبوست می‌گردد. ۱۶. جهت کم‌اشتهایی حدود ۱۵ – ۱۰ گرم میوه خشک رازک را در یک لیتر آب جوشانده به مدت ۱۲ دقیقه دم‌کرده پس از صاف کردن با عسل شیرین نموده قبل از صبحانه، ناهار و شام یک فنجان بنوشند. ۱۷. جهت معالجه زخم‌های جلدی و رفع خارش آن‌ها بین ۱۵ – ۱۰ گرم میوه خشک رازک را به مدت ۱۵ دقیقه دم‌کرده پس از صاف کردن با عسل شیرین نموده روزی ۳ فنجان بنوشند این دمکرده برای درمان جوش‌های جلدی نیز مفید می‌باشد. ۱۸. جهت معالجه لنفاتیسم و ضعف عمومی بدن ۱۵ – ۱۰ گرم میوه رازک را در یک لیتر آب‌جوش ۱۲ دقیقه دم‌کرده صاف نموده با عسل شیرین کرده قبل از صبحانه، ناهار و شام یک فنجان میل کنند. ۱۹. خانم‌هایی که در دوران قاعدگی دچار تشنج و دردهای سخت می‌گردند ۳ گرم میوه خشک این گیاه را در ۲۰۰ سی‌سی آب‌جوش ۱۰ دقیقه دم‌کرده پس از صاف کردن با عسل شیرین سازند قبل از ناهار و شام یک فنجان بنوشند. ۲۰. جهت نرمی استخوان از دمکرده این گیاه استفاده شود.در این مطلب از سایت جسارت در مورد همه چیز درباره آشنایی با خواص مصرف گیاه رازک خشک صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

مشخصات رازک

گیاه رازک گیاهی علفی، چندساله و بالا رونده با ریشه‌ای عمیق و منشعب است. این گیاه دو پایه (نر و ماده) بوده و اعضای آن پوشیده از تارهای خشن است. برگ‌های گیاه، متقابل، دندانه دار و مرکب از ۳ تا ۵ لوب نامساوی است. گل‌های نر به صورت مجتمع و خوشه‌ای از بغل برگ‌ها می‌رویند. گل‌های ماده، به صورت مخروطی بیضی شکل و به رنگ سفید مایل به حنایی می‌باشند. قسمت مورد استفاده گیاه، مخروط‌های ماده (گل‌های ماده) آن است که دارای بوی معطر و مطبوع با طعم تلخ است. این گیاه بیشتر در نواحی شمال ایران از جمله گرگان، چالوس، تنکابن، رشت، لاهیجان و آستارا می‌روید و کمتر در بقیه نقاط دیده شده است

کاربرد رازک

این گیاه کاربردهای زیادی دارد که می توانی به درمان بی خوابی. آرام‌کننده تمایلات جنسی. اشتها آور. تقویت معده. مسهل، ضد عفونی‌کننده اشاره کنیم

گیاه رازک

رازک با نام عمومی Hops که به عربی حشیشه الدینار نامیده می شود، گیاهی است علفی، چند ساله و بالا رونده. این گیاه ۲ پایه بوده و اعضای آن پوشیده از تارهای خشن است. برگ های گیاه، متقابل، دندانه دار و مرکب از ۳ تا ۵ لوب نامساوی است. گل های نر به صورت مجتمع و گل آذین خوشه هستند. گل های ماده، به صورت مخروط مانند سفید مایل به حنایی می باشند. قسمت مورد استفاده گیاه، مخروط های ماده(گل های ماده) آن است که دارای بوی معطر و مطبوع با طعم تلخ است. این گیاه بیشتر در نواحی شمال ایران از جمله گرگان، چالوس، تنکابن، رشت، لاهیجان و آستارا می روید.

تاریخچه رازک

کاربرد عمده ی رازک در تولید ماءالشعیر به دلیل طعم تلخ آن است. عصاره ی رازک به عنوان طعم دهنده در غذا و صنعت نوشابه سازی مصرف می شود. در قدیم، از خاصیت مُدر بودن آن استفاده می شد. دیگر مصارف سنتی آن، درمان انقباضات روده ای، بیماری سل، سرطان و التهاب مثانه بود. حمام کردن در وان زوائد حاصل از تخمیر رازک، تأثیر جوان کننده دارد و برای رفع مشکلات قاعدگی موثر است. برخی اوقات، در افرادی که رازک می چیدند، اثرات آرام بخش مشاهده می شد و به همین جهت از گل های رازک، به عنوان مُسکن استفاده می کردند. گاهی نیز به منظور رفع مشکلات عصبی، گل های رازک را در بالش می گذاشتند. عصاره برخی از انواع رازک به دلیل خاصیت نرم کنندگی، در فرآورده های پوستی به کار می رود.گیاه از کشت رازک ماده در بسیاری از نقاط از جمله غرب اروپا، هند، چین و آمریکا به دست می آید.

ترکیبات رازک

گیاه رازک حاوی بسیاری از مواد معدنی، املاح و ویتامین های میباشد. سایر ترکیبات موجود در این گیاه عبارتند از: مواد تلخ از جمله آسیل فلوروگلوسیدهای موجود در رزین اسانس به میزان ۳/۰ تا ۱ درصد که حاوی میرسن، لینالول، فارنزن و کاریوفیلن است تانن به میزان ۲ تا ۴ درصد فلاونوئیدها و مقدار کمی فنل کربوکسیلیک اسید از جمله اسید فرولیک و اسید کلروژنیک . این ترکیبات عبارت هستند از: * مواد تلخ از جمله آسیل فلوروگلوسیدهای موجود در رزین، * اسانس به میزان ۳/۰ تا ۱ درصد که حاوی میرسن، لینالول، فارنزن و کاریوفیلن است، * تانن به میزان ۲ تا ۴ درصد، * فلاونوئید، * مقدار کمی فنل کربوکسیلیک اسید از جمله اسید فرولیک و اسید کلروژنیک.

اثرات درمانی رازک

گیاه رازک دارای اثر آرام بخش می باشد، به خصوص هنگامی که همراه با آرام بخش های دیگر گیاهی مصرف می شود. همچنین در بدخوابی عصبی و استرس ها استفاده می شود. رازک به صورت دم کرده با مزه ی تلخ به عنوان مقوی معده، محرک اشتها و افزاینده ی ترشحات معده کاربرد دارد؛ اسیدهای تلخ آن شامل لوپولون و هومولون دارای خواص ضد میکروبی است. در طب عوام از دم کرده ی آن جهت درمان زخم معده و به عنوان ضد ورم مثانه استفاده می شود.

رازک در آلمان

حدود ۷۰ فرآورده ی آرام بخش از این گیاه در آلمان وجود دارد. در انگلستان حدود ۶۰ فرآورده از آن تهیه می گردد که همگی به عنوان آرم بخش استفاده می شود. عمده ی این فرآورده ها به صورت قرص هستند. از عصاره ی خشک رازک به صورت چای و یا فرآورده های دیگر به عنوان خواب آور و مُسکن استفاده می شود.

