فواید و خواص تخم گشنیز در بارداری و لاغری و طب سنتی
در این مطلب از سایت جسارت فواید و خواص تخم گشنیز در بارداری و لاغری و طب سنتی می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
تخم گشنیز ، خواص تخم گشنیز , تخم گشنیز خاصیت , خواص تخم گشنیز در طب سنتی , تخم گشنیز+کاشت, تخم گشنیز کشت , کاشت تخم گشنیز در گلخانه , تخم گشنیز چیست و جه فوایدی دارد
بهتر است بدانید گشنیز گیاه بومی جنوب اروپا و مناطق مدیترانه است و در بیشتر نقاط ایران نیز می روید.از زمان های قدیم وجود داشته و حتی مورد مصرف مصری ها بوده است.در واقع بقراط این گیاه را می شناخته و برای درمان بیماری های مختلف از آن استفاده می کرده است. در قرون وسطی ضعف جنسی را با گشنیز درمان می کردند. پزشکان قدیم عقیده داشتند گشنیز از سرایت امراض جلوگیری می نماید، از این رو به افراد مبتلا به آبله دستور می دادند که آب گشنیز را به دور چشمهایشان بمالند تا میکروب آبله به چشم ها سرایت ننماید.در واقع گشنیز گیاهی است علفی و یک ساله، به رنگ سبز که ارتفاع آن تا 80 سانتی متر نیز می رسد. برگ های آن به دو شکل ظاهر می شوند. آنهایی که در قاعده ساقه وجود دارند به شکل دندانه دار و دیگری در طول ساقه که باریک و نخی می شود. قسمت مورد استفاده گیاه، ساقه، برگ و میوه آن است. میوه گشنیز گرد و به رنگ زرد است. بوی تازه آن مطبوع نبوده و تقریباً بد بو است ، ولی بر اثر خشک شدن این بو از بین رفته و خوشبو می شود.
تخم گشنیز
بهتر است بدانید که گشنیز تازه گیاه معطری است که در کوکو و آش استفاده می شود. تخم آن را نیز تفت داده و پودر می کنند و به عنوان ادویه خصوصاً در غذاهای هندی ، در ادویه گرام ماسالا استفاده می کنند. مخلوط پودر تخمه گشنیز و زیره سبز در غذاهای ایرانی مثل خورش ها، عدسی و عدس پلو استفاده می گردد.
خواص دارویی تخم گشنیز
در واقع گشنیز و تخمه گشنیز از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک می باشد.
خواص تخم گشنیز
1) بهتر است تخمه گشنیز را پودر کرده و به نسبت مساوی با شکر یا عسل مخلوط کنید که برای تقویت بدن بسیار مفید می باشد.
2) خوردن تخم گشنیز معده را تقویت می کند و به همراه غذا به هضم آن کمک می کند. معده و روده را ضد عفونی می کند و کرم کش است.
برای این منظور 2 تا 5 گرم تخم بو داده آن مصرف گردد.
3)در واقع تخم گشنیز ادرار آور است.
4) البته برای نرم کردن سینه از جوشانده تخم گشنیز استفاده می کنند ، بدین صورت که 10 تا 30 گرم از آن را در یک لیتر آب دم کرده و مانند چای با شکر بنوشید.
5) تخم گشنیز برای رفع تب و سرماخوردگی مفید است. برای این منظور یک سوپ رقیق از آب مرغ و گشنیز تازه تهیه کنید و پس از چند مرتبه مصرف ، اثر معجزه آسای آن را ببینید.
6) در واقع تخم گشنیز شیرمادران شیرده را زیاد می کند ، برای این منظور باید 2 تا 5 گرم از آن را با کمی عسل تناول نمایند.
7) بدانبد که تخم گشنیز نیرو دهنده قلب و نشاط آور است.
خواص تخم گشنیز در طب سنتی
8) تخم گشنیز قاعده آور است.
9) در واقع جوشانده تخمه گشنیز یا خوردن تخم گشنیز بو داده ، اسهال خونی و بیماری های عفونی روده مثل تب تیفوئید را بهبود می بخشد،
چون شدیداً میکروب کش است.
10) برای تسکین درد دندان تخم گشنیز بجوید.
خواص برگ و ساقه تخم گشنیز
1) آب گشنیزخواب آور است. برای این منظور باید30 گرم از آب گشنیز خام را همراه با شکر خورد. مصرف بیش از این مقدار موجب حالت سستی می گردد.
2) مسکن و آرام کننده است.
3) خوردن گشنیز با غذا از ترش کرن جلوگیری می کند و کلاً گشنیز جلوی مسمومیت های غذایی را می گیرد.
4) برای بر طرف کردن بوی بد دهان سوپ یا آش گشنیز میل نمایید.
5) گشنیز تشنگی را برطرف می کند.
6) برای کاستن از نیروی جنسی خوردن گشنیز اثر قوی دارد.
7) گشنیز ضد نفخ است و دل درد را رفع می نماید.
