بیماری خراش گربه چیست؟

بیماری خراش گربه چیست؟

بیماری خراش گربه,بیماری بیماری خراش گربه,بیماری خراش گربه در بارداری,علائم بیماری خراش گربه,درمان بیماری خراش گربه,درمان بیماری خراش گربه با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان بیماری خراش گربه,بیماری خراش گربه را چگونه درمان کنیم,بیماری خراش گربه در کودکان,بیماری خراش گربه در بزرگسالان,بیماری خراش گربه در نوزادان,بیماری خراش گربه در بهار,بیماری خراش گربه در تابستان,بیماری خراش گربه در پاییز,بیماری خراش گربه در زمستان,آشنایی با بیماری خراش گربه,همه چیز در مورد بیماری خراش گربه,بیماری خراش گربه واگیردار است,بیماری خراش گربه و درمان آن,ورزشهای مناسب برای درمان بیماری خراش گربه
بیماری خراش گربه, انواع بیماری, زندگی مشترک با حیوانات

به گزارش بی اس ام اس آیا شما از آن دسته افرادی هستید که گربه (مخصوصا بچه گربه) را دوست دارید؟ آیا در منزلتان گربه وجود دارد؟ آیا شما می‌دانید که این حیوان ملوس، ممکن است شما را بیمار کند؟چشمان گربه آنقدر ملوس است که نمی‌توانید از ناز و نوازش کردن آن دست بکشید. زندگی مشترک با حیوانات، باعث انتقال و بروز بیماری‌های مختلفی در انسان‌ها می‌شود. بیماری‌های قارچی، باکتریایی و ویروسی از راه تماس پوستی و یا دهانی به انسان منتقل می‌شود.امیدوارم با خواندن این مطلب، مقداری به سلامت خود و کودک دلبندتان توجه کنید.

بیماری خراش گربه (Cat-scratch disease)
از بیماری‌های باکتریایی، منتقله از حیوانات به انسان است. این بیماری اغلب در کودکان، پس از یک یا دو هفته در اثر چنگ زدن، گازگرفتن و لیسیدن انسان توسط گربه آلوده به باکتری ایجاد می‌شود.به طور معمول زیر ناخن گربه، یک‌سری میکروب وجود دارد که در صورت چنگ زدن گربه، به فرد منتقل می‌شوند. پس از انتقال این میکروب‌ها، انسان تا سه روز متوالی تب می‌کند و گاهی نیز دچار تهوع و سردرد می‌شود.خوشبختانه در اغلب اوقات بیماری خودبه‌خود بهبود پیدا می‌کند.

بیماری خراش گربه, انواع بیماری, زندگی مشترک با حیوانات

خصوصیات بیماری خراش گربه
این بیماری مسری نیست. این بیماری معمولا جنس مذکر را مبتلا می‌کند.این بیماری، در فصول پاییز و زمستان و در هوای معتدل بیشتر بروز می‌کند.از آنجایی که این بیماری توسط کک گربه هم منتقل می‌شود، پس باید مراقب حشراتی که در موهای این حیوان هستند نیز باشید

انتقال بیماری خراش گربه
بچه گربه‌ها در انتقال بیماری نقش مهم‌تری دارند، زیرا بیشتر از گربه‌های بالغ این باکتری‌ها را در خون خود حمل می‌کنند.نتایج آزمایش‌ها نشان می‌دهد که کک‌ها به عنوان ناقل این بیماری در میان گربه‌ها هستند.همچنین گزارش شده است که این باکتری در کنه وجود دارد. ولی انتقال بیماری توسط نیش کنه ثابت نشده است.

علت بیماری خراش گربه
امروزه گمان می‌رود که باکتری بارتونلا هنسلا، تنها عامل مسبب بیماری خراش گربه باشد.نزدیک به نیمی از گربه‌ها در طول زندگی خود مدتی ناقل این باکتری بوده‌اند.این باکتری گربه را دچار بیماری نمی‌کند و در بزاق گربه زندگی می‌کند تا از راه خراش یا گازگرفتن گربه ( به‌خصوص بچه گربه) به انسان منتقل می‌شود.از آنجایی که این بیماری توسط کک گربه هم منتقل می‌شود، پس باید مراقب حشراتی که در موهای این حیوان هستند نیز باشید.

بیماری خراش گربه, انواع بیماری, زندگی مشترک با حیوانات

 

علائم بیماری خراش گربه
گازگرفتگی یا خراشی که بهبود پیدا نمی‌کند یا بدتر می‌شود.معمولا 4 تا 10 روز پس از تماس انسان با یک گربه، یک ضایعه پوستی در منطقه آسیب دیده ایجاد می‌شود.سپس غدد لنفاوی سر و گردن و یا زیر بغل بزرگ و دردناک می‌شوند.قرمزی یا جوش‌های چرکی در محل زخم ایجاد می‌شود.علائمی مشابه آنفلوآنزا از جمله: ضعف، تب، لرز، کوفتگی، بیقراری، بدن‌درد، دل‌درد، کمردرد، سردرد، کاهش اشتها و گاهی تشنج نیز ممکن است در فرد بیمار دیده شوند.

 

عوارض بیماری خراش گربه
خطر معمولاً در کسانی وجود دارد که نقص سیستم ایمنی، ایدز یا دیابت دارند.

از جمله عوارض ایجاد شده در این افراد عبارت است از:
تشنج
ضایعات چشمی
التهاب ملتحمه چشم همراه با التهاب و تورم غدد لنفاوی نزدیک به گوش
ضایعات پوستی : این ضایعات، سپس به استخوان و سایر نواحی بدن انتشار می‌یابند.
ضایعات کبدی و طحال
التهاب مغز (آنسفالیت)
التهاب عصب
جنون
مننژیت
گلودرد

تشخیص بیماری خراش گربه
داشتن سابقه تماس با گربه (به خصوص گاز گرفتگی و پنجه زدن) کمک کننده می‌باشد، به ویژه اگر یک غده لنفاوی نیز در نزدیکی آن ناحیه بزرگ شده باشد.آزمایش‌های دیگری از قبیل: آزمایش پوستی ناحیه خراش و یا رنگ آمیزی رسوب نقره از بیوپسی غدد لنفاوی باکتری در زیر میکروسکوپ نیز به تشخیص بیماری کمک می‌کند.

درمان بیماری خراش گربه
بیماری معمولاً خود به خود، همراه یا بدون درمان، در مدت یک ماه بهبود می‌یابد.
در بیماران مبتلا به ضعف سیستم ایمنی بدن، عوارض و علائم بیماری شدیدتر است، و به همین خاطر نیاز به درمان با آنتی‌بیوتیک می‌باشد. آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند: ریفامپین، سیپروفلوکساسین، کوتریموکسازول، آزیترومایسین و داکسی سایکلین برای درمان استفاده می‌شوند.
منبع:tebyan.net

 

بیماری خراش گربه چیست؟

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.