چای رازک

تهیه چای: یک لیوان آب در حال جوشیدن را بر روی نیم گرم گیاه له شده یا پودر بریزید و ۱۵ دقیقه صبر کنید؛ سپس صاف کرده و میل نمایید.

شرایط نگهداری رازک

گیاه رازک باید دور از نور و در هوای سرد نگه داری شود. حداکثر مدت نگهداری یک سال است.

عوارض جانبی رازک

مصرف گیاه رازک ممکن است در بعضی افراد حساسیت پوستی ایجاد کند. علت آن مربوط به گرده های گیاه است.

اثرات رازک

آلرژی زا، ضد درد، ضد باکتری، ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم، ضد تومور، معرق، هضم کننده، ادرارآور، قاعده آور، استروژنیک، مُلین، خلط آور، قارچ کش، خواب آور، شیرافزا، مُسهل، مخدر، مقوی اعصاب، مقوی معده، آرام بخش، مقوی رحم، ضد کرم و کاهش دهنده ی میل جنسی.

نکاتی در مورد رازک

۱- چای و یا دم کرده ی رازک بهتر است شب هنگام یا قبل از خواب مصرف شود تا بتوان خواب آرام تری را در پیش داشت. این میزان مصرف را می توان تا سه بار در روز تکرار کرد. ۲- میزان مصرف فراورده های صنعتی رازک مانند قرص و یا کپسول در راهنمای همراه دارو توصیه شده است. ۳- گل های ماده تحت عنوان Strobiles مشهور می باشند که قسمت دارویی رازک هستند. ۴- خواص گیاه رازک به طور چشمگیر به نو یا کهنه بودن آن ارتباط دارد، چون مواد موجود در آن با گذشت زمان اکسید می گردند. مثلا مصرف تازه ی گل های ماده برای رفع بدخوابی بسیار موثر است، در صورتی که خشک شده ی گل های ماده برای پُر کردن بالش افرادی که دارای بی خوابی هستند مناسب است. تعویض گل های خشک ماده در این بالش های باید هر دو سه ماه صورت گیرد، چون گل های خشک کهنه رازک دارای خاصیت محرک می باشند. ۵- برای رفع بی خوابی بهتر است از گل های ماده ی تازه خشک شده و یا گل های فریز شده استفاده نمود. در این صورت بر روی ۲ قاشق چای خوری از گل ها، یک لیوان آب جوش ریخته و پس از ۵ تا ۱۰ دقیقه صاف نموده و میل کنید.

مهمترین خواص رازک

تقویت اعصاب، معده، رحم، مبارزه با سرطان و ایدز، کاهش میل جنسی و خاصیت آرامبخش از مهمترین خواص رازک و فواید درمانی گیاه رازک (Common hop) است.

رازک در صنعت دلستر و نوشیدنی

رازک از گیاهان پر استفاده و پرکاربرد در صنعت دلستر و نوشیدنی است و از عصاره آن به عنوان طعم دهنده در غذا و صنعت نوشابه سازی استفاده می‌شود. قسمتهای مورد استفاده این گیاه، مخروط‌های ماده (گل‌های ماده) آن است و برخی اوقات، اثرات آرامبخش در افرادی که رازک می چیدند، مشاهده شده است. در زمان های قدیم، از گلهای رازک، به عنوان مُسکن استفاده می کردند و به منظور رفع مشکلات عصبی، گل های رازک را در بالش می گذاشتند. درمان بی خوابی، آرام کننده تمایلات جنسی، خاصیت اشتها آور، تقویت معده، خاصیت مسهل و خاصیت ضدعفونی کنندگی از خواص رازک است. با این وجود لازم است بدانید گرچه گیاه رازک همانند سایر گیاهان دارویی دارای خواص مفیدی است، اما استفاده از این گیاه در انواع نوشیدنی‌ها و ماء‌الشعیرها از نظر متخصصان طب سنتی خطراتی را برای مصرف‌کنندگان به همراه دارد.

آشنایی با رازک

رازک گیاهی علفی، چندساله، بالا رونده از راسته گل سرخ، تیره شاهدانگان با ریشه‌ای عمیق و منشعب است. این گیاه دو پایه (نر و ماده) بوده، اعضای آن پوشیده از تارهای خشن است و رنگ آن از سبز کم رنگ تا سبز تیره متغیر است. گلهای رازک دارای بوی معطر و مطبوع با طعم تلخ است. این گیاه بیشتر در نواحی شمال ایران از جمله گرگان، چالوس، تنکابن، رشت، لاهیجان و آستارا می‌روید و از آن در تهیه و ساخت آبجو و صنعت دلستر و نوشیدنی استفاده میشود. طبع رازک سرد است. برخی از مهمترین خواص رازک و فواید درمانی آن به شرح زیر میباشد: رازک دارای خاصیت آرام بخش بوده، کمک به رفع بدخوابی، برطرف نمودن استرس و خاصیت مسکن از مهمترین خواص رازک است. این گیاه دارای موادی است کهفعالیت‌های بدن و دمای بدن را کاهش می‌دهد و ماده کتامین را در بدن افزایش داده، که تمام این عوامل باعث خواب‌آلودگی می‌شود و اثرات آرام‌بخش دارد. در نتیجه گیاه رازک، گیاهی بی‌نظیر برای تسکین اضطراب است و باعث ایجاد آرامش و خواب می‌شود. رازک دارای موادی است که مشابه هورمونهای زنانه بوده، از این رو گیاهی مفید برای زنان در دوران یائسگی که میزان هورمونهای زنانه کاهش پیدا کرده است، میباشد. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد مصرف روزانه عصاره رازک، به دلیل دارا بودن استروژن‌های گیاهی بر کاهش علائم ناشی از یائسگی مانند گرگرفتگی موثر است. رازک دارای مواد انتی اکسیدان فراوان بوده، دارای خاصیت ضد سرطان است. به ویزه مصرف این گیاه در کنترل و درمان سرطان سینه بسیار مفید میباشد. امروزه از عصاره گیاه رازک در ساخت داروهای ضد ایدز استفاده میشود. از دیگر خواص رازک، کمک به جوانسازی سلولهای پوست بوده، آنزیم کلاژناز موجود در این گیاه، باعث به تعویق افتادن چین و چروک پوست شده، قابلیت ارتجاعی پوست را افزایش میدهد. کمک به درمان انقباضات روده ای، بیماری سل و التهاب مثانه از خواص رازک در طب سنتی است.

