سماق و چربی خون ،سماق چربی خون،سماق برای چربی خون،خواص سماق برای چربی خون،تاثیر سماق بر چربی خون،خواص سماق چربی خون
در این مطلب از سایت جسارت به خواص سماق و چربی خون می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
سماق، به عنوان چاشنی برای بسیاری از غذاها به کار میرود و دارای خواص دارویی فراوانی، از
جمله رفع درد دندان، تقویت لثه، برطرف نمودن تب، نقرس و رماتیسم است. خوردن سماق تازه باعث مسمومیت میشود.
فقط باید خشک آن را مصرف نمود. نام علمی سماق Rhus coriaria است که در
قدیم به آن “سماک” نیز میگفتند. در حقیقت فارسی آن سماک و عربی آن سماق است.
در ایران سماق مشهور، تبریز- شکی و خراسانی به رنگ قرمز و سماق شامی به رنگ قهوهای میباشد.
شکی نام شهری است در جمهوری آذربایجان که دارای سماق قرمر و خوش مزه و بدون تلخی می باشد.
سماق دارویی دارای سه گونه صنعتی- فرانسوی- امریکایی است و سماق صنعتی، از تنه آن صمغی أخذ میشود بنام لاک ژاپن.
سماق معطر از انواع سماق است که در امریکای شمالی و آرژانتین بدست میآید.
سماق آن نیز سه نوع است در آمریکا و ژاپن در امریکای شمالی و در برزیل که نوع دوم و سوم آن ایجاد خارش جلدی و ناراحتی پوستی مینماید.
اجزاء سماق: پس از جدا کردن میوهها از ساقه خوشهای آن را بهم سائیده و در اثر این سایش پوسته قابل مصرف جدا میشود.
امروزه به وسیله آسیا پوسته از هسته جدا میشود پس از الک کردن و جدا کردن دانهها پوست ترش قابل مصرف میباشد.
• برای بیماران دیابتی مفید است، زیرا یکی از عوامل به وجود آمدن عوارض مختلف در دیابتی ها،
ترکیب گلوکز با پروتئین های حیاتی بدن است که به تغییر ساختار شیمیایی و عملکرد این پروتئین ها
می انجامد و مطالعات نشان می دهد که سماق تا 81 درصد از بروز این فرآیند پیشگیری می کند.
• دارای طبیعت سرد و خشک است.
• برای درد دندان مفید است.
• تحریک کننده اشتها است.
• باعث تقویت لثه می شود.
• به دلیل داشتن تانن فراوان، قابض و پاک کننده معده است.
• برای دستگاه گوارش خاصیت آنتی بیوتیکی دارد.
• ادرارآور است.
• برطرف کننده تب است.
• برطرف کننده نقرس و رماتیسم است.
• خون را تصفیه می کند و مواد زائد خون مانند اوره را دفع می کند.
• در قدیم، برگ درخت سماق را دم کرده و برای سیاه کردن مو از آن استفاده می کردند.
• چای سماق برای کاهش تعریق به کار می رود.
• غرغره دم کرده سماق برای ورم گلو و دهان مفید است.
بیشتر بخوانید :
پزشکان طب سنتی میگویند سماق خواص ضدمیکروبی بسیار قوی دارد و به همین دلیل باید با گوشت خورده شود.
از طرف دیگر، سماق به هضم غذای سنگینی مثل کباب کمک میکند و از آنجا که ضد کلسترول است میتواند
همنشین خوبی برای کباب باشد. آنها میگویند سماق خاصیت قابض دارد؛ یعنی اگر التهابات یا زخمهایی در مسیر لوله گوارش باشد تا
حدودی موجب بهبود آنها شده و محافظ خوبی برای کبد است. اما اینها دلیل نمیشود که سماق را به روزهایی که چلو کباب میخورید محدود کنید.
اگر خون غلیظی دارید، هر روز سماق خشک بخورید. اگر فشار خونتان بالا است،
سماق را به هر غذایی اضافه کنید و اگر کلسترول بالا دارید، دانههای نکوبیده سماق را دم کنید و هر روز یک استکان از
دمنوش سماق بخورید تا معجزه آن را در آزمایش خون بعدی تان ببینید. حتی گفته میشود این دانههای خوش طعم و
خوش رنگ به طور طبیعی ناراحتیهای تنفسی و سینه مانند برونشیت و گرفتگی سینه را برطرف میکنند.
برای تهیه دمنوش سماق یک تا دو قاشق دانه سماق را در آب جوش ریخته و در قوری دم کنید. سپس با نبات میل کنید.
خاصیت سماق در ممانعت از ترکیب گلوکز با مولکول های پروتئین های حیاتی بدن تا
میزان 80/8% باعث شده تا این گیاه برای بیماران مبتلا به دیابت ، مفید تشخیص داده شود.
سماق باعث پایین آورنده قند خون – تصفیه کننده خون – کاهش فشار خون – کاهش چربی خون (کلسترول) بواسطه خاصیت اسیدی آن می شود.
سماق باعث کاهش وزن و کاهش کلسترول خون میشود.
سماق مملو از ویتامین C و اسیدهای چرب امگا3 بوده، بنابراین از بیماریهای قلبی عروقی و سکته مغزی جلوگیری میکند.
سماق ترک پوست را از میان میبرد و در التیام زخم، سوختگی، اگزما و … مفید است.
برای رفع تهوع و استفراغ، پودر سماق را با زیره و آب سرد مخلوط کرده و مصرف کنید.
از مهمترین خواص سماق مهار ویروس هپاتیت ب در بدن است.
سماق بایستی به رنگ روشن باشد برخی سماق قهوهای روشن و زرد را رنگ نموده و به نام سماق شکی و
یا سماق تبریز عرضه میکنند طریقه شناخت ان حل کردن در آب و رنگین شدن اب و سماق زرد و یا بعضاً قهوهای برجای میماند.
و از دیگر تقلبات به سماق مانده نمک و جوهر لیمو اضافه مینماید که با مزه کردن آن احساس شوری و گزش میشود.