ریزش مو
در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم در مورد علت و درمان و جلوگیری از ریزش مو سکه ای شدید در زنان و مردان و کودکان صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد و با دادن نظرات ما در بهبود کیفیت سایت یاری نمایید.ریزش مو علل بسیاری دارد و می تواند بر بزرگسالان و کودکان در هر دو جنس خانم و آقا تاثیر بگذارد. ریزش مو می تواند ناشی از کمبود مواد مغذی باشد. در این مطلب از بخش پوست و مو در وبسایت نایریکا به وجود این مشکل به دلیل کمبود آهن می پردازیم. با ما همراه باشید.
ریزش مو بدلیل کمبود آهن / ریزش مو ناشی از کمبود آهن
چرا کمبود آهن باعث ریزش مو می شود؟
هنگامی که شما به اندازه کافی آهن ندارید، بدن شما نمیتواند در خونتان هموگلوبین تولید کند.
هموگلوبین اکسیژن را برای رشد و ترمیم سلول های بدن شما، از جمله سلول هایی که رشد مو را تحریک می کنند، حمل می کند. با درمان، می توانید کمبود آهن و ریزش مو را درمان کنید.
ریزش مو به دلیل کمبود آهن چگونه است؟
یک مطالعه منتشر شده در مجله علوم پزشکی کره نشان می دهد که کمبود آهن نه تنها نقش موثر در ریزش مو دارد بلکه باعث می شود که مو به طور کلی شبیه به حالت طاسی زن و مرد بریزد.اگر ریزش مو دارید، ممکن است موهای بیشتری از حد معمول روی شانه یا در برس موی خود مشاهده کنید. در موارد پیشرفته تر، ممکن است نقاط قهوه ای روی پوست خود داشته باشید.
همچنین بخوانید:
چه روغن هایی برای تقویت مو موثر هستند
کمبود آهن و ریزش مو را چگونه درمان می کنید؟
اغلب ریزش مو مرتبط با کمبود آهن ، دائمی نیست.بهترین راه برای درمان این است که علت اصلی مشکل را بیابید.اگر فکر میکنید که ریزش موی شما به کمبود آهن ارتباط دارد، برای اندازه گیری سطح آهن خود با پزشک مشورت کنید.
به احتمال زیاد دکتر شما یک آزمایش خون فریتین را انجام می دهد که سطح پروتئینی به نام فریتین در خون شما که به ذخیره آهن کمک می کند را اندازه گیری می کند.
اگر جواب آزمایش شما نشان دهد که سطح آهن شما پایین است ، شما می توانید آن را با مکمل های آهن درمان کنید.
ممکن است تغییرات روده ای را به عنوان یک عارضه از آهن اضافی تجربه کنید، بنابراین اگر ناراحتی معده دارید، با پزشک خود در میان بگذارید.
ایا قرص اهن برای مو مفید است / آهن و رشد مو
رشد مجدد موها
افراد در ایالات متحده بیش از ۳٫۵ میلیارد دلار برای درمان ریزش مو مصرف می کنند، اما تخمین زده می شود که حدود ۹۹ درصد از این محصولات موثر واقع نمی شوند..
همچنین بخوانید:
بهترین روش های گیاهی برای تقویت مو
مواردی که اکثرا توسط متخصصان پزشکی توصیه می شود می تواند شامل موارد زیر باشد:
- مینوکسیدیل (روگاین): شما از این مایع بدون عارضه مانند شامپو استفاده می کنید. دو بار در روز برای افزایش رشد مو و جلوگیری از ، از دست دادن مو، بر روی پوست سرتان می مالید. اثرات روگاین حدود ۱۶ هفته دوام دارد، پس از آن زمان، نرخ رشد کند می شود. با این وجود، می توانید پس از آن ۱۶ هفته باز هم استفاده کنید. روگاین هم برای مردان و هم زنان در دسترس است.
- فیناستراید (پروپسیا): این فقط برای مردان در فرم قرص در دسترس است. ریزش مو را کند می کند و برای بعضی از مردان رشد مو را تحریک می کند.
- جراحی: هرچند جراحی باعث رشد مجدد مو نمی شود، این گزینه برای کسانی است که دچار ریزش موی دائمی هستند. جراحی پیوند و ترمیم مو شامل برداشتن شاخه های کوچک پوست که حاوی مو است می شود که آن را در ناحیه های طاس سر شما قرار خواهند داد.
چشم انداز ریزش مو ناشی از کمبود آهن چیست؟
از دست دادن مو به علت کمبود آهن باید موقتی باشد. همیشه توصیه می شود برای بحث در مورد گزینه های درمانی و سرعت در جهت سلامت بهینه به دکتر خود مراجعه کنیم. پزشک شما می تواند به رژیم غذایی تان برای تغییر میزان آهن مورد نیاز شما کمک کند.
ریزش مو ناشی از کمبود آهن / ریزش مو بدلیل کمبود آهن
آیا می توانید از کمبود آهن و ریزش مو جلوگیری کنید؟
برای جلوگیری از ریزش مو:
یک رژیم سالم و متعادل داشته باشید. اطمینان حاصل کنید که از غذاهای غنی از آهن مانند اسفناج، نخود فرنگی، پروتئین مانند گوشت خوک و ماهی سالمون و میوه های خشک استفاده می کنید. شما همچنین باید به عبارت ” غنی شده با آهن ” در برچسب غذاهای بسته بندی مانند غلات توجه کنید.