احتیاط در مصرف رازک

متخصصان طب سنتی – اسلامی معتقدند استفاده از گیاه رازک چه به‌طور مستقیم و چه غیرمستقیم که امروزه در انواع ماء‌الشعیرها و نوشیدنی‌های میوه‌ای وجود دارد، برای مصرف زنان باردار، زنان شیرده و کودکان زیر ۲ سال خطرناک است و باید این قبیل افراد از مصرف آن خودداری کنند. از مضرات زیاده‌روی در مصرف رازک و فراورده‌های تهیه شده از آن، عارضه بلوغ زودرس در دختران، تأخیر بلوغ جنسی در پسران، ناتوانی‌های جنسی برای مردان، افزایش توهمات جنسی در زنان و عارضه چاقی در هر دو گروه زن و مرد است. گیاه رازک دارای دو هورمون به نام‌های هومولون و لوپولون است، از همین رو زیاده‌روی در مصرف آن میتواند اثرات مداخله گرانه هورمونی در زنان ایجاد می‌کند. لازم است بدانید، رازک با برخی داروهای آرام بخش تداخل داشته، به حدی که می‌تواند اثرات این داروها را در افراد افزایش دهد.

منبع : jesarat

درمان خانگی سرفه شدید خشک در بارداری و خواب چیست

سرفه شدید

درمان خانگی سرفه شدید خشک در بارداری و خواب چیست در دسته پزشکی و سلامت سایت علم سرا

سرفه شدید , سرفه شدید کودکان , سرفه شدید در بارداری , سرفه شدید کودک

همانطور که میدانید سرفه یکی از واکنش های دفاعی بدن برای محافظت از مجاری تنفسی است . با شروع سرفه، مکانیزم دفاعی بدن جهت پاک کردن مجاری تنفسی اقدام می کند. سرفه دارای ۲ نوع خشک و خلط دار است که درمان سرفه خلط دار از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

توضیحاتی در مورد سرفه شدید

همانطور که می دانید دستگاه تنفس به طور مداوم در معرض هوای بیرون قرار دارد و تقریبا در هر دقیقه به طور متوسط ۷٫۵ لیتر هوا وارد ریه خود می کنیم. وی با بیان اینکه در حالت ورزش و فعالیت های بدنی میزان هوای ورودی به ریه ها افزایش می یابد، افزود: دستگاه تنفسی در طول روز به طور طبیعی در معرض عوامل آسیب رسان محیطی مانند شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی(میکروب ها) قرار می گیرد؛ سرفه یکی از راه های دفاعی حفظ سلامتی دستگاه تنفسی است. فوق تخصص ریه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز ادامه داد: زمانی که فرد در معرض یک عامل شیمیایی قوی مانند آمونیاک یا تینر قرار بگیرد، مواد شیمیایی راه های هوایی را تحریک می کند و فرد با سرفه سعی می کند این مواد را از ریه خارج کند. توکل درباره دیگر اثرات مفید سرفه بر دستگاه تنفس اظهارکرد: در راه های هوایی مقداری ترشحات وجود دارد که فرد سالم در طول روز با سرفه این ترشحات را از ریه خارج می کند یا به صورت خلط بیرون می دهد. چنانچه این ترشحات در راه های هوایی باقی بماند، زمینه مساعدی برای بروز عفونت فراهم می شود. لذا سرفه یک مکانیزم دفاعی بسیار پر فایده است که محیط ریه و راه های هوایی را از عوامل آسیب رسان مختلف مصون می دارد. اما در مواقعی که سرفه شدید و دفعات آن زیاد باشد، زندگی فرد را مختل می کند. وی با بیان اینکه سرفه های شدید و طولانی باعث درد عضلانی سینه و حتی موجب شکستگی دنده می شود، افزود: ممکن است حین سرفه های پشت سر هم و شدید، بازگشت خون به ارگان های بدن با اشکال صورت بگیرد و هوشیاری فرد کاهش پیدا کند لذا امکان اینکه فرد حین سرفه های شدید هوشیاری خود را از دست بدهد و دچار عدم هوشیاری موقت شود، وجود دارد. فوق تخصص ریه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز اظهارکرد: از دیگر عوارض سرفه های شدید این است که ممکن است فرد بعد از سرفه دچار استفراغ شود. همچنین سرفه های مکرر در فردی که فتق دارد یا تحت عمل جراحی چشم قرار گرفته باشد، باعث بدتر شدن شرایط بیمار خواهد شد. در خانم ها نیز سرفه های شدید، بی اختیاری ادرار ایجاد می کند. توکل ادامه داد: سرفه ها به دو دسته تقسیم می شوند؛ دسته اول سرفه های حاد است که کمتر از سه هفته طول می کشد و دسته دوم سرفه های مزمن هستند که بهبودی آن ها بین سه تا هشت هفته به طول می انجامد.در این مطلب از سایت جسارت در مورد همه چیز درباره آشنایی با درمان سرفه شدید همراه با خلط صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

علت سرفه های شدید و حاد

سرفه های حاد معمولا علت خطرناکی ندارند و اکثر این نوع سرفه ها به دلیل عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی ایجاد می شوند. اما علت سرفه هایی که بیش از سه هفته طول می کشند باید بررسی شود؛ حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد این نوع سرفه ها چند علت مشخص دارند که یکی از این علل افزایش تحریک پذیری راه های هوایی است. ریه برخی از افراد به صورت زمینه ای تحریک پذیر است و معمولا یک سرماخوردگی یا مصرف یک ماده غذایی موجب تشدید این تحریک پذیری می شود و فرد را دچار سرفه طولانی می کند

افراد دارای ریه حساس

افراد دارای ریه حساس هستند، شاید هفته ها بعد از سرماخوردگی به محض مواجه با یک عامل محرک مانند هوای سرد کولر در تابستان، دود سیگار و قلیان و غیره، دچار سرفه های شدید می شوند. هنگام خندیدن یا ورزش کردن به لحاظ اینکه ورود هوا به ریه ها مستقیم صورت می گیرد و هوا فرصت گرم و مرطوب شدن پیدا نخواهد کرد، این افراد دچار سرفه می شود. این موضوع در کودکان بیشتر مشاهده می شود تا بزرگسالان.

علت سرفه های مزمن

یکی دیگر از علل بروز سرفه های مزمن ترشحات پشت حلق است؛ افرادی که به علت حساسیت یا عفونت به خصوص در سینوس ها، ترشحات پشت حلق دارند دچار سرفه های مزمن می شوند. این گونه افراد باید دائما گلوی خود را از ترشحات پاک کنند.عامل دیگری که باعث بروز سرفه های مزمن می شود، استفاده از برخی داروهای کنترل فشار خون است که ممکن است با قطع این داروها سرفه برطرف شود، البته به این بیماران توصیه می شود هرگز دارو را خودسرانه قطع نکنند و باید برای مشاوره به پزشک معالج خود مراجعه کنند.

سرفه و سوزش سر دل

در انتهای مری گیرنده های سرفه وجود دارد و وقتی اسید معده با مخاط مری تماس پیدا می کند، فرد دچار سرفه می شود. در این شرایط سرفه ممکن است با سوزش سر دل و علائم ریفلاکس معده همراه باشد.

سرفه شدید در افراد سیگاری

افراد سیگاری معمولا خلط و سرفه طولانی دارند و درمان آن قطع سیگار است. همچنین افرادی که به سرفه های مزمن دچارند اگر بیماری خاصی ندارند می توانند از داروهایی مانند دکسترومتورفان و شربت های حاوی کدئین استفاده کنند البته این داروها برای چند روز و مصرف محدود توصیه می شود و نباید به صورت طولانی مدت از این داروها استفاده کرد.

سرفه شدید و طولانی

چنانچه سرفه های طولانی همراه با خلط و دفع خون باشد، فرد باید به پزشک مراجعه کند. دفع خون به خصوص اگر کم و به صورت رگه خونی و در فرد زیر ۴۰ سال و غیر سیگاری باشد، اکثر مواقع ناشی از یک عفونت ویروسی است ولی اگر سرفه در فرد بالای ۴۰ سال و سیگاری با دفع خون همراه باشد باید پس از مراجعه به پزشک متخصص، بررسی لازم درباره تشخیص علت این سرفه ها به دقت انجام بگیرد. توکل اظهارکرد: آنچه که برای پزشک بسیار اهمیت دارد این است که چه عواملی باعث تشدید یا کاهش سرفه در فرد می شود؛ برای تشخیص علت سرفه ها، بعد از گرفتن شرح حال از بیمار و معاینه، معمولا رادیوگرافی قفسه سینه و سینوس تجویز می شود. در برخی موارد نیز ضرورت پیدا می کند که پزشک تست های تخصصی تر مانند سی تی اسکن یا اسپیرومتری انجام دهد.

سرفه‌ ی خشک بعد از علائم سرماخوردگی

سرفه‌ی خشکی که بعد از علائم سرماخوردگی باقی می‌ماند می‌تواند علل مختلفی داشته باشد. برخی افراد ممکن است در اثر تنفس هوای خشک و گرم به سرفه بیفتند. این پدیده بیشتر در اثر وجود مواد حساسیت‌زا و تحریک‌کننده‌های محیطی در هوا رخ می‌دهد. وقتی در پاییز بخاری را روشن می‌کنید، گرد و غبار و موادی که در طول تابستان در آن جمع شده‌اند در هوا پراکنده و موجب سرفه‌ خشک می‌شوند. دود سیگار، محرک‌های محیطی، حساسیت‌ها، قطره‌های بینی و آسم از دیگر دلایل بروز سرفه‌ خشک است. برخی بیماری‌های مزمن ریه نیز می‌توانند موجب سرفه‌های خشک شوند. البته برخی افراد هم بدون دلیل خاص و فقط از روی عادت سرفه می‌کنند.

درمان خانگی سرفه

۱- با عسل و لیمو به جنگ سرفه بروید: مقدار ۳ قاشق عسل را به همراه ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو در یک لیوان آب جوش حل کنید تا یک محلول جادویی برای تسکین سرفه و گلودرد در خانه بسازید ۲- فلفل سیاه و عسل را امتحان کنید: ۱ قاشق چای خوری فلفل سیاه را به همراه ۲ قاشق چای خوری عسل در یک لیوان آب جوش حل کنید و میل بفرمائید البته باید بدانید که این محلول برای سرفه های خلط دار و تر تجویز می شود. ۳- آبلیمو و نمک غرغره کنید: مقداری آبلیمو و نمک را در یک لیوان آب ولرم و یا گرم حل کنید و در روز ۲ تا ۳ بار غرغره کنید.

آویشن و سرفه شدید

آویشن گیاهی است که از زمان‌های بسیار قدیم مورد استفاده قرار گرفته است. «مرگ سیاه» که ناشی از بیماری طاعون بود، از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۳ جان بسیاری از انسان‌ها را گرفت. در آن زمان مردم با سوزاندن آویشن در شهر بیماری را از خود دور می‌کردند. آویشن خاصیت ضدمیکروبی دارد و باعث نرم شدن عضلات نای و نایژه می‌شود و مجاری تنفسی را باز می‌کند. در نهایت میزان سرفه‌ها کاهش می‌یابد و بیمار احساس آسودگی بیشتری خواهد کرد. برای درست کردن چای آویشن به یک مشت آویشن تازه یا دو قاشق غذاخوری آویشن خشک و ۲۲۵ میلی‌لیتر آب نیاز دارید. همچنین بنا بر سلیقه‌ی خودتان می‌توانید از عسل یا لیمو نیز استفاده کنید. آویشن را به‌آرامی با هاون بکوبید و در فنجان بریزید. آب جوش را هم در فنجان بریزید و روی آن سرپوشی قرار بدهید و بگذارید آویشن ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب باقی بماند. برای بهبود طعم آن می‌توانید کمی عسل یا آب لیموترش به آن اضافه کنید. این نوشیدنی را دو یا سه بار در روز مصرف کنید. مصرف این نوشیدنی قبل از خواب باعث می‌شود راحت‌تر بخوابید.

سرفه و زنجبیل

زنجبیل را به تکه‌های کوچکی ببرید، آن‌ها را به ظرفی محتوی یک فنجان آب اضافه کنید. این ترکیب را بجوشانید تا وقتی‌که حجم آن به نصف مقدار اولیه کاهش می‌یابد. مایع را صاف کنید، یک قاشق چایخوری عسل اضافه کنید و گرم بنوشید تا روی سرفه‌هایتان تاثیر تسکین‌دهنده داشته باشد. چطور عمل می‌کند؟ دکتر اکلز، مدیر مرکز سرماخوردگی معمولی در دانشگاه کاردیف به وب‌گاه netdoctor.co.uk گفت که به نظر می‌رسد زنجبیل ’ با افزایش ترشح بزاق و مخاط به تسکین علائم سرماخوردگی کمک می‌کند. ‘

نکاتی در مورد سرفه خشک

– سر خود را هنگام خواب بالا بگذارید. این حالت به کاهش سرفه کمک می‌کند. – مایعات زیادی بنوشید، به ویژه آب و آب میوه‌ها و سبزیجات ارگانیک. – از دستگاه رطوبت‌ساز برای اضافه کردن رطوبت به هوای خشک استفاده کنید. – ویتامین A و C را برای حمایت از سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از سرفه‌ی خشک مصرف کنید. – انگور بخورید یا آب انگور ترکیب شده با یک قاشق غذاخوری عسل بنوشید. – برش‌های زنجبیلی که رویش مقداری نمک دریا پاشیده‌اید میل کنید. – ۱۰ عدد بادام را شب تا صبح خیس بگذارید و صبح روز بعد پوست آنها را جدا کنید. سپس بادام‌های پوست کنده را له کنید و ۲۰ گرم شکر و ۲۰ گرم کره به آن اضافه کنید. ترکیب حاصل را دو بار در روز میل کنید. – هویج حاوی مواد مغذی و ویتامین‌هایی است که به درمان سرفه‌ی خشک کمک می‌کنند. هویج یا آب هویج را ۴ تا ۵ بار در روز میل کنید. – سرکه سیب و عسل را به نسبت مساوی مخلوط کنید و ۲ قاشق غذاخوری از این ترکیب را قبل از رفتن به رختخواب بخورید. – دمنوش‌های گیاهی را به طور منظم بنوشید تا گلو نرم شود. – به طور منظم سیر بخورید. اگر سرفه خشک بیش از ۱۰ روز طول کشید، با پزشک‌تان مشورت کنید. پس از آن‌که سرفه خشک شما درمان شد، از این روش‌ها برای پیشگیری از عود مجدد آن استفاده کنید.