تخم گشنیز در بارداری
8) خوردن گشنیز برای دهان و دندان بسیار مفید است. هم لثه را سالم می سازد و هم جلوی خرابی دندان ها را می گیرد و درد دندان را رفع
می کند مواد چرب گشنیز مرکب از اسید اوئیک، اسید پالتیک و اسید لینولئیک است.
نکاتی درباره تخم گشنیز
مصرف به اندازه گشنیز هیچ گونه ضرری ندارد، ولی مصرف زیاد از حد آن باعث حالت مستی توام با خستگی شدید می گردد.و گاهی به خواب عمیق ، گنگی و بی حسی منجر می گردد.تخم گشنیز را برای درمانهای ذکرشده و به مقدار لازم مصرف کنید و افراط نکنید.
داروی گیاهی برای سفیدی دندان
به گزارش بی اس ام اس :یک متخصص تغذیه گفت: مصرف این سبزی برای دهان و دندان بسیار مفید است، لثه را سالم نگه میدارد و از خرابی دندانها جلوگیری و درد دندان را بر طرف میکند.مرتضی صفوی با بیان این که گشنیز و تخم آن از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است، گفت: مصرف گشنیز معده را تقویت و خوردن آن با غذا به هضم غذا کمک میکند، تخمه گشنیز شیر را در مادران شیرده زیاد میکند و برای تسکین درد دندان جویدن تخم گشنیز مفید است.
تخم گشنیز برای بارداری
این متخصص تغذیه اضافه کرد: گشنیز خواب آور، مسکن و آرام کننده، تسکین کننده استفراغ و برطرف کننده عطش است، مصرف آن به بدن نیرو میبخشد، نیرو دهنده قلب و قاعده آور است و برای برطرف کردن افسردگی میتواند مفید باشد. مصرف بسیار زیاد گشنیز باعث بی حسی میشود.
صفوی افزود: برای نرم کردن سینه میتوان از
جوشانده تخمه گشنیز استفاده کرد. خوردن گشنیز برای دهان و دندان بسیار
مفید است، لثه را سالم نگه میدارد و از خرابی دندانها جلوگیری و درد
دندان را بر طرف میکند.
اغلب هنگام مصرف برگ سنا، دل پیچه های جزیی رخ می دهد ولی اگر آن را همراه با تخم گشنیز، گل سرخ و گل ختمی استفاده کنند، از ایجاد دل پیچه جلوگیری می شود.
تخم گشنیز در درمان گل مژه بسیار موثر است اضافه کردن مقداری از تخم گشنیز در آب جوش سپس دانه ها را دور ریخته و از آب آن برای شستشوی چشم استفاده می کنیم. چند بار در روز این کار را انجام دهید
اطباء سنتی معالجه سرخک را نظیر معالجه سرخجه، مزاج این بیماری را گرم دانسته و بیمار را از خوردن داروها و غذاهای گرم منع نمودهاند. بعلاوه مصرف مسهل یا داروهای ملین را نیز بسیار مضر دانسته و نوشتهاند که باید به این گرنه افراد داروهای سرد مزاج و قابض داده شود. مانند تخم خشخاش، تخم کاهو، تخم گشنیز، بنفشه، نیلوفر، عناب و سپستان از هر کدام برای خردسالان یک مثقال و برای بزرگسالان دو مثقال اخذ و جوشانده و روزی دو وعده و چند رو زبه مریض داده شود. برنج نیز غذای مناسبی برای درمان آن میباشد.
چون کهیر دارای مزاج گرم و صفراوی است، علاج آن با داروهای تنظیمکننده ترشحات صفراوی و داروهای سرد مزاج است. داروی روز اول منضجی است از گل بنفشه، تخم سبز خیار، تخم کاهو، تخم خشخاش، تخم گشنیز، نیلوفر، عناب و سپستان به مقدار دو مثقال از هر کدام که همه را جوشانده و روز اول (نصف را صبح و نصف را عصر) میخورند. مسهل آن مقدار پنج مثقال از پوست هلیلهی زرد است که در آب جوش ریخته و به مدت چهل و هشت ساعت میگذارند تا خوب خیسانده شود و سپس آن را فشرده و از پارچهای صاف نموده و ناشتا یک وعده میخورند. روزی که مسهل خورده میشود، نباید نان خورده شود. البته این مقدار برای افراد بالغ است و افراد کوچکتر به نسبت کوچکی و یا خردسالی باید مقدار کمتری مصرف نمایند. ضمناً باید از خوردن غذاهای زیاد چرب و سرخکرده و ادویهها و غذاهای گرم مزاج بپرهیزند. از غذاهای ساده و آبمیوههای سرد مزاج و یا معتدل استفاده نمایند و جهت کاهش خارش بدن میتوانند مخلوط نشاسته و کافور را در سرکه حل کرده و بر بدن بمالند و به منظور پیشگیری از بروز مجدد بیماری لازم است مدتی پس از بهبودی نیز پرهیز خود را نگه دارند.