اضافه کردن غذاهایی با ویتامین C بالا به رژیم غذایی خود. این غذاها به بدن شما امکان جذب آهن به شیوه ای موثرتر را می دهند. پرتقال، توت فرنگی، خربزه، بروکلی و گوجه فرنگی بیشتر بخورید.
موهای خود را پایین بیاورید. استفاده از کش سر تنگ ممکن است منجر به شکستگی و ریزش مو شود.
از مو با روسری و کلاه محافظت کنید. در روزهای فوق العاده آفتابی و باد، موهای خود را بپوشانید.
موهای خود را به آرامی برس بکشید و شستشو دهید. ملایم بودن می تواند به شما در جلوگیری از کندن بیش از حد موها کمک کند.
اجتناب از استفاده مواد شیمیایی و رنگ مو. اگر از مواد شیمیایی برای مو استفاده می کنید، به دنبال کمک یا راهنمایی از یک فرد حرفه ای و آموزش دیده باشید.
اجتناب از تجهیزات گرمایشی مانند سشوار و دستگاه فر کننده ی مو. اگر از آنها مجبور هستید که استفاده کنید، یک لایه حفاظتی ژل یا موس مو استفاده کنید . می توانید برای جلوگیری از ریزش مو این مواد را از هر سوپرمارکت یا داروخانه خریداری کنید.
استفاده بیش از اندازه از مواد شیمیایی
مواد آرایشی و بهداشتی شیمیایی به طور معمول برای بخشیدن ظاهری جدید به مو و حتی درمان خشکی و موخوره استفاده می شوند.
مشکل این است که بسیاری از این محصولات حاوی مواد تشکیل دهنده مضر هستند. در گذر زمان، استفاده بیش از اندازه از آنها موجب آسیب غیر قابل بازگشت به مو شده و در نهایت ریزش مو را به همراه دارد.
رنگ های مو، روش هایی که برای سفید کردن مو استفاده می شوند، و برخی شامپوها می توانند موجب ایجاد تغییر هم در مو و هم در پوست سر شوند.
چه کاری باید انجام داد؟
تا حد امکان از ماسک ها و محصولاتی استفاده کنید که از مواد تشکیل دهنده طبیعی تهیه شده اند.
بیماری های تیروئید
پرکاری تیروئید و همچنین کم کاری تیروئید به واسطه تغییرات هورمونی که تیروئید زمینه ساز آنها است می توانند موجب ریزش مو شوند.
این بیماری ها خود را در قالب تغییرات مختلف در بدن بروز می دهند. اگر به این تغییرات رسیدگی نشود، آنها می توانند پیامدهایی جدی و شدید را موجب شوند.
چه کاری باید انجام داد؟
اگر نسبت به این تغییرات مشکوک هستید، با پزشک خود برای انجام آزمایش خون به منظور اندازه گیری آثاری که تیروئید ممکن است روی هورمون های شما داشته باشد، مشورت کنید.
عوامل ارثی و ریزش مو
گاهی اوقات، ریزش مو در نتیجه بیماری یا شرایطی خاص شکل نگرفته است.
خبر بد دشوارتر بودن درمان در این موارد است، زیرا یک مساله ژنتیکی ممکن است زمینه ساز ریزش مو شده باشد.
اگر این گونه است، ریزش مو پس از ۲۰ سالگی می تواند شرایط وخیمتری پیدا کند.
چه کاری باید انجام داد؟
با یک پزشک برای تشخیص این که آیا عامل ریزش مو ژنتیکی است و این که آیا چنین ژنی را به ارث برده اید مشورت کنید و درباره روش درمانی مناسب برای کاهش آن تصمیم گیری کنید.
کم خونی
کم خونی می تواند در نتیجه کمبود آهن رخ دهد. این ماده معدنی در تولید گلبول های قرمز خون نقشی کلیدی ایفا می کند.
ابتلا به کم خونی نشان دهنده عدم وجود هموگلوبین کافی در بدن است و بر همین اساس، انتقال اکسیژن از سلول ها به بدن با دشواری انجام می شود.
یکی از اثرات اصلی کم خونی ریزش مو است که در صورت درمان این شرایط، ریزش مو نیز بهبود می یابد.
چه کاری باید انجام داد؟
مصرف مواد غذایی سرشار از آهن را افزایش داده و روش درمانی ارائه شده توسط یک متخصص را دنبال کنید.
سندرم تخمدان پلی کیستیک
برای زنان، برخی شرایط هورمونی وجود دارند که می توانند به ریزش مو منجر شوند.
سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از آنها محسوب می شود که عدم تعادل شدید در سطوح هورمونی را موجب می شود. این بیماری پوست سر و مو را نیز ضعیف می کند.
فرد مبتلا به این بیماری باید زیر نظر پزشک قرار داشته باشد، زیرا می تواند به ناباروری منجر شود.
چه کاری باید انجام داد؟
با یک پزشک درباره عدم تعادل هورمونی مشورت کنید.
روش درمانی مناسب برای تقویت مو و به حداقل رساندن اثرات مخرب این بیماری را دریافت کنید.
استرس
استرس جسمانی و روانی یکی از دلایل شایع ریزش مو محسوب می شود. نادیده گرفتن اثرات آن آسان است، اما واکنش های تولید شده توسط بدن موجب مشکلات دیگر می شوند که نیازمند مراقبت بیشتر هستند.
چه کاری باید انجام داد؟
تمرینات تن آرامی را انجام دهید و تا حد امکان از حضور در محیط های استرسزا پرهیز کنید.
مطالب مرتبط :
بهترین راه های افزایش رشد مو در کودکان و بارداری با آب پیاز و سیب زمینی