علل عمومی خلط آوری

علل عمومی خلط آوری عبارتند از: سرما خوردگی تحریک (دخانیات، آلودگی هوا، حیوانات خانگی و غبار های شیمیایی) آلرژی رفلاکس مری و معده عفونت ویروسی و باکتری آنفلونزا برونشیت حاد ذات الریه سرفه ی همراه با سوزش خروسک در کودکان بیماری سل سرطان ریه رفلاکس اسیدی مونو شیمی درمانی

درمان خانگی سرفه خلط دار

درمان سرفه خلط دار خسته کننده است و گاهی بسیار طولانی مدت خواهد بود. اما درمان های خانگی موثری وجود دارد که سریعا تاثیر گذار بوده و هیچگونه عوارض جانبی نخواهند داشت. درمان سرفه خلط دار با ۱۰درمان خانگی را در این قسمت برای شما آورده ایم. ۱- بخار استنشاق بخار آب بهترین و آسان ترین راه برای رهایی از این مشکل است. استنشاق بخار به درون حفره های بینی کمک می کند تا خلط به حالت مایع تبدیل شده و تخلیه ی آن بسیار راحت شود. روزانه ۲ بار حمام بخار بگیرید. دوش حمام را در بخار کنید و به مدت ۱۰ دقیقه در حمام بمانید تا خلط های جمع شده در بدن شما مایع شود. بعد از این حمام بدن تان را مرطوب کنید چون آب گرم چربی های ضروری پوست شما و رطوبت آن را از بین می برد.روش دیگر هم بخور است. با استفاده از ریختن آب به درون یک کاسه بزرگ و قرار دادن حوله ای بر روی آن و استنشاق بخار در فاصله ی مناسب باعث شل شدن خلط ها و باز شدن ریه شما می شود. ۲- غرغره با آب نمک غرغره آب نمک روشی ساده برای درمان خلط است. چون آب گرم باعث نرم شدن گلوی تحریک شده و خشک شما می شود و نمک کمک می کند تا باکتری هایی که باعث عفونت شما شده اند از بین رفته و خلط شما هم کاهش یابد و درمان سرفه خلط دار است. روش استفاده: – یک چهارم قاشق چایخوری نمک را با آب گرم مخلوط کنید. – محلول را غرغره کنید. – این روش درمانی را روزانه چند بار تکرار کنید. ۳- آب لیمو لیمو برای نرم کردن خلط گلو ترکیب بسیار عالی است. علاوه بر این خواص ضد باکتری لیمو و ویتامین C بالای لیمو مقاومت بدن را در برابر عفونت افزایش می دهد. روش استفاده: ۲ قاشق چای خوری آب لیمو و ۱ قاشق غذا خوری عسل را به آب داغ اضافه کنید. از این نوشیدنی ۳ بار در روز استفاده کنید تا گلوی شما نرم شده و خلط آن کاهش یابد. روش ساده دیگری هم وجود دارد که می توانید در آن لیمو را برش داده و مقداری نمک و فلفل را بر روی تیکه های لیمو بپاشید و سپس تیکه لیمو را بمکید. این کار باعث می شود تا خلط ها از گلوی شما خارج شود. این روش را روزانه ۲ الی ۳ بار استفاده کنید.۴- زنجبیل زنجبیل ماده ای طبیعی و ضد انعقاد خون است و مدت هاست که برای درمان عفونت گلو و دستگاه تنفسی بدن مورد استفاده قرار گرفته است و برای درمان سرفه خلط دار معجزه می کند. همچنین خواص ضد ویروس، ضد باکتری و خلط آوری زنجبیل به دستگاه گوارشی در گلو و سینه شما کمک می کند تا راحت تر نفس بکشید. روش استفاده: یک قاشق غذا خوری از تیکه های زنجبیل تازه را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید. به مدت چند دقیقه بگذارید تا زنجبیل ها خیس بخورد و سپس ۲ قاشق چای خوری عسل به آن اضافه کنید. این دمنوش نرم کننده را چندیدن بار در طول روز بنوشید. روش دیگری هم وجود دارد که می توانید با خوردن زنجبیل تیکه شده چندین بار در طول روز و اضافه کردن آن به وعده های غذایی همراه با غذا از خواص بی نظیر آن بهرمند شوید.

درمان خلط با سوپ مرغ گرم

سوپ مرغ گرم برای درمان خلط مفید است. سوپ مرغ گرم مسیر های تنفسی را مرطوب کرده و مخاط جمع شده در گلوی شما را نازک می کند. سوپ مرغ همچنین باعث نرم شدن گلوی تحریک شده می شود و گلو را آرام می کند. مقداری سوپ مرغ را حداقل ۲ الی ۳ بار در روز میل کنید تا خلط گلوی شما پاک شود. برای افزایش فواید این سوپ، مقداری سیر و زنجبیل را به سوپ اضافه کنید. سوپ خانگی اغلب اوقات از سوپ های کنسرو شده که مواد نگهدارنده دارند بسیار مفید تر است.

منبع : jesarat

خواص و مضرات مصرف روغن جوانه گندم برای پوست و چاقی صورت

روغن جوانه گندم

خواص و مضرات مصرف روغن جوانه گندم برای پوست و چاقی صورت در دسته پزشکی و سلامت سایت علم سرا

روغن جوانه گندم

همانطور که میدانید روغن جوانه گندم از قسمت میانی و هسته جوانه گندم تولید میشود . این روغن فواید و خواص زیادی به همراه دارد.مصرف روغن جوانه گندم در صنعت آرایشی و بهداشتی به علت خواص و فوایدی که دارد ، بسیار زیاد می باشد.جوانه گندم علاوه بر هسته دارای سبوس و آندوسپرم نیز میباشد. اما مهمترین قسمت این گیاه هسته آن است.

توضیحاتی در مورد روغن جوانه گندم

از خواص روغن جوانه گندم می‌توان به تقویت عمومی بدن، تقویت اعصاب و تحریک غدد فوق کلیوی و همچنین کمک به درمان فلج اطفال و ناراحتی‌های کیسه صفرا اشاره کرد. همچنین استفاده از خواص روغن جوانه گندم برای پوست و مو بسیار گسترده است و به درمان ریزش مو، رفع شوره سر و رفع انواع ناراحتی‌های پوستی کمک می‌کند. اشتباه رایج ما ایرانی‌ها در مصرف مواد غذایی این است که ویتامین‌های B درون سبوس برنج را نادیده می‌گیریم. در واقع ما برنج سفید که فاقد ویتامین است را خورده و سبوس آن را که مخزن ویتامین است دور می‌ریزیم. این عادت غذایی غلط و دیگر رفتارهای غذایی نادرست موجب افزایش سرعت ریزش مو و از بین رفتن آن می‌گردد. جوانه گندم یکی از بهترین مکمل‌های غذایی است که در بیشتر سبد غذایی خانواده‌های ایرانی قرار نگرفته است. زمانی که گندم جوانه می‌زند، تغییر شکل داده و واکنش‌های شیمیایی انجام شده در حین جوانه زدن موجب افزایش املاح و ویتامین‌های درون آن می‌شود. جوانه زدن در این ماده شگفت انگیز باعث ازدیاد پروتئین‌ها شده، نشاسته درون آن شکسته و به قندهای ساده گلوکز و ساکاروز تبدیل می‌گردد. جوانه گندم سرشار از ویتامین‌های A،B1،B6،B12،E است که همگی دارای فواید بسیاری برای جلوگیری از ریزش مو و سفید شدن آن است همچنین نبایستی از مواد سودمند دیگری مانند اسید فولیک، کلسیم، فسفر، روی، ید، سلنیوم و منیزیوم درون جوانه گندم غافل شد. از این مواد پس از اینکه جوانه به اندازه خود گندم رشد کرد می‌توان استفاده کرد.در این مطلب از سایت جسارت در مورد خواص و طرز تهیه روغن جوانه گندم برای چاقی صورت صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

مهم ترین ویژگی روغن جوانه گندم

مهمترین ویژگی این روغن کمک به جوانسازی پوست و درمان بسیاری از ناراحتی‌های پوستی مثل اگزما و پسوریازیس است. امروزه از این روغن به مقدار زیاد در محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. تعدادی از خواص روغن جوانه گندم برای پوست عبارتند از: رفع چین و چروک پوست مفید در درمان اگزما شفاف‌کننده پوست پیشگیری از پیری پوست آبرسان و مرطوب کننده پوست‌های خشک رفع انواع جوش صورت محافظت از پوست در برابر آفتاب التیام سریعتر زخم‌ها جلوگیری از خشکی و ترک لب کرم طبیعی برای دور چشم ها

روغن جوانه گندم برای مو

روغن جوانه گندم به دلیل دارا بودن پروتئین‌های با کیفیت و اسیدهای چرب ضروری برای سلامت و حفاظت موها بسیار مفید است. تعدادی از مهمترین خواص روغن جوانه گندم برای موها عبارتند از: درمان ریزش مو رفع موخوره تقویت و تحریک پیاز مو درمان شوره سر تغذیه موهای خشک و آسیب‌دیده تنظیم تولید چربی روی پوست سر تقویت فیبر مو نرم‌کننده طبیعی موها کاهش حالت الکتریسیته مو محافظت از پوست سر

خواص روغن جوانه گندم

یکی از مهمترین خواص این روغن افزایش کلسترول خوب و کاهش میزان کلسترول بد خون است. از این رو مصرف این روغن به پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی کمک کرده و نقش بسزایی در کاهش حملات قلبی و مغزی دارد. مصرف این روغن برای دستگاه گوارش مفید است و باعث کاهش التهاب و ناراحتی‌های دستگاه گوارش می‌شود. استفاده از این روغن قدرت عضلات را بهبود می‌بخشد و به تقویت عضلات و پرورش اندام کمک می‌کند. روغن جوانه گندم در درمان ناراحتی‌های کیسه صفرا موثر است. روغن جوانه گندم غنی از ویتامین ب است که به بازسازی آسیب‌های بافتی و ترویج رشد بافت‌های بدن کمک می‌کند.

روغن جوانه گندم در بارداری

خانم های باردار توجه داشته باشند که مصرف این روغن در بارداری بسیار مفید است و از بروز نقایص مادرزادی در دوران جنینی پیشگیری می‌کند.

ترکیبات روغن جوانه گندم

روغن جوانه گندم نوعی روغن گیاهی تصفیه نشده است و از جوانه دانه‌های گندم تهیه می‌شود. این روغن شامل ویتامین‌های ای، آ، د و سرشار از پروتئین و لسیتین می‌باشد. همچنین عناصر معدنی سلنیم و منیزیم و مواد آنتی اکسیدان در آن به مقدار زیاد وجود دارد که در پیشگیری از ابتلا به سرطان موثر هستند. اسیدهای چرب ضروری موجود در این روغن گیاهی شامل اسید لینولئیک، اسید پالمتیک و اسیدهای چرب استئاریک است که به طورکلی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. روغن جوانه گندم از جوانه‌های گندم تحت اثر فشار و یا به کمک حلال مناسب استخراج می‌شود که حاوی ۱۵ درصد اسیدهای چرب اشباع شده می‌باشد. این روغن در حالت مایع رزد رنگ است و حالتی شبیه به روغن ذرت دارد.

استفاده از روغن جوانه گندم

جوانه گندم یکی از مکمل‌های غذایی است که دارای ویتامین‌هایی همچون B، E و… است. از جوانه گندم برای مو به تازگی استفاده‌های فراوان می‌گردد.

نحوه مصرف روغن جوانه گندم برای پوست

مقداری از این روغن گیاهی پرخاصیت را بر روی پوست خود قرار دهید و به خوبی ماساژ دهید تا روغن کاملا جذب پوست شما شود. افرادی با پوست‌های خشک می‌توانند دو بار در روز از این روغن استفاده کنند. بهترین زمان استفاده از این روغن، صبح‌ها پس از حمام و شب‌ها قبل از خوابیدن است.

نحوه مصرف روغن جوانه گندم برای مو

مقداری از روغن را با کمک دست بر روی پوست سر ماساژ دهید، شما می‌توانید روغن جوانه گندم را به تنهایی یا همراه با سایر روغن‌های مفید مانند روغن کنجد، روغن بادام یا روغن نارگیل و یا تخم مرغ استفاده نمایید. ماساژ را با ملایمت و به طور کامل انجام دهید تا روغن به خوبی جذب شود و سپس موهای خود را با یک روسری بببندید و یک ساعت صبر کنید. بعد از یک ساعت موها را با شامپوی ملایم بشویید. بهتر است این عمل را یک تا دوبار در هفته انجام دهید.

مضرات روغن جوانه گندم

مصرف روغن جوانه گندم برای افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند و از عدم تحمل گلوتن رنج می‌برند، ممنوع است. روغن جوانه گندم حاوی مقادیر بالایی تری گلیسیرید است، بنابراین افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی یا افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند، باید در مصرف آن احتیاط کنند. برخی افراد به این روغن حساسیت داشته و باعث اسهال، حالت تهوع، گاز و سرگیجه در آنها می‌شود.

طرز تهیه جوانه گندم

طرز تهیه جوانه گندم به این صورت است که مقدار ۲۰۰ گرم گندم را بعد از تمیز کردن خیس کرده و به مدت ۲ روز و هر روز آب آن را عوض کنید سپس داخل یک ظرف مانند آبکش ریخته و یک پارچه نمدار روی آن قرار دهید در گوشه از آشپزخانه قرار داده و تا زمانی که تمام گندم‌ها جوانه بزنند به پارچه با آب بپاشید تا نمدار بماند بعد از اینکه حدود ۵ میلیمتر جوانه زدند داخل یخچال نگهداری کنید

همه چیز درباره جوانه گندم

جوانه گندم سرشار از املاح و مواد غذایی مورد نیاز بدن است. از این ماده پر ارزش می‌توان در افزایش وزن، جوان‌سازی پوست و … استفاده کرد. استفاده از ماسک جوانه گندم، روغن جوانه گندم و حتی صابون جوانه گندم (برای شفافیت، لایه بردای، شادابی و لطافت پوست) در سال‌های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است که نشان از سودمند بودن این ماده غذایی و پر انرژی دارد. همچنین کسانی که از سوء تغذیه رنج می‌برند یا منع استفاده از سبزی‌ها را دارند، می‌توانند با تهیه جوانه گندم و مصرف مداوم آن، از کمبود ویتامین‌ها و املاح معدنی طبیعی بدن جلوگیری کنند.

ماسک جوانه گندم

طرز تهیه ماسک جوانه گندم برای شفافیت پوست برای داشتن پوستی شفاف و با طراوت، ماسک جوانه گندم و ماست بسیار مفید است. برای تهیه ماسک جوانه گندم و ماست باید ۱ قاشق پودر جوانه گندم را با مقداری ماست تازه ( اگر پوست چربی دارید، از ماست کم چرب استفاده کنید) مخلوط کرده و روی صورت بمالید. ماسک را با حرکات دورانی و از پایین به بالا روی پوست بمالید و با حرکات چرخشی ماساژ دهید. بعد از ۲۰ دقیقه پوست را با آب ولرم پاک کنید و ماساژ دهید. این ماسک به مرور زمان باعث شفافیت و لطافت پوست شما خواهد شد. بهتر است این ماسک را بعد از بخوردادن روی صورت بمالید. ماسک جوانه گندم برای لایه بردای پوست صورت ماسک جوانه گندم و عسل علاوه بر پیلینگ یا لایه‌برداری، ماسک شاداب‏‌کننده پوست نیز می‌‏باشد. ۳ ق غذاخوری عسل را روی حرارت ملایم به صورت روان درآورده و ۳ ق غذاخوری شیر و ۳ ق غذاخوری آرد را به میزان مساوی آرام آرام به آن اضافه کنید. یک ماده خمیری یکدستی به دست می‏‌آید که باید آن را روی پوست بمالید. پس از ۲۰ دقیقه دراز کشیدن و تنفس آرام و عمیق، با پنبه آغشته به شیر ماسک را به صورت ملایم از پایین به بالا از روی پوست بردارید. سپس پوست را با آب ولرم شستشو دهید. این ماسک برای درمان جوش‌های سر سیاه و لک‌های صورت نیز بسیار مفید است و در صورت استفاده مداوم و منظم پوست صورت را روشن می‌کند. ماسک جوانه گندم برای شادابی و لطافت پوست برای داشتن پوستی شاداب و جوان که لظافت کم‌نظیری دارد، استفاده از ماسک جوانه گندم و شیر را توصیه می‌کنیم. برای تهیه ماسک جوانه گندم و شیر مقداری جوانه گندم آسیاب‌شده را در ظرفی بریزید و کمی شیر را به تدریج به آن اضافه کنید تا مخلوط شیر و جوانه گنم به شکل خمیری شکل در آید. سپس پوست خود را بشویید و چند دقیقه‌ای بخور دهید. حالا ماسک جوانه گندم و شیر را از قسمت پایین صورت خود به سمت بالا روی پوست صورت بمالید و با حرکت های چرخشی پوست خود را ماساژ دهید. بعد از ۱۵ دقیقه، صورت خود را با آب سرد بشویید.

روغن جوانه گندم و جوانسازی پوست

۱) در روغن جوانه گندم مواد مغذی متفاوتی موجود است که وجود این مواد موجب می شود تا سیستم عصبی و همچنین ایمنی بدن را تقویت کند . ۲) روغن جوانه گندم دارای خاصیت های آنتی اکسیدانی می باشد که وجود این مواد موجب می شود تابا پیری پوست مقابله نماید و در نهایت موجب می شود تا جریان خون تقویت شود و در نهایت به سلامت پوست کمک می کند . ۳) این روغن از جوانه دانه گندم تهیه می گردد که تصفیه هم نشده است و سرشار از ویتامین E است و باید فراموش نکنید که با وجود اینکه تعداد زیادی از روغن های گیاهی موجود می باشد تنها روغن گندم است که به عنوان منبع ویتامین E شناخته شده است . ۴) یکی از مزایای روغن جوانه گندم در جوانسازی پوست این است که سلامت کلی بدن را می تواند تضمین کند و همچنین در سیستم ایمنی بدن موجب تقویت می شود . ۵) روغن جوانه گندم سرشار از پروتئین و لسیتین می باشد و از ویتامین های A و D به میزان بالایی برخوردار است . ۶) روغن جوانه گندم دارای رنگ زرد است . این روغن از هسته دانه گندم تهیه می گردد و دارای عطر قوی است و به عنوان یک چربی طبیعی می باشد . شما می توانید با یک حساب و کتاب ساده به خواص این جوانه گندم پی ببرید . جوانه گندم فقط ۳ درصد از وزن دانه گندم را تشکیل می دهد درصورتی که در دانه گندم در آن ۲۵۵ درصد از پروتئین ها، ویتامین ها و مواد معدنی وجود داشته است . شما باید دقت داشته باشید که این روغن بسیار مفید است و علاوه بر این موارد این روغن از جمله روغن های حساس است که اگر از آن مراقبت نکنید تجزیه می شود . به عنوان مثال اگر آن را روی حرارت زیاد قرار بدهید موحب می شود تا روغن اثر مفید خود را از دست دهد در صورتی که از آن مراقبت درست کنید می توانید عمر مفید آن را زیاد کنید و تا چند ما حتی این طول عمر افزایش داده می شود . ۷) شما می توانید برای بیماری های پوستی مانند پسوریازیس و اگزما از این روغن استفاده کنید . البته بیماری های وجود دارد مثل درماتیت یا برای کاهش اسکار می توانید از روغن جوانه گندم استفاده کنید البته دیده شده است که در موارد ی مثل سوختگی و زخم های پوستی از این مورد استفاده شده است که بسیار هم موثر بوده است . این روغن علاوه بر تمامی مواردی که بیان کردیم در جریان خون در پوست نیز بسیار موثر می باشد . البته نباید فراموش کنید که در پوست های که در اثر حرارت خورشید آسیب دیده اند نیز از این مورد کمک می گیرند . پس در نهایت باید دقت کنید که این روغن بسیار در سلامت عمومی مهم است و می توانیم در بسیاری از موارد از آن استفاده کنید . ۸) روغن جوانه گندم از جمله بهترین روغن های می باشد که برای پوست های خشک استفاده می شود . توصیه می شود که افرادی را دارای پوست خشک هستند روزی ۲ بار از این روغن استفاده کنند . بهتر است این استفاده از صبح ها بعد از حمام باش و همچنین شب ها قبل از خواب از آن استفاده شود . برای اینکه کیفیت روغن جوانه گندم بالا رود می توانید از روغن های ضروری مثل روغن اسطوخودوس و یا هر روغن خوش بوی که دوست دارید به آن اضافه کنید . ۹) در روغن جوانه گندم در جوانسازی پوست باید گفت در روغن جوانه گندم اسید لینولئیک، اسید پالمتیک و اسیدهای چرب استئاریک وجود داشته است که اینها اسیدهای چربی هستند که جزی از موارد ضروری به شمار می آید و در نهایت در سیستم ایمنی بدن و تقویت سیستم عصبی تاثیر پذیر است و همچنین به رشد سلول های سالم و بازسازی و ترمیم کمک خواهد کرد . البته دقت کنید که این روغن های ضروری به هیچ عنوان توسط بدن تولید نمی گردند .

منبع : jesarat

خواص و مضرات خرمالو

خواص و مضرات خرمالو

خواص خرمالو , مضرات خرمالو , khavas khormaloo , o,hw ovlhg,

توضیحاتی در مورد خرمالو

خرمالو یکی از میوه های خوشمزه ای است که باید در زمان رسیدن مصرف شود ، چون اگر رسیده باشد خیلی خوشمزه است در غیر این صورت دهان را گس می کند.گونه های زیادی از درخت خرمالو در جهان موجود است که بیشتر انها در هوای گرم وجود دارند و تعداد کمی در هوای معتدل می رویند.

شاید برایتان جالب باشد ولی نام این میوه از دو میوه خرما و آلو گرفته شده است.برای داشتن اطلاعات مفید در مورد این میوه این مطلب که در دسته خواص مواد غذایی سایت پارسی زی منتشر شده است را کامل بخوانید.

خواص خرمالو برای پوست

خرمالو و شادابی پوست

این میوه دارای خواص زیادی برای پوست است بطوریکه خرمالو و یا آب خرمالوی تازه می تواند شادابی و طراوت را به پوست شما هدیه دهد و باعث روشنی رنگ پوست می شود.

خواص خرمالو برای جوش صورت

برای درمان جوش صورت و آکنه کافیست که خرمالو یا آب آنرا به صورت خود بمالید تا این میوه صورت شما را از هرگونه چرک و الودگی تمیز کند.

خواص خرما برای درمان لکه های پوستی

خرمالو به دلیل داشتن ویتامین c خواص ضد التهاب و ضد عفونی پوست را انجام می دهد و برای اینکه از شر لکه های پوستی خلاص شوید درمان مناسبی است.

خواص خرما برای جوان سازی پوست صورت

هر چیزی که از چین و چروک جلوگیری کند ، باعث جوان ماندن پوست می شود مانند خرمالو که خواص جوانسازی دارد.

ماسک خرمالو برای پوست

۱-به مدت بیست دقیقه پوره خرمالو را روی پوست خود مالیده و سپس با آب گرم بشویید.(پوست)

۲ – برای تهیه ماسک برای پوست های چرب کافی است که آب گوجه فرنگی و پوره خرمالو را با هم مخلوط کنید و روی صورت خود به آرامی بمالید.اگر یک روز درمیان این کار را انجام دهید چربی پوست از بین می رود.

۳ – برای از بین بردن جوش صورت کافی است که پوره خرمالو را با آب خیار مخلوط کنید و هر روز روی پوستتان بمالید تا چربی پوست کنترل شود و جوشی در صورت نماند.

۴ – برای جوانسازی پوست کافی است که پوست خرمالو را بکنید و گوشت آن را روی پوست خود بمالید و یک ربع صبر کنید ، سپس با آب سرد بشویید.

خواص خرمالو برای موی سر

خواص خرمالو برای شوره سر

یکی از راحت ترین راهها برای رهایی از شوره سر این است که سرتان را با آب خرمالو بشویید چرا که خواص ضد عفونی کننده پوست سر در این میوه بالا است.

خواص خرمالو برای تقویت مو

خرمالو میوه عجیبی است و دارای همه ویتامین ها از جمله ویتامین A و ویتامین B و ویتامین C را دارد و این ویتامین ها کمک به رشد و تقویت مو می کنند.

خواص خرمالو در دوران بارداری و شیردهی

خواص خرمالو در بارداری

وجود ویتامین های زیاد در خرمالو آن را یک میوه خوب برای دوران بارداری قرار می دهد که نیازهای جنین و مادر را تامین می کند.همچنین این میوه برای کم خونی در بارداری و پیشگیری از بیماری های ویروسی مناسب است.

وجود کلسیم در این میوه باعث می شود که روند استخوان سازی و انعقاد خون به بهترین شکل ممکن صورت گیرد.این میوه به سیستم عصبی جنین کمک می کند و باعث رشد سریع جنین می شود.

خواص خرمالو در شیردهی و برای کودکان

آهن و ویتامین های موجود در خرمالو آن را برای دوره شیردهی مناسب می کند ولی حتما قبل از مصرف آن با پزشک متخصص مشورت کنید.اگر به کودک و نوزاد خرمالو می دهید باید توجه کنید که خرمالو ممکن است واکنش های حساسیت زا را در پی داشته باشد.

خواص خرمالو برای سلامتی

خواص خرمالو برای دیابت

هر چیزی که فیبرش زیاد باشد و قندش کم باشد برای دیابتی ها مفید است مانند خرمالو و برای جلوگیری از گرسنگی تایید می شود.

خواص خرمالو برای لاغری

خرمالو منبع مقادیر زیادی از کربوهیدرات و فیبر و پروتئین است و می تواند اشتها را در حد حیرت آوری کاهش دهد و در نتیجه موجب لاغری شود.آب زیاد این میوه متابولیسم بدن را بالا می برد و خوردن میوه تازه در صبح توصیه می شود.

خواص خرمالو برای سرماخوردگی

این میوه دارای خواص آنتی اکسیدانی است و همچنین ویتامین c هم دارد و با این ویژگی ها ، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و به این ترتیب باعث پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا می شوند.

خواص خرمالو برای سنگ کلیه

خرمالو برای درمان سنگ کلیه و سنگ مثانه استفاده می شود و دلیل فایده این میوه برای این بیماری های آب فراوان آن است که باعث می شود ادرار زیاد شود و سنگ دفع شود.همچنین برای دفع سنگ کلیه هسته خرما را کوبیده و مصرف کنید.

خواص خرمالو برای کبد

یکی از خاص ترین فواید خرمالو پاکسازی بدن به خصوص کبد است.این میوه با آنتی اکسیدان بالایی که دارد تمامی سموم را از بین ببرد و رادیکالهای آزاد را رها می کند.

خواص خرمالو برای فشار خون

یکی از بهترین میوه ها برای کنترل فشار خون ، خرمالو است.چون پتاسیم آن بالاست عروق را گشاد می کند و باعث سهولت گردش خون در بدن می شود و فشارخون را کم می